Op 5 mei komen honderden mensen samen voor de Wings for Life World Run. Zij lopen overal ter wereld voor zij die het niet meer kunnen. In België doen ze dat dit jaar voor één persoon in het bijzonder: Ken Delissen. Hij brak 15 jaar geleden een ruggenwervel en is sindsdien verlamd tot aan de nek. Maar er is hoop, dankzij de Wings for Life Foundation. En ook jij kan meelopen in het team 'YES WE KEN'.
YES WE KEN: Wings for Life World Run op 5 mei
Red Bull Content Pool
Ken Delissen is 43 jaar en komt uit Brasschaat. 15 jaar geleden brak hij een ruggenwervel bij een ongelukkige val tijdens een trampolinetraining. Sindsdien is hij verlamd tot aan de nek. Stappen lukt niet meer, zelfs zelfstandig ademen niet. Maar Ken is optimistisch en geeft de hoop niet op. "Kleine stapjes vooruit," zegt hij zelf. En daar kan jij hem bij helpen.
Hoe?
- Schrijf je hier in voor de Wings for Life World Run op zondag 5 mei 2024 en word lid van team YES WE KEN.
- Loop, wandel of rol om 13 uur stipt - op exact hetzelfde moment als honderdduizenden andere mensen overal ter wereld - zo ver als je kan totdat je wordt ingehaald door de 'Catcher Car'. Dat kan samen met duizenden Belgen en Nederlanders in Breda - Lore Bruggeman, Louis Talpe en Cedric Dumont zijn er ook bij! - of op een zelfgekozen locatie met de app.
- Steun zo iedereen met een ruggenmergletsel, want de wereldwijde opbrengst gaat integraal naar de Wings for Life Foundation die onderzoek voert naar de genezing ervan.
Voor de 11e editie van de wereldwijde loopwedstrijd slaan België en Nederland voor het eerst de handen in elkaar. Het startpunt is Breda, net over de grens. Het startschot wordt gegeven om 13 uur stipt, op exact hetzelfde moment als honderdduizenden deelnemers overal ter wereld.
Wat maakt de Wings for Life World Run zo uniek? Er is geen fysieke eindstreep, maar wel een 'Catcher Car' die de deelnemers opjaagt. Met voormalig F1-piloot Robert Doornbos aan het stuur zet die 30 minuten na het startschot de achtervolging in en rijdt hij steeds sneller totdat de laatste loper is ingehaald. Iedereen bereikt de finish dus, of je nu een professioneel atleet bent of een beginner. Zodra de Catcher Car je inhaalt, eindigt jouw race.
Bij een 'Flagship Run' - zoals die in Breda waar je met duizenden andere mensen samen loopt - is de catcher car een fysieke wagen.
Bij een 'App Run' is de catcher car een virtuele finish in de app op je smartphone. In dat geval loop je dus op een zelfgekozen locatie, alleen of met vrienden.
Sinds de eerste editie in 2014 is de Wings for Life World Run een wereldwijd fenomeen geworden. Intussen is al ruim 43,8 miljoen euro ingezameld voor het goede doel. Vorig jaar nam een recordaantal mensen deel: 206 728 lopers uit meer dan 190 landen. Meer info vind je hier.
Het is eindelijk bekend welke artiest ons land gaat vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival. De 25-jarige Red Sebastian beklimt in mei het podium van het liedjesfestijn in het Zwitserse Bazel.
Seppe Herreman, zoals Red Sebastian echt heet, stond samen met nog zeven kandidaten in de nationale finale van Eurosong. Zijn liedje ‘Strobe Lights’ bleek de grote favoriet; zowel de vakjury als het publiek gaf Red Sebastian de meeste punten. LEEZ eindigde op de tweede plek, Mentissa op de derde.
‘Strobe Lights’ is een eerbetoon aan de Belgische ravecultuur. Red Sebastian zingt het nummer tijdens het songfestival in de eerste halve finale, die op dinsdag 13 mei plaatsvindt. Donderdag 15 mei is de tweede halve finale, gevolgd door de finale op zaterdag 17 mei.
Netflix dropt trailer 'American Murder: Gabby Petito'
Netflix heeft de trailer voor 'American Murder: Gabby Petito' gedropt. Op 17 februari verschijnt deze driedelige documentaire op het platform, waarin de mysterieuze verdwijning en moord op de 22-jarige influencer uitgebreid wordt onderzocht. De zaak kreeg wereldwijd aandacht toen Gabby’s reis met haar verloofde Brian Laundrie plotseling in een tragedie eindigde.
Voor wie het gemist heeft: Gabby en Brian waren een jong koppel dat samen de Verenigde Staten doorkruiste in een busje. Hun avonturen deelden ze enthousiast op sociale media, waar ze het perfecte reisduo leken. Maar de droomreis werd een nachtmerrie toen Gabby vermist werd en haar lichaam later werd teruggevonden in een natuurgebied in Wyoming. Kort daarna werd Brian dood aangetroffen, met een notitie waarin hij de moord bekende.
De Netflix-docu belicht niet alleen de zaak zelf, maar gaat ook dieper in op de rol van sociale media en de enorme online aandacht die de zoektocht naar Gabby kreeg. Met exclusieve interviews, nooit eerder vertoonde beelden en fragmenten uit haar 'van life vlog' schetst de documentaire een completer beeld van haar laatste dagen. Ook worden de inmiddels beruchte beelden geanalyseerd van de politiecontrole in Moab, Utah, waar agenten het koppel staande hielden na een melding van huiselijk geweld. Dit moment wordt door velen gezien als een cruciale aanwijzing in de zaak.
Deze serie neemt je mee door de laatste dagen van Gabby en Brian en onthult de harde realiteit achter hun perfecte Instagram-leven. Waar ging het mis? En had hun verhaal anders kunnen lopen? 'American Murder: Gabby Petito' is vanaf 17 februari te streamen op Netflix.
Ontdek meer
Celebrate with us!
Deze celebs verjaren binnenkort!
- 05/02 Cristiano Ronaldo
- 07/02 Chris Rock
- 09/02 Bella Poarch
- 10/02 Cedric Galle
- 10/02 MEROL