Onderzoek: rode wijn kan kans op coronabesmetting verminderen

Karen Luiken-26 januari 2022 om 08:57

Ben jij nog niet besmet geweest met het coronavirus? Misschien ligt het aan je alcoholconsumptie. Een recente studie uit het Verenigd Koninkrijk heeft uitgewezen dat bepaalde soorten alcohol van invloed kunnen zijn op hoe vatbaar iemand is om covid te krijgen. Dat meldt Fox 10 Phoenix.

Voor de studie, die in het wetenschappelijke tijdschrift Frontiers is gepubliceerd, werden bijna 500.000 mensen onderzocht, van wie bijna 17.000 deelnemers positief testten op corona.

Gebleken is dat mensen die rode wijn, witte wijn of champagne dronken, minder kans hadden om het virus op te lopen dan degenen die veel bier of sterke drank consumeerden. “De consumptie van bier wordt niet aanbevolen, ongeacht de frequentie en hoeveelheid alcoholgebruik, omdat dit het risico op een coronabesmetting verhoogt”, zo klinkt het.

Rode wijn zou het meest beschermende effect geven omdat hier allerlei stofjes in zitten die goed zijn voor je lichaam. Zo kan het drankje onder meer zorgen voor het verlagen van de bloeddruk of het verminderen van ontstekingen.

(Photo by rikkia hughes on Unsplash)

Bezoekers opgesloten in Shanghai Disneyland door lockdown

Dieter Blarinckx-04 november 2022 om 14:57

Hoewel het superleuk lijkt om urenlang door te brengen in Disneyland, zal dat voor deze bezoekers van Disneyland Shanghai niet zo prettig geweest zijn…

Door een nieuwe uitbraak van covid-19 ging de Chinese stad Shanghai plots weer in een strenge lockdown. De poorten van het populaire pretpark Shanghai Disneyland moesten dan ook resoluut sluiten. En de huidige bezoekers dan? Die werden even vastgehouden in het park en één voor één getest. Alle bezoekers moesten dus eerst negatief testen vooraleer ze het domein mochten verlaten.

Volgens wat er te volgen was op sociale media, konden de bezoekers wel nog genieten van enkele attracties en konden ze nog wat gaan shoppen in de vele winkels.

Ondertussen heeft iedereen het park veilig verlaten en heeft Shanghai Disneyland de poorten gesloten totdat de lockdown gedaan is.

Dan toch een boosterprik in september!

Dieter Blarinckx-06 juli 2022 om 15:24- Foto:

Gezondheidsnet

Vanaf september zouden we dan toch een boosterprik mogen gaan halen tegen het coronavirus. Dat besliste de Hoge Gezondheisdraad zopas.

De boosterprik zal beschikbaar zijn voor alle mensen die ouder zijn dan 18. Eerst zullen weer de risicogroepen aan de beurt zijn, alsook de mensen die in de zorg werken. Daarna zijn de personen met een risico op ernstige ziekte of mensen met onderliggende aandoeningen en/of een verlaagd immuunsysteem aan de beurt.

Voorlopig is het niet nodig dat jongeren onder de 18 een boosterprik komen halen.

Ontdek meer