Nederland opnieuw in harde lockdown

Karen Luiken-19 december 2021 om 06:16

Nederland moet vanwege de grote zorgen voor de nieuwe omikronvariant opnieuw in harde lockdown. Vanaf vandaag moeten veel zaken de deuren tot en met 14 januari sluiten. Ook scholen gaan dicht. Dit zijn alle maatregelen op een rijtje.

- Het advies luidt om thuis niet meer dan twee personen vanaf 13 jaar te ontvangen. Tijdens de feestdagen geldt een maximaal aantal gasten van vier mensen.

- Buiten geldt een maximale groepsgrootte van maximaal twee personen. Tijdens kerst en oud & nieuw wordt dat aantal verruimd naar vier.

- Bioscopen, musea, dierentuinen, pretparken, theaters en concertzalen moeten dicht.

- Alle horecazaken gaan dicht. Bestellen en afhalen mag nog wel. Kerstmarkten zijn verboden.

- Alle niet-essentiële winkels moeten op slot. Alleen supermarkten, drogisterijen, tankstations, apotheken, bibliotheken en rijscholen mogen open blijven.

- Kappers moeten hun werk neerleggen, net zoals schoonheidsspecialisten en andere mensen met een niet-medisch contactberoep.

- Scholen gaan in ieder geval tot 9 januari dicht. Op 3 januari wordt een besluit gemaakt over wat er daarna gaat gebeuren. Praktijkonderwijs, examens en tentamens mogen wel doorgaan.

- Binnensportlocaties mogen voorlopig niet open. Buiten sporten mag wel, voor volwassenen met maximaal twee personen en op anderhalve meter afstand. Voor kinderen tot en met zeventien geldt die regel niet.

Regisseur mist eigen 'Avatar'-première door corona

Karen Luiken-13 december 2022 om 07:36

Na al die jaren is de tweede ‘Avatar’-film gisteren eindelijk in première gegaan. Heel veel acteurs uit de film waren daarbij aanwezig, maar er was één belangrijk persoon die er niet bij was: regisseur James Cameron. Hij heeft corona.

“Ik ben in Los Angeles, net terug uit Tokio, en ik heb het voor elkaar gekregen om corona op te lopen in het vliegtuig”, aldus de regisseur in een gesprek met Deadline. “Ik zit in isolatie en kan vanavond niet naar mijn eigen première gaan.” James voelt zich gelukkig niet erg ziek. Ja, hij heeft corona, maar hij voelt zich verder goed.

‘Avatar: The Way of Water’, zoals het langverwachte ‘Avatar’-vervolg heet, is vanaf morgen te zien in de Belgische bioscopen. Het verhaal gaat over de familie Sully, bestaande uit Jake, Neytiri en hun kinderen. We zien hun problemen, hoe ver ze gaan om elkaar veilig te houden, de gevechten die ze voeren om in leven te blijven en de tragedies die ze doorstaan. De cast bestaat uit sterren als Kate Winslet, Zoe Saldaña en Stephen Lang.

Bezoekers opgesloten in Shanghai Disneyland door lockdown

Dieter Blarinckx-04 november 2022 om 14:57

Hoewel het superleuk lijkt om urenlang door te brengen in Disneyland, zal dat voor deze bezoekers van Disneyland Shanghai niet zo prettig geweest zijn…

Door een nieuwe uitbraak van covid-19 ging de Chinese stad Shanghai plots weer in een strenge lockdown. De poorten van het populaire pretpark Shanghai Disneyland moesten dan ook resoluut sluiten. En de huidige bezoekers dan? Die werden even vastgehouden in het park en één voor één getest. Alle bezoekers moesten dus eerst negatief testen vooraleer ze het domein mochten verlaten.

Volgens wat er te volgen was op sociale media, konden de bezoekers wel nog genieten van enkele attracties en konden ze nog wat gaan shoppen in de vele winkels.

Ondertussen heeft iedereen het park veilig verlaten en heeft Shanghai Disneyland de poorten gesloten totdat de lockdown gedaan is.

Ontdek meer