Bumble maakt online daten makkelijker met nieuwe functie

Karen Luiken-04 mei 2024 om 09:55- Foto:

Photo by Good Faces Agency on Unsplash

Het is vanaf nu niet meer verplicht om als vrouw een moeilijke openingszin te verzinnen bij het zetten van een eerste stap in Bumble. De dating-app heeft een nieuwe functie toegevoegd die meer mogelijkheden biedt. Dat meldt BusinessWire.

Voorheen was het bij Bumble de bedoeling dat vrouwen een gesprek begonnen in Bumble door een door zichzelf bedachte openingszin te sturen, iets wat voor veel dames – zo blijkt uit onderzoek – als een lastige opgave werd gezien. Maar dat hoeft nu dus niet meer. Met de nieuwe functie Opening Move krijgen vrouwelijke app-gebruikers de mogelijkheid om verschillende voorgestelde vragen te stellen waar hun matches op kunnen reageren. Ook is het nog steeds mogelijk om een eigen openingszin te bedenken.

“We horen van vrouwen dat empowerment vandaag de dag niet alleen over controle gaat, maar ook over keuzevrijheid”, zegt Lidiane Jones. “We zijn verheugd om meer keuze te bieden in de manier waarop vrouwen de eerste stap kunnen zetten met onze nieuwe functie Opening Moves. We willen met onze gemeenschap mee evolueren en verschuiven van een vaste aanpak naar het geven van meer opties aan vrouwen in de manier waarop ze zich engageren.”

Datingexpert: "dump je partner als ze deze uitspraak doen"

Chelsy Vanlerberghe-20 november 2024 om 15:21

"Ik wil je geen pijn doen." Het klinkt misschien lief, maar volgens relatiecoach Louanna Ward is dit hét teken dat je relatie gedoemd is. Haar advies? Neem die woorden serieus en loop weg.

Ward, een gecertificeerde matchmaker en datingexpert, waarschuwt in een Instagramvideo: “Als je deze zin hoort, stop er dan nu mee.”

Volgens Ward betekent deze uitspraak vaak dat de ander niet dezelfde gevoelens voor jou heeft. “Het is een subtiele manier om te zeggen: ‘Ik voel niet genoeg voor jou om hier serieus voor te gaan.’ Ze zien in dat ze je uiteindelijk pijn gaan doen en proberen zichzelf in te dekken", legt ze uit.

Daarnaast gebruikt de persoon deze woorden vaak om zorgzaam over te komen. “Het laat hen lijken alsof ze een aardig en goed mens zijn. Maar in werkelijkheid zorgen ze ervoor dat ze zichzelf minder schuldig hoeven te voelen", zegt Ward.

Ze benadrukt dat iemand die écht voor je wil gaan, deze zin nooit zou zeggen. “Als ze jou zien als een toekomstig deel van hun leven, is er geen reden om over pijn te beginnen. Maar als je die woorden hoort, moet je jezelf afvragen: ‘Waarom blijf ik bij iemand die niet volledig voor me kiest?’”

Kortom: als iemand zegt dat ze je geen pijn willen doen, betekent dat vaak dat ze je gevoelens niet delen en vroeg of laat toch je hart breken.

Deze 5 subtiele gedragingen kunnen je relatie verpesten

Chelsy Vanlerberghe-20 november 2024 om 15:17

Wanneer het even moeilijk gaat in een relatie, is het makkelijk om te wijzen naar het gedrag van je partner. Maar eerlijk? Soms ligt het ook een beetje aan jou. Door enkel naar de ander te kijken, blijf je gefrustreerd en los je niks op. Tijd voor zelfreflectie! Toch zit daar vaak de sleutel om dingen te fixen.

Wil je je relatie sterker maken? Kijk dan eerst naar je eigen gedrag. Hieronder 5 subtiele dingen die je relatie ongemerkt kunnen saboteren:

1. Altijd toegeven

Ben jij de persoon die altijd “oké” zegt, ook al is het niet wat je echt wil? Door je eigen behoeften te negeren en altijd je partner te pleasen, lijk je conflicten te vermijden, maar je zet jezelf buitenspel. Op den duur leidt dat tot wrok en een oneerlijke balans in je relatie.

2. Je beter voelen dan je partner

Denk je dat jij altijd gelijk hebt of dat je iets 'verdient'? Pas op, want dat kan overkomen alsof je weinig begrip hebt voor je partner. Dit gedrag draait om wat jij wilt, zonder empathie voor de ander. Niemand wil een relatie waarin één persoon alleen maar zijn eigen zin doordrijft.

3. Alles regelen

Ben jij altijd degene die alles fixt in de relatie? Dat lijkt misschien nobel, maar eigenlijk laat je je partner geen ruimte om verantwoordelijkheid te nemen. Resultaat: jij voelt je uitgeput, zij blijven achteroverleunen. Tijd om wat vaker los te laten en grenzen te stellen.

4. Blijven pushen

Breng jij constant dezelfde issues op of eis je direct verandering? Dat komt vaak voort uit onzekerheid, maar kan voor je partner aanvoelen als controlerend. Dit gedrag zorgt juist voor afstand in plaats van verbinding.

5. Problemen vermijden

Wegrennen van moeilijke gesprekken? Begrijpelijk, maar vermijdend gedrag maakt dingen alleen maar erger. Het probleem lost zichzelf niet op, en uiteindelijk moet je niet één, maar twee issues aanpakken: het probleem zelf én je ontwijkgedrag. Dubbele stress.

Ontdek meer