Bioscopen en theaters dicht: daar gaan we weer

Karen Luiken-22 december 2021 om 16:16

Er komt weer een nieuw pakket met maatregelen aan. Het Overlegcomité kwam vandaag bij elkaar en heeft vanwege de onzekerheid over de omikronvariant een aantal dingen besloten. Dit zijn de belangrijkste vernieuwingen.

  • Bioscopen, theaters en concertzalen moeten de deuren sluiten
  • Publiek is niet meer welkom bij sportwedstrijden binnen en buiten
  • Je mag met maximaal twee personen naar een winkel (minderjarige kinderen niet meegerekend)
  • Binnenactiviteiten vinden voorlopig niet plaats (zoals bowlen of escaperooms)
  • Musea, bibliotheken en gewone zwembaden en fitnesszalen kunnen wel open blijven
  • Kerst vieren met andere mensen mag. "Maar doe het met de grootst mogelijke voorzichtigheid: beperk het aantal mensen, doe een zelftest en ventileer maximaal”, zegt premier Alexander De Croo
  • Tenten zijn niet welkom bij buitenevenementen
  • Overnachtingen bij jeugd- en sportkampen zijn niet toegestaan

De maatregelen gaan vanaf zondag in.

Shanghai Disneyland mag terug open!

Dieter Blarinckx-29 juni 2022 om 17:59

Hoewel de coronapandemie bij ons zo goed als verleden tijd lijkt, is dat in andere delen van de wereld nog niet het geval. Maar beetje bij beetje leert de hele wereld nu leven met het virus en kan het gewone leven zich hernemen. En nu mag ook Shanghai Disneyland terug open!

Vanaf 30 juni mag het populaire Disneypark in Shanghai weer de poorten openen voor gasten, na een sluiting van drie maanden. China gaat hun coronamaatregelen immers wat inperken. Shanghai Disneyland zal openen met een beperkte dagelijkse capaciteit en verbeterde gezondheids- en veiligheidsprotocollen in overeenstemming met de Chinese overheid.

Het grootste internationale park van Disney sloot opnieuw op 21 maart toen Shanghai te kampen had met een sterke stijging van het aantal Covid-besmettingen.

Maar nu gaan ze dus wat versoepelen en mogen ook attractieparken terug open!

Vanaf vandaag geen mondmaskers meer op openbaar vervoer

Dieter Blarinckx-23 mei 2022 om 08:36

Vanaf vandaag is het niet meer verplicht om een mondmasker te dragen op het openbaar vervoer. Dat wil dus zeggen dat je op de trein, bus, tram en metro nu geen mondmasker meer moet dragen!

Het Overlegcomité kwam afgelopen vrijdag samen om de verdere stappen tot versoepeling te bespreken. Een belangrijk punt dat daar werd aangehaald was de afschaffing van de mondmaskerplicht op het openbaar vervoer. En dat gaat nu al meteen van kracht.

Wél blijft een mondmasker verplicht bij de dokter, tandarts, het ziekenhuis en de apotheek.

Ontdek meer