Nederland opnieuw in harde lockdown

Karen Luiken-19 december 2021 om 06:16

Nederland moet vanwege de grote zorgen voor de nieuwe omikronvariant opnieuw in harde lockdown. Vanaf vandaag moeten veel zaken de deuren tot en met 14 januari sluiten. Ook scholen gaan dicht. Dit zijn alle maatregelen op een rijtje.

- Het advies luidt om thuis niet meer dan twee personen vanaf 13 jaar te ontvangen. Tijdens de feestdagen geldt een maximaal aantal gasten van vier mensen.

- Buiten geldt een maximale groepsgrootte van maximaal twee personen. Tijdens kerst en oud & nieuw wordt dat aantal verruimd naar vier.

- Bioscopen, musea, dierentuinen, pretparken, theaters en concertzalen moeten dicht.

- Alle horecazaken gaan dicht. Bestellen en afhalen mag nog wel. Kerstmarkten zijn verboden.

- Alle niet-essentiële winkels moeten op slot. Alleen supermarkten, drogisterijen, tankstations, apotheken, bibliotheken en rijscholen mogen open blijven.

- Kappers moeten hun werk neerleggen, net zoals schoonheidsspecialisten en andere mensen met een niet-medisch contactberoep.

- Scholen gaan in ieder geval tot 9 januari dicht. Op 3 januari wordt een besluit gemaakt over wat er daarna gaat gebeuren. Praktijkonderwijs, examens en tentamens mogen wel doorgaan.

- Binnensportlocaties mogen voorlopig niet open. Buiten sporten mag wel, voor volwassenen met maximaal twee personen en op anderhalve meter afstand. Voor kinderen tot en met zeventien geldt die regel niet.

Bezoekers opgesloten in Shanghai Disneyland door lockdown

Dieter Blarinckx-04 november 2022 om 14:57

Hoewel het superleuk lijkt om urenlang door te brengen in Disneyland, zal dat voor deze bezoekers van Disneyland Shanghai niet zo prettig geweest zijn…

Door een nieuwe uitbraak van covid-19 ging de Chinese stad Shanghai plots weer in een strenge lockdown. De poorten van het populaire pretpark Shanghai Disneyland moesten dan ook resoluut sluiten. En de huidige bezoekers dan? Die werden even vastgehouden in het park en één voor één getest. Alle bezoekers moesten dus eerst negatief testen vooraleer ze het domein mochten verlaten.

Volgens wat er te volgen was op sociale media, konden de bezoekers wel nog genieten van enkele attracties en konden ze nog wat gaan shoppen in de vele winkels.

Ondertussen heeft iedereen het park veilig verlaten en heeft Shanghai Disneyland de poorten gesloten totdat de lockdown gedaan is.

Dan toch een boosterprik in september!

Dieter Blarinckx-06 juli 2022 om 15:24- Foto:

Gezondheidsnet

Vanaf september zouden we dan toch een boosterprik mogen gaan halen tegen het coronavirus. Dat besliste de Hoge Gezondheisdraad zopas.

De boosterprik zal beschikbaar zijn voor alle mensen die ouder zijn dan 18. Eerst zullen weer de risicogroepen aan de beurt zijn, alsook de mensen die in de zorg werken. Daarna zijn de personen met een risico op ernstige ziekte of mensen met onderliggende aandoeningen en/of een verlaagd immuunsysteem aan de beurt.

Voorlopig is het niet nodig dat jongeren onder de 18 een boosterprik komen halen.

Ontdek meer