Volledige Belgische uitgaanssector opent deuren vanaf volgend weekend

Karen Luiken-09 februari 2022 om 07:34

Deuren die gesloten moeten blijven, nul perspectief en geen inkomsten. De Belgische uitgaanssector is er helemaal klaar mee en besluit daarom het heft in eigen handen te nemen. Vanaf volgend weekend zullen Vlaamse, Waalse en Brusselse clubs en eventlocaties de deuren openen. “Het is genoeg geweest, ook wij staan op.”

De volledige uitgaanssector gaat uit nationaal initiatief open op de gebruikelijke tijdstippen. Concreet wil dat dus zeggen dat er vanaf zaterdag 18 februari tot diep in de nacht gefeest kan worden. “De door de overheid opgelegde barometer blijkt niets anders te zijn dan een verouderd instrument om een sluiting blijvend op te leggen”, zo klinkt het in het persbericht. “Alle signalen zijn ondertussen duidelijk, ook wetenschappelijk blijkt een terugkeer naar een leven zoals voorheen eindelijk weer mogelijk. Wij kunnen niet langer wachten, het water staat meer dan aan de lippen.”

Andere Europese landen hebben ondertussen dezelfde beslissing genomen. In Nederland gaan nachthoreca komend weekend al van het slot. België volgt een weekje later. “Een latere heropening zou betekenen dat we voor het tweede jaar op rij een kruis kunnen maken over ons seizoen, met alle mogelijke gevolgen van dien. “

Met deze actie wil de sector duidelijk laten zien dat het anders en ook veilig kan en wel op zo’n manier dat ze nooit meer zouden moeten sluiten.

Bezoekers opgesloten in Shanghai Disneyland door lockdown

Dieter Blarinckx-04 november 2022 om 14:57

Hoewel het superleuk lijkt om urenlang door te brengen in Disneyland, zal dat voor deze bezoekers van Disneyland Shanghai niet zo prettig geweest zijn…

Door een nieuwe uitbraak van covid-19 ging de Chinese stad Shanghai plots weer in een strenge lockdown. De poorten van het populaire pretpark Shanghai Disneyland moesten dan ook resoluut sluiten. En de huidige bezoekers dan? Die werden even vastgehouden in het park en één voor één getest. Alle bezoekers moesten dus eerst negatief testen vooraleer ze het domein mochten verlaten.

Volgens wat er te volgen was op sociale media, konden de bezoekers wel nog genieten van enkele attracties en konden ze nog wat gaan shoppen in de vele winkels.

Ondertussen heeft iedereen het park veilig verlaten en heeft Shanghai Disneyland de poorten gesloten totdat de lockdown gedaan is.

Dan toch een boosterprik in september!

Dieter Blarinckx-06 juli 2022 om 15:24- Foto:

Gezondheidsnet

Vanaf september zouden we dan toch een boosterprik mogen gaan halen tegen het coronavirus. Dat besliste de Hoge Gezondheisdraad zopas.

De boosterprik zal beschikbaar zijn voor alle mensen die ouder zijn dan 18. Eerst zullen weer de risicogroepen aan de beurt zijn, alsook de mensen die in de zorg werken. Daarna zijn de personen met een risico op ernstige ziekte of mensen met onderliggende aandoeningen en/of een verlaagd immuunsysteem aan de beurt.

Voorlopig is het niet nodig dat jongeren onder de 18 een boosterprik komen halen.

Ontdek meer