Gent wilt met teststraten het uitgaansleven redden

Samuel Wornoo-19 november 2021 om 16:38

Nu we met z'n allen een nieuw pakket maatregelen te verwerken krijgen, zijn alle ogen gericht op het uitgaansleven. Waar het in de ene club met mondmaskers dansen wordt, oppert de andere om te werken met sneltests. Een dure bedoening.

Gent wilt het uitgaansleven ondersteunen door drie testraten op poten te zetten. Eén daarvan zou dicht bij de vlasmarkt komen, een andere op het Sint-Pietersplein, en een laatste bij Kompass. Het zou de bedoeling zijn dat je bij de testraten, na een negatieve sneltest, een bandje kan krijgen dat 24u geldig is. Wie de tests zal betalen, of hoe alles concreet in z'n werk zal gaan, is onbekend. Al zou het een mooie ontlasting voor het uitgaansleven betekenen!

Vanaf vandaag geen mondmaskers meer op openbaar vervoer

Dieter Blarinckx-23 mei 2022 om 08:36

Vanaf vandaag is het niet meer verplicht om een mondmasker te dragen op het openbaar vervoer. Dat wil dus zeggen dat je op de trein, bus, tram en metro nu geen mondmasker meer moet dragen!

Het Overlegcomité kwam afgelopen vrijdag samen om de verdere stappen tot versoepeling te bespreken. Een belangrijk punt dat daar werd aangehaald was de afschaffing van de mondmaskerplicht op het openbaar vervoer. En dat gaat nu al meteen van kracht.

Wél blijft een mondmasker verplicht bij de dokter, tandarts, het ziekenhuis en de apotheek.

Binnenkort geen mondmaskers meer op openbaar vervoer?

Dieter Blarinckx-04 mei 2022 om 05:57

Op 20 mei komt het Belgische Overlegcomité terug samen. Wat staat er op de agenda? De afschaffing van de mondmaskerplicht op het openbaar vervoer!

Het Overlegcomité kwam normaal samen op 6 mei, maar die bijeenkomst werd uitgesteld tot 20 mei. Dat liet de woordvoerder van onze premier weten.

Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet liet al slippen dat hij graag het verplichten van een mondmasker wil afschaffen op het openbaar vervoer. Dat zal dus een hoofdonderwerp zijn van het aankomende overlegcomité.

Ook willen ze bekijken om de coronabarometer op te bergen en de resterende coronamaatregelen achterwege te laten.

Stay tuned!

Ontdek meer