Onderzoek: rode wijn kan kans op coronabesmetting verminderen

Karen Luiken-26 januari 2022 om 08:57

Ben jij nog niet besmet geweest met het coronavirus? Misschien ligt het aan je alcoholconsumptie. Een recente studie uit het Verenigd Koninkrijk heeft uitgewezen dat bepaalde soorten alcohol van invloed kunnen zijn op hoe vatbaar iemand is om covid te krijgen. Dat meldt Fox 10 Phoenix.

Voor de studie, die in het wetenschappelijke tijdschrift Frontiers is gepubliceerd, werden bijna 500.000 mensen onderzocht, van wie bijna 17.000 deelnemers positief testten op corona.

Gebleken is dat mensen die rode wijn, witte wijn of champagne dronken, minder kans hadden om het virus op te lopen dan degenen die veel bier of sterke drank consumeerden. “De consumptie van bier wordt niet aanbevolen, ongeacht de frequentie en hoeveelheid alcoholgebruik, omdat dit het risico op een coronabesmetting verhoogt”, zo klinkt het.

Rode wijn zou het meest beschermende effect geven omdat hier allerlei stofjes in zitten die goed zijn voor je lichaam. Zo kan het drankje onder meer zorgen voor het verlagen van de bloeddruk of het verminderen van ontstekingen.

(Photo by rikkia hughes on Unsplash)

Binnenkort geen mondmaskers meer op openbaar vervoer?

Dieter Blarinckx-04 mei 2022 om 05:57

Op 20 mei komt het Belgische Overlegcomité terug samen. Wat staat er op de agenda? De afschaffing van de mondmaskerplicht op het openbaar vervoer!

Het Overlegcomité kwam normaal samen op 6 mei, maar die bijeenkomst werd uitgesteld tot 20 mei. Dat liet de woordvoerder van onze premier weten.

Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet liet al slippen dat hij graag het verplichten van een mondmasker wil afschaffen op het openbaar vervoer. Dat zal dus een hoofdonderwerp zijn van het aankomende overlegcomité.

Ook willen ze bekijken om de coronabarometer op te bergen en de resterende coronamaatregelen achterwege te laten.

Stay tuned!

Geen mondmaskers meer op vluchten van Brussels Airlines

Dieter Blarinckx-02 mei 2022 om 18:18

We zijn weer een stapje dichter bij het oude normaal: vanaf 3 mei is het niet langer verplicht om een mondmasker te dragen aan boord bij Brussels Airlines. Dat hebben ze zelf bekendgemaakt.

“Daarmee wordt de ervaring van de luchthaven, waar het masker al enige tijd niet meer verplicht is, uitgebreid naar het vliegtuig zelf. Het vliegtuig is altijd een plek geweest waar er weinig risico bestaat op besmetting, dankzij de zeer geavanceerde luchtzuiveringssystemen”, klinkt het bij de vliegmaatschappij.

Wél blijft het mondmasker verplicht in bepaalde buitenlandse luchthavens. Ze raden dus ook aan dat reizigers zich informeren over de geldende maatregelen op hun bestemming.

Ontdek meer