Op 5 mei komen honderden mensen samen voor de Wings for Life World Run. Zij lopen overal ter wereld voor zij die het niet meer kunnen. In België doen ze dat dit jaar voor één persoon in het bijzonder: Ken Delissen. Hij brak 15 jaar geleden een ruggenwervel en is sindsdien verlamd tot aan de nek. Maar er is hoop, dankzij de Wings for Life Foundation. En ook jij kan meelopen in het team 'YES WE KEN'.
YES WE KEN: Wings for Life World Run op 5 mei
Red Bull Content Pool
Ken Delissen is 43 jaar en komt uit Brasschaat. 15 jaar geleden brak hij een ruggenwervel bij een ongelukkige val tijdens een trampolinetraining. Sindsdien is hij verlamd tot aan de nek. Stappen lukt niet meer, zelfs zelfstandig ademen niet. Maar Ken is optimistisch en geeft de hoop niet op. "Kleine stapjes vooruit," zegt hij zelf. En daar kan jij hem bij helpen.
Hoe?
- Schrijf je hier in voor de Wings for Life World Run op zondag 5 mei 2024 en word lid van team YES WE KEN.
- Loop, wandel of rol om 13 uur stipt - op exact hetzelfde moment als honderdduizenden andere mensen overal ter wereld - zo ver als je kan totdat je wordt ingehaald door de 'Catcher Car'. Dat kan samen met duizenden Belgen en Nederlanders in Breda - Lore Bruggeman, Louis Talpe en Cedric Dumont zijn er ook bij! - of op een zelfgekozen locatie met de app.
- Steun zo iedereen met een ruggenmergletsel, want de wereldwijde opbrengst gaat integraal naar de Wings for Life Foundation die onderzoek voert naar de genezing ervan.
Voor de 11e editie van de wereldwijde loopwedstrijd slaan België en Nederland voor het eerst de handen in elkaar. Het startpunt is Breda, net over de grens. Het startschot wordt gegeven om 13 uur stipt, op exact hetzelfde moment als honderdduizenden deelnemers overal ter wereld.
Wat maakt de Wings for Life World Run zo uniek? Er is geen fysieke eindstreep, maar wel een 'Catcher Car' die de deelnemers opjaagt. Met voormalig F1-piloot Robert Doornbos aan het stuur zet die 30 minuten na het startschot de achtervolging in en rijdt hij steeds sneller totdat de laatste loper is ingehaald. Iedereen bereikt de finish dus, of je nu een professioneel atleet bent of een beginner. Zodra de Catcher Car je inhaalt, eindigt jouw race.
Bij een 'Flagship Run' - zoals die in Breda waar je met duizenden andere mensen samen loopt - is de catcher car een fysieke wagen.
Bij een 'App Run' is de catcher car een virtuele finish in de app op je smartphone. In dat geval loop je dus op een zelfgekozen locatie, alleen of met vrienden.
Sinds de eerste editie in 2014 is de Wings for Life World Run een wereldwijd fenomeen geworden. Intussen is al ruim 43,8 miljoen euro ingezameld voor het goede doel. Vorig jaar nam een recordaantal mensen deel: 206 728 lopers uit meer dan 190 landen. Meer info vind je hier.
ZEB en Rock Werchter droppen limited collectie voor 50 jaar RW
Rock Werchter bestaat 50 jaar en dat wordt niet alleen muzikaal, maar ook in stijl gevierd. Samen met ZEB brengt het festival een tijdelijke kledingcollectie uit, geïnspireerd op een halve eeuw festivalgeschiedenis.
De collectie werd in samenwerking met het team van Rock Werchter ontworpen. De inspiratie? 50 jaar Rock Werchter symboliek, met een vleugje seventies nostalgia. Denk aan retro T-shirts en een mix van de RW-logo’s doorheen de jaren, hoodies met de festivalbandjes van vorige edities in de kap verwerkt, sweaters met de namen van de podia of een shirt met het iconische bijtje. De collectie slaat een brug tussen toen en nu: een ode aan het Rock Werchter van vroeger, maar vooral gemaakt voor de festivalganger van vandaag.
Wie een stukje Rock Werchter wil dragen – letterlijk – moet er snel bij zijn. Dit zijn echte limited edition items.
De limited collectie is vanaf woensdag 7 mei te koop in geselecteerde ZEB-winkels en online. Ga je zelf naar Rock Werchter? Dan kan je ook terecht in de ZEB pop-up op het festivalterrein, van 3 tot en met 6 juli.
Cantus zonder kater? Aan de VUB kan het. Op dinsdagavond 29 april schreven 327 studenten geschiedenis met de grootste alcoholvrije cantus ooit – en dat is officieel een wereldrecord. Daarmee verbreken ze het vorige record van 270 deelnemers.
Geen pintjes, wel sfeer. De avond startte rond 17u met speeches van rector Jan Danckaert en ex-premier Alexander De Croo, en ging tot iets na 20u vol zang, verbondenheid en studentikoze vibes. Volgens studente Stefanie Mulder zat de sfeer zelfs beter dan bij de ‘gewone’ edities: “In vorige alcoholedities verliezen we een ritme na een half uur en nu blijft iedereen nog meezingen.”
De cantus maakt deel uit van het middelenbeleid van de VUB, dat studenten wil sensibiliseren rond alcohol en andere middelen. De universiteit werkte dat beleid uit samen met studenten, met als doel: een veilige omgeving waar gezonde keuzes vanzelfsprekend zijn.
“Studentikoos zijn hoeft niet per se met alcohol te gaan”, zegt Katia Smirnova, Coördinator Studentenleven. “We willen laten zien dat feesten zonder alcohol even leuk kan zijn, en tegelijk de drempel verlagen voor studenten die zich niet comfortabel voelen bij een typische cantus.”
Ontdek meer
Celebrate with us!
Deze celebs verjaren binnenkort!
- 08/05 Julie Vermeire
- 10/05 MEAU
- 10/05 Shania Gooris
- 11/05 Sabrina Carpenter
- 13/05 Robert Pattinson