Nieuwe maatregelen? Overlegcomité vervroegd naar woensdag

Samuel Wornoo-15 november 2021 om 10:23

Premier Alexander De Croo (Open VLD) heeft beslist om het overlegcomité, dat oorspronkelijk op vrijdag gepland stond, te vervroegen naar woensdag om 14.30. Dat nieuws komt er nadat de GEMS, die de overheid adviseert, eerder vandaag al pleitte voor een sluiting van het nachtleven. En zo zijn we terug bij af. Of niet?

Het vervroegde overlegcomité komt er niet geheel onverwacht. Maandagochtend lekte namelijk een GEMS-rapport waaruit bleek dat nieuwe adviezen geformuleerd werden. Onder deze adviezen vallen onder andere een nieuwe sluiting van het nachtleven en het terugschroeven van het aantal toegelaten aanwezigen op trouwfeesten tot 50 personen.

Ook lieten verschillende ministers zich ontvallen dat ze klaar zijn om het debat over verplichte vaccinaties te openen. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Vanaf vandaag geen mondmaskers meer op openbaar vervoer

Dieter Blarinckx-23 mei 2022 om 08:36

Vanaf vandaag is het niet meer verplicht om een mondmasker te dragen op het openbaar vervoer. Dat wil dus zeggen dat je op de trein, bus, tram en metro nu geen mondmasker meer moet dragen!

Het Overlegcomité kwam afgelopen vrijdag samen om de verdere stappen tot versoepeling te bespreken. Een belangrijk punt dat daar werd aangehaald was de afschaffing van de mondmaskerplicht op het openbaar vervoer. En dat gaat nu al meteen van kracht.

Wél blijft een mondmasker verplicht bij de dokter, tandarts, het ziekenhuis en de apotheek.

Binnenkort geen mondmaskers meer op openbaar vervoer?

Dieter Blarinckx-04 mei 2022 om 05:57

Op 20 mei komt het Belgische Overlegcomité terug samen. Wat staat er op de agenda? De afschaffing van de mondmaskerplicht op het openbaar vervoer!

Het Overlegcomité kwam normaal samen op 6 mei, maar die bijeenkomst werd uitgesteld tot 20 mei. Dat liet de woordvoerder van onze premier weten.

Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet liet al slippen dat hij graag het verplichten van een mondmasker wil afschaffen op het openbaar vervoer. Dat zal dus een hoofdonderwerp zijn van het aankomende overlegcomité.

Ook willen ze bekijken om de coronabarometer op te bergen en de resterende coronamaatregelen achterwege te laten.

Stay tuned!

Ontdek meer