Bewezen: kerstboom vroeger zetten maakt gelukkiger

Dieter Blarinckx-19 oktober 2021 om 14:36

We wisten het al langer, maar nu is het ook officieel bewezen: wie zijn kerstboom vroeger zet, is gelukkiger! Er zijn veel mensen die leven volgens de regel dat een kerstboom pas binnen mag nadat Sinterklaas de revue gepasseerd is, maar word je daar gelukkiger van? Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond van niet!

Enkele wetenschappers van The Journal of Environmental Psychology onderzochten namelijk het verband tussen Kerstmis en geluk. Ze concludeerden al snel dat all things Christmas een positief effect hebben op je gemoedstoestand. Ze toonden aan dat al die kerstvibes ons doen terugdenken aan onze kindertijd. En daardoor voel je je ook weer even alsof je geen enkele zorg hebt.

Maar wat ze ook konden aantonen is dat mensen die vroeger hun versiering bovenhalen, ook positiever in het leven staan dan anderen. Volgens het onderzoek zijn die mensen vrolijker, meer toegankelijk en vooral gezellig!

Dus waar wacht je op? Laat Kerstmis maar komen!

Amazon komt (eindelijk) naar België

Dieter Blarinckx-21 juni 2022 om 06:37

De kogel is door de kerk: vanaf september lanceert de Amerikaanse online shop Amazon eindelijk een Belgische afdeling. Wie nu via Amazon wil komen moet langs de Nederlandse, Duitse of Franse divisie gaan. Maar daar komt nu dus verandering in.

Onder de noemer "Operation Red Devil", kwam het Amerikaanse Business Insider te weten dat Amazon een Belgische release plant van hun populaire online webshop. Het bedrijf van Jeff Bezos is wereldwijd een van de pioniers op het vlak van online shopping. Nederland, Duitsland en Frankrijk hadden al hun eigen webshop, maar wij bleven achter. Tot nu...

Uit de documenten van Business Insider valt af te leiden dat Amazon tegen eind september een eigen Belgische webshop wil lanceren. Maar een officieel bericht van Amazon blijft voorlopig nog uit...

Stay tuned!

Disney komt met speciale Pride-collectie

Dieter Blarinckx-01 juni 2022 om 12:05

Het is weer juni en dat wil zeggen dat Pride voor de deur staat! En The Walt Disney Company lanceerde zopas een gloednieuwe en kleurrijke Pride-collectie.

Van pinnen tot pluche Mickeys en shirts, deze collectie is een eerbetoon aan de LGBTQ+ gemeenschap. En wat het extra leuk maakt? Disney heeft zopas aangekondigd dat de opbrengst van de collectie volledig zal gaan naar LGBTQ+ jongeren en hun families.

Benieuwd? Check dan zeker hier eens!

Ontdek meer