Dit zijn signalen dat je kater serieuzer is dan je denkt

Chelsy Vanlerberghe-17 april 2024 om 09:31

De dag na je bent uitgegaan is hij er steevast opnieuw: die verdomde kater. Maar wat als je kater eigenlijk een alcoholvergiftiging is? Dit zijn de signalen die je moet herkennen.

De ernst van de kater hangt sterk af van hoeveel je hebt gedronken, wat je precies hebt gedronken, en hoe uitgedroogd je bent.

Moe zijn, je zwak voelen en hoofdpijn hebben zijn duidelijke symptomen van een kater. Misselijkheid, gevoeligheid voor fel licht en harde geluiden kunnen er ook bij horen. Maar die symptomen gaan na een tijdje uitkateren wel over.

Maar wat als de symptomen serieuzer zijn? Dan zou het kunnen dat je last hebt van alcoholvergiftiging. Dat is iets anders dan een gewone kater. Het kan zelfs beginnen terwijl je nog drinkt. Als je deze signalen bij jezelf of iemand anders opmerkt, moet je de hulpdiensten bellen:

  • Verwarring;
  • Overgeven;
  • Aanval;
  • Langzame ademhaling (minder dan acht keer per minuut) of onregelmatige ademhaling (meer dan 10 seconden tussen ademhalingen);
  • Blauwe of bleke huid;
  • Lage lichaamstemperatuur;
  • Moeite om bij bewustzijn te blijven;
  • Bewusteloosheid.

Het is belangrijk om de persoon die de symptomen ervaart warm te houden, hen rechtop te zetten en ervoor zorgen dat ze veel water drinken om uitdroging te voorkomen.

Hoe kun je dit allemaal vermijden? De logische oplossing is natuurlijk stoppen met drinken, maar bon, we weten allemaal dat dat niet zo makkelijk gaat. Dus: blijf zo gehydrateerd mogelijk en blijf water drinken tussen de alcoholische drankjes door.

TIP: WOLF op ’t Eilandje serveert deze zomer ook cinema onder de sterren

Chelsy Vanlerberghe-25 juni 2025 om 14:19

Zin in een zomerse filmavond zonder muffe cinemazalen of ritselende popcornzakken? Deze zomer tovert WOLF Sharing Food Market zijn terras om tot openluchtcinema, met uitzicht op het MAS en een Campari Spritz in de hand.

De eerste avond staat gepland op donderdag 26 juni met ‘Mamma Mia!’, de ultieme feelgoodfilm. Voor €15 krijg je toegang tot de film én een heerlijke Campari Spritz. De openluchtcinema vindt plaats op het terras van WOLF op ’t Eilandje en biedt plek aan 300 bezoekers. Deuren open vanaf 19u30, film start om 20u.

Er volgen nog twee extra edities op 17 juli en 11 september. Welke films er dan op het scherm verschijnen, ontdek je binnenkort via de socials van WOLF. Maar één ding is zeker: je kijkt ze vanuit een comfy ligstoel, met streetfood op je schoot en een cocktail in je hand.

Naast de filmavond zelf is ook de foodmarket van WOLF open: van Aziatische bao’s tot spicy taco’s, je kan er makkelijk je eigen pre-cinema dinner samenstellen.

Of je nu zin hebt in een spontane filmdate, een chill avondje met vrienden of gewoon een excuus zoekt om buiten te hangen met een drankje: WOLF x Campari Spritz Cinema Nights klinkt als een perfecte zomeravond. Alle info en tickets vind je op wolf.be.

Alcoholvrije biertjes zijn niet zo gezond als je denkt

Karen Luiken-24 juni 2025 om 13:21

Dacht je goed bezig te zijn met het drinken van een alcoholvrij biertje? Think again. Uit nieuw onderzoek is gebleken dat veel alcoholarme en alcoholvrije biertjes helemaal niet zo gezond zijn als ze lijken.

Voor de studie werden volgens The New York Post 44 gezonde jonge mannen verdeeld over twee groepen. De ene groep dronk twee flesjes alcoholvrij bier per dag, terwijl de andere groep water dronk. Onderzoekers hebben op alle deelnemers regelmatig bloedonderzoek uitgevoerd om veranderingen in bloedsuikerspiegel, cholesterol, leverfunctie, lichaamsvet en zelfs darmbacteriën te monitoren.

En wat blijkt daar nou uit? De mannen die de alcoholvrije biertjes dronken, bleken aanzienlijke pieken in hun bloedsuikerspiegel en insuline te hebben, plus een toename van schadelijke cholesterol en bepaalde bloedvetten die verband houden met hart- en vaatziekten.

De grootste boosdoeners waren 0.0 procent wit- of fruitbiertjes. Hoogstwaarschijnlijk vanwege de vele calorieën en suikers in de drankjes, die kunnen leiden tot gewichtstoename en chronische aandoeningen zoals obesitas en diabetes type 2.

Ontdek meer