Vanaf vandaag zijn alle bioscopen gesloten

Dieter Blarinckx-26 december 2021 om 09:22

Het is zover: vanaf vandaag gaan de nieuwe coronamaatregelen in die het Belgische Overlegcomité woensdag afkondigde. Bijna heel de cultuursector gaat vanaf vandaag terug op slot. Ook een bioscoopbezoekje zal er dus deze kerstvakantie niet meer inzitten.

Iedereen viel woensdag wat uit de lucht toen de overheid besliste om alle theaters, cultuurhuizen, zwembaden en bioscopen terug volledig te sluiten. Ook bij de Belgische bioscoopketen kwam het nieuws als een onaangename verrassing. Vanaf vandaag worden er veel protesten verwachten in en rond het Brusselse, om te protesteren tegen de té extreme maatregelen.

Kinepolis reageerde vandaag met een emotioneel bericht op instagram: "Het is zover.. we sluiten weer de deuren voor onbepaalde tijd 😥 Deze keer doen we dit met een gevoel van onbegrip, omdat onze sector ten onrechte wordt geviseerd. Een filmvoorstelling kan georganiseerd worden in veilige omstandigheden, daar blijven we van overtuigd. We gaan in deze kerstvakantie niet alleen alle filmfans maar ook heel veel fijne collega’s missen 💔 Maar we will be back want 'we are.. inevitable'! Hou onze kanalen in de gaten voor updates en we hopen iedereen ook heel snel terug te zien in onze bioscopen! #weloveyou3000"

Wanneer alles terug zal mogen openen, is helaas nog niet bekend. Voorlopig zouden de maatregelen aangehouden worden tot 28 januari, maar of dat een haalbare datum is zal de toekomst nog moeten uitwijzen...

Binnenkort geen mondmaskers meer op openbaar vervoer?

Dieter Blarinckx-04 mei 2022 om 05:57

Op 20 mei komt het Belgische Overlegcomité terug samen. Wat staat er op de agenda? De afschaffing van de mondmaskerplicht op het openbaar vervoer!

Het Overlegcomité kwam normaal samen op 6 mei, maar die bijeenkomst werd uitgesteld tot 20 mei. Dat liet de woordvoerder van onze premier weten.

Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet liet al slippen dat hij graag het verplichten van een mondmasker wil afschaffen op het openbaar vervoer. Dat zal dus een hoofdonderwerp zijn van het aankomende overlegcomité.

Ook willen ze bekijken om de coronabarometer op te bergen en de resterende coronamaatregelen achterwege te laten.

Stay tuned!

Geen mondmaskers meer op vluchten van Brussels Airlines

Dieter Blarinckx-02 mei 2022 om 18:18

We zijn weer een stapje dichter bij het oude normaal: vanaf 3 mei is het niet langer verplicht om een mondmasker te dragen aan boord bij Brussels Airlines. Dat hebben ze zelf bekendgemaakt.

“Daarmee wordt de ervaring van de luchthaven, waar het masker al enige tijd niet meer verplicht is, uitgebreid naar het vliegtuig zelf. Het vliegtuig is altijd een plek geweest waar er weinig risico bestaat op besmetting, dankzij de zeer geavanceerde luchtzuiveringssystemen”, klinkt het bij de vliegmaatschappij.

Wél blijft het mondmasker verplicht in bepaalde buitenlandse luchthavens. Ze raden dus ook aan dat reizigers zich informeren over de geldende maatregelen op hun bestemming.

Ontdek meer