Vanaf vandaag zijn alle bioscopen gesloten

Dieter Blarinckx-26 december 2021 om 09:22

Het is zover: vanaf vandaag gaan de nieuwe coronamaatregelen in die het Belgische Overlegcomité woensdag afkondigde. Bijna heel de cultuursector gaat vanaf vandaag terug op slot. Ook een bioscoopbezoekje zal er dus deze kerstvakantie niet meer inzitten.

Iedereen viel woensdag wat uit de lucht toen de overheid besliste om alle theaters, cultuurhuizen, zwembaden en bioscopen terug volledig te sluiten. Ook bij de Belgische bioscoopketen kwam het nieuws als een onaangename verrassing. Vanaf vandaag worden er veel protesten verwachten in en rond het Brusselse, om te protesteren tegen de té extreme maatregelen.

Kinepolis reageerde vandaag met een emotioneel bericht op instagram: "Het is zover.. we sluiten weer de deuren voor onbepaalde tijd 😥 Deze keer doen we dit met een gevoel van onbegrip, omdat onze sector ten onrechte wordt geviseerd. Een filmvoorstelling kan georganiseerd worden in veilige omstandigheden, daar blijven we van overtuigd. We gaan in deze kerstvakantie niet alleen alle filmfans maar ook heel veel fijne collega’s missen 💔 Maar we will be back want 'we are.. inevitable'! Hou onze kanalen in de gaten voor updates en we hopen iedereen ook heel snel terug te zien in onze bioscopen! #weloveyou3000"

Wanneer alles terug zal mogen openen, is helaas nog niet bekend. Voorlopig zouden de maatregelen aangehouden worden tot 28 januari, maar of dat een haalbare datum is zal de toekomst nog moeten uitwijzen...

Regisseur mist eigen 'Avatar'-première door corona

Karen Luiken-13 december 2022 om 07:36

Na al die jaren is de tweede ‘Avatar’-film gisteren eindelijk in première gegaan. Heel veel acteurs uit de film waren daarbij aanwezig, maar er was één belangrijk persoon die er niet bij was: regisseur James Cameron. Hij heeft corona.

“Ik ben in Los Angeles, net terug uit Tokio, en ik heb het voor elkaar gekregen om corona op te lopen in het vliegtuig”, aldus de regisseur in een gesprek met Deadline. “Ik zit in isolatie en kan vanavond niet naar mijn eigen première gaan.” James voelt zich gelukkig niet erg ziek. Ja, hij heeft corona, maar hij voelt zich verder goed.

‘Avatar: The Way of Water’, zoals het langverwachte ‘Avatar’-vervolg heet, is vanaf morgen te zien in de Belgische bioscopen. Het verhaal gaat over de familie Sully, bestaande uit Jake, Neytiri en hun kinderen. We zien hun problemen, hoe ver ze gaan om elkaar veilig te houden, de gevechten die ze voeren om in leven te blijven en de tragedies die ze doorstaan. De cast bestaat uit sterren als Kate Winslet, Zoe Saldaña en Stephen Lang.

Bezoekers opgesloten in Shanghai Disneyland door lockdown

Dieter Blarinckx-04 november 2022 om 14:57

Hoewel het superleuk lijkt om urenlang door te brengen in Disneyland, zal dat voor deze bezoekers van Disneyland Shanghai niet zo prettig geweest zijn…

Door een nieuwe uitbraak van covid-19 ging de Chinese stad Shanghai plots weer in een strenge lockdown. De poorten van het populaire pretpark Shanghai Disneyland moesten dan ook resoluut sluiten. En de huidige bezoekers dan? Die werden even vastgehouden in het park en één voor één getest. Alle bezoekers moesten dus eerst negatief testen vooraleer ze het domein mochten verlaten.

Volgens wat er te volgen was op sociale media, konden de bezoekers wel nog genieten van enkele attracties en konden ze nog wat gaan shoppen in de vele winkels.

Ondertussen heeft iedereen het park veilig verlaten en heeft Shanghai Disneyland de poorten gesloten totdat de lockdown gedaan is.

Ontdek meer