Dit zijn signalen dat je kater serieuzer is dan je denkt

Chelsy Vanlerberghe-17 april 2024 om 09:31

De dag na je bent uitgegaan is hij er steevast opnieuw: die verdomde kater. Maar wat als je kater eigenlijk een alcoholvergiftiging is? Dit zijn de signalen die je moet herkennen.

De ernst van de kater hangt sterk af van hoeveel je hebt gedronken, wat je precies hebt gedronken, en hoe uitgedroogd je bent.

Moe zijn, je zwak voelen en hoofdpijn hebben zijn duidelijke symptomen van een kater. Misselijkheid, gevoeligheid voor fel licht en harde geluiden kunnen er ook bij horen. Maar die symptomen gaan na een tijdje uitkateren wel over.

Maar wat als de symptomen serieuzer zijn? Dan zou het kunnen dat je last hebt van alcoholvergiftiging. Dat is iets anders dan een gewone kater. Het kan zelfs beginnen terwijl je nog drinkt. Als je deze signalen bij jezelf of iemand anders opmerkt, moet je de hulpdiensten bellen:

  • Verwarring;
  • Overgeven;
  • Aanval;
  • Langzame ademhaling (minder dan acht keer per minuut) of onregelmatige ademhaling (meer dan 10 seconden tussen ademhalingen);
  • Blauwe of bleke huid;
  • Lage lichaamstemperatuur;
  • Moeite om bij bewustzijn te blijven;
  • Bewusteloosheid.

Het is belangrijk om de persoon die de symptomen ervaart warm te houden, hen rechtop te zetten en ervoor zorgen dat ze veel water drinken om uitdroging te voorkomen.

Hoe kun je dit allemaal vermijden? De logische oplossing is natuurlijk stoppen met drinken, maar bon, we weten allemaal dat dat niet zo makkelijk gaat. Dus: blijf zo gehydrateerd mogelijk en blijf water drinken tussen de alcoholische drankjes door.

Welke student heeft meeste geld op rekening?

Simon Smetryns-29 april 2024 om 16:45

Vorige week ging in Leuven de Kiesweek door. Wij trokken met Martijn naar de Jungle Jam TD van Ekonomika (Ploeg Elysium).

Wie van de studenten heeft het meeste geld op hun rekening?

Loopschoenen klaar? 30 april is het tijd voor de Antwerpse 10-urenloop!

Chelsy Vanlerberghe-29 april 2024 om 08:22

Wat is 10 miles als je ook 10 uur aan een stuk rondjes kan lopen aan de Scheldebocht? Dinsdag 30 april trekken de Antwerpse studenten weer hun loopschoenen aan, want de Sportraad van UAntwerpen organiseert een nieuwe editie van de 10-urenloop.

Het concept is simpel: verschillende Antwerpse studentenclubs nemen het tegen elkaar op in een 10 uur lange estafettewedstrijd. Elke club loopt zoveel mogelijk rondjes in 10 uur tijd. De club die op het einde van het evenement de meeste rondjes achter zijn naam heeft staan zal zich het komende jaar niet enkel de snelste van ’t stad kunnen noemen, maar gaat ook naar huis met een felbegeerde beker. Bovendien is elk gelopen rondje goed voor één gratis consumptie. Vermoeide lopers kunnen genieten van een gratis massage.

Geen zin om je loopschoenen aan te trekken? Geen probleem! Er valt voldoende te beleven aan de zijlijn. Er is een DJ contest, goede muziek, randanimatie, foodtrucks en het belangrijkste: een goed gevulde dranktoog.

En ook TAGMAG kan natuurlijk niet ontbreken op dit feest. Het evenement gaat van start om 12u aan het Droogdokkenpark (Scheldebocht). See you there?

Ontdek meer