Volledige Belgische uitgaanssector opent deuren vanaf volgend weekend

Karen Luiken-09 februari 2022 om 07:34

Deuren die gesloten moeten blijven, nul perspectief en geen inkomsten. De Belgische uitgaanssector is er helemaal klaar mee en besluit daarom het heft in eigen handen te nemen. Vanaf volgend weekend zullen Vlaamse, Waalse en Brusselse clubs en eventlocaties de deuren openen. “Het is genoeg geweest, ook wij staan op.”

De volledige uitgaanssector gaat uit nationaal initiatief open op de gebruikelijke tijdstippen. Concreet wil dat dus zeggen dat er vanaf zaterdag 18 februari tot diep in de nacht gefeest kan worden. “De door de overheid opgelegde barometer blijkt niets anders te zijn dan een verouderd instrument om een sluiting blijvend op te leggen”, zo klinkt het in het persbericht. “Alle signalen zijn ondertussen duidelijk, ook wetenschappelijk blijkt een terugkeer naar een leven zoals voorheen eindelijk weer mogelijk. Wij kunnen niet langer wachten, het water staat meer dan aan de lippen.”

Andere Europese landen hebben ondertussen dezelfde beslissing genomen. In Nederland gaan nachthoreca komend weekend al van het slot. België volgt een weekje later. “Een latere heropening zou betekenen dat we voor het tweede jaar op rij een kruis kunnen maken over ons seizoen, met alle mogelijke gevolgen van dien. “

Met deze actie wil de sector duidelijk laten zien dat het anders en ook veilig kan en wel op zo’n manier dat ze nooit meer zouden moeten sluiten.

Binnenkort geen mondmaskers meer op openbaar vervoer?

Dieter Blarinckx-04 mei 2022 om 05:57

Op 20 mei komt het Belgische Overlegcomité terug samen. Wat staat er op de agenda? De afschaffing van de mondmaskerplicht op het openbaar vervoer!

Het Overlegcomité kwam normaal samen op 6 mei, maar die bijeenkomst werd uitgesteld tot 20 mei. Dat liet de woordvoerder van onze premier weten.

Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet liet al slippen dat hij graag het verplichten van een mondmasker wil afschaffen op het openbaar vervoer. Dat zal dus een hoofdonderwerp zijn van het aankomende overlegcomité.

Ook willen ze bekijken om de coronabarometer op te bergen en de resterende coronamaatregelen achterwege te laten.

Stay tuned!

Geen mondmaskers meer op vluchten van Brussels Airlines

Dieter Blarinckx-02 mei 2022 om 18:18

We zijn weer een stapje dichter bij het oude normaal: vanaf 3 mei is het niet langer verplicht om een mondmasker te dragen aan boord bij Brussels Airlines. Dat hebben ze zelf bekendgemaakt.

“Daarmee wordt de ervaring van de luchthaven, waar het masker al enige tijd niet meer verplicht is, uitgebreid naar het vliegtuig zelf. Het vliegtuig is altijd een plek geweest waar er weinig risico bestaat op besmetting, dankzij de zeer geavanceerde luchtzuiveringssystemen”, klinkt het bij de vliegmaatschappij.

Wél blijft het mondmasker verplicht in bepaalde buitenlandse luchthavens. Ze raden dus ook aan dat reizigers zich informeren over de geldende maatregelen op hun bestemming.

Ontdek meer