Deze quarantaine- en testregels gaan vandaag in

Karen Luiken-10 januari 2022 om 07:44

Vanaf vandaag gelden er nieuwe quarantaine- en testregels. Die zijn vooral interessant als je samen bent geweest met een hoogrisicocontact en vervolgens dus in quarantaine moet. Vergeten hoe het ook alweer zat? We frissen je geheugen even op.

Als je onlangs gevaccineerd bent met een tweede prik of booster, hoef je vanaf nu niet meer in quarantaine na een hoogrisicocontact. Ook is een PCR-test dan niet meer nodig.

Is het langer dan vijf maanden geleden dat jij een vaccin kreeg? Dan moet je na een hoogrisicocontact wél in quarantaine, maar niet zo lang als voorheen de bedoeling was. Wanneer jij een negatieve zelftest af kan leggen, mag je na vier dagen je isolatie verlaten. Niet-gevaccineerden moeten zeven dagen in isolatie, mits zij tegen die tijd een negatieve zelftest kunnen doen.

Mensen die besmet zijn met het coronavirus moeten verplicht zeven dagen in quarantaine. Als ze daarna klachtenvrij zijn, mogen ze uit isolatie.

(Photo by Gani Nurhakim on Unsplash)

Shanghai Disneyland mag terug open!

Dieter Blarinckx-29 juni 2022 om 17:59

Hoewel de coronapandemie bij ons zo goed als verleden tijd lijkt, is dat in andere delen van de wereld nog niet het geval. Maar beetje bij beetje leert de hele wereld nu leven met het virus en kan het gewone leven zich hernemen. En nu mag ook Shanghai Disneyland terug open!

Vanaf 30 juni mag het populaire Disneypark in Shanghai weer de poorten openen voor gasten, na een sluiting van drie maanden. China gaat hun coronamaatregelen immers wat inperken. Shanghai Disneyland zal openen met een beperkte dagelijkse capaciteit en verbeterde gezondheids- en veiligheidsprotocollen in overeenstemming met de Chinese overheid.

Het grootste internationale park van Disney sloot opnieuw op 21 maart toen Shanghai te kampen had met een sterke stijging van het aantal Covid-besmettingen.

Maar nu gaan ze dus wat versoepelen en mogen ook attractieparken terug open!

Vanaf vandaag geen mondmaskers meer op openbaar vervoer

Dieter Blarinckx-23 mei 2022 om 08:36

Vanaf vandaag is het niet meer verplicht om een mondmasker te dragen op het openbaar vervoer. Dat wil dus zeggen dat je op de trein, bus, tram en metro nu geen mondmasker meer moet dragen!

Het Overlegcomité kwam afgelopen vrijdag samen om de verdere stappen tot versoepeling te bespreken. Een belangrijk punt dat daar werd aangehaald was de afschaffing van de mondmaskerplicht op het openbaar vervoer. En dat gaat nu al meteen van kracht.

Wél blijft een mondmasker verplicht bij de dokter, tandarts, het ziekenhuis en de apotheek.

Ontdek meer