Vanaf vandaag zijn alle bioscopen gesloten

Dieter Blarinckx-26 december 2021 om 09:22

Het is zover: vanaf vandaag gaan de nieuwe coronamaatregelen in die het Belgische Overlegcomité woensdag afkondigde. Bijna heel de cultuursector gaat vanaf vandaag terug op slot. Ook een bioscoopbezoekje zal er dus deze kerstvakantie niet meer inzitten.

Iedereen viel woensdag wat uit de lucht toen de overheid besliste om alle theaters, cultuurhuizen, zwembaden en bioscopen terug volledig te sluiten. Ook bij de Belgische bioscoopketen kwam het nieuws als een onaangename verrassing. Vanaf vandaag worden er veel protesten verwachten in en rond het Brusselse, om te protesteren tegen de té extreme maatregelen.

Kinepolis reageerde vandaag met een emotioneel bericht op instagram: "Het is zover.. we sluiten weer de deuren voor onbepaalde tijd 😥 Deze keer doen we dit met een gevoel van onbegrip, omdat onze sector ten onrechte wordt geviseerd. Een filmvoorstelling kan georganiseerd worden in veilige omstandigheden, daar blijven we van overtuigd. We gaan in deze kerstvakantie niet alleen alle filmfans maar ook heel veel fijne collega’s missen 💔 Maar we will be back want 'we are.. inevitable'! Hou onze kanalen in de gaten voor updates en we hopen iedereen ook heel snel terug te zien in onze bioscopen! #weloveyou3000"

Wanneer alles terug zal mogen openen, is helaas nog niet bekend. Voorlopig zouden de maatregelen aangehouden worden tot 28 januari, maar of dat een haalbare datum is zal de toekomst nog moeten uitwijzen...

Bezoekers opgesloten in Shanghai Disneyland door lockdown

Dieter Blarinckx-04 november 2022 om 14:57

Hoewel het superleuk lijkt om urenlang door te brengen in Disneyland, zal dat voor deze bezoekers van Disneyland Shanghai niet zo prettig geweest zijn…

Door een nieuwe uitbraak van covid-19 ging de Chinese stad Shanghai plots weer in een strenge lockdown. De poorten van het populaire pretpark Shanghai Disneyland moesten dan ook resoluut sluiten. En de huidige bezoekers dan? Die werden even vastgehouden in het park en één voor één getest. Alle bezoekers moesten dus eerst negatief testen vooraleer ze het domein mochten verlaten.

Volgens wat er te volgen was op sociale media, konden de bezoekers wel nog genieten van enkele attracties en konden ze nog wat gaan shoppen in de vele winkels.

Ondertussen heeft iedereen het park veilig verlaten en heeft Shanghai Disneyland de poorten gesloten totdat de lockdown gedaan is.

Dan toch een boosterprik in september!

Dieter Blarinckx-06 juli 2022 om 15:24- Foto:

Gezondheidsnet

Vanaf september zouden we dan toch een boosterprik mogen gaan halen tegen het coronavirus. Dat besliste de Hoge Gezondheisdraad zopas.

De boosterprik zal beschikbaar zijn voor alle mensen die ouder zijn dan 18. Eerst zullen weer de risicogroepen aan de beurt zijn, alsook de mensen die in de zorg werken. Daarna zijn de personen met een risico op ernstige ziekte of mensen met onderliggende aandoeningen en/of een verlaagd immuunsysteem aan de beurt.

Voorlopig is het niet nodig dat jongeren onder de 18 een boosterprik komen halen.

Ontdek meer