TAGMAG host stage tijdens 12Urenloop

Chelsy Vanlerberghe-11 april 2024 om 11:43

Het is bijna zo ver: de 12Urenloop. Op woensdag 24 april strijden de Gentse studentenverenigingen en -clubs weer om de titel. En TAGMAG is ook dit jaar weer van de partij.

Het sportieve evenement is sinds 1984 niet meer weg te denken uit het Gentse studentenleven. Als je woensdagochtend langs het Sint-Pietersplein passeert, zal je niet naast de witte tenten kunnen kijken. In elke tent vind je een Gentse kring of vereniging, klaar om zoveel mogelijk rondjes te lopen en de overwinning mee naar huis te nemen.

Vorig jaar was het Hilok, het Hoger Instituut voor de studenten Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie die zegevierde, maar wie zal er dit jaar winnen?

Het startschot wordt om 9 uur 's ochtends gegeven door Sofie Bracke. De wedstrijd duurt 12 uur, zoals de naam al aangeeft, en eindigt om 21 uur met het hijsen van de zwart-witte vlag.

Elk uur veranderd het thema. Denk aan de legendarische Julientjesronde om 16 uur, waar deelnemers zo snel mogelijk een Julientje moeten verorberen en dan hun rondje moeten doen. Om 13 uur verkleden de lopers zich als hun favoriete Overpoortcafé.

Er valt van alles te beleven op het terrein. De kringen voorzien lekkernijen van croque monsieurs tot hamburgers tot snoepjes. Het animatieteam zorgt ervoor dat je je geen moment verveelt en bij verschillende tenten kan je gadgets scoren.

Om de dag goed af te sluiten is er een afterparty gehost door TAGMAG en Peterman waar de lopers en supporters hun beentjes goed kunnen losschudden. De DJ's kondigen we heel binnenkort aan.

Meer weten? Alle info vind je hier.

Boost je brein met deze brainfoods tijdens de blok

Chelsy Vanlerberghe-23 mei 2024 om 14:56

Het is weer die tijd van het jaar: urenlang blokken, liters cafeïne drinken en zakken chips naar binnen werken. Maar wat je eet is eigenlijk net zo belangrijk als wat je leest tijdens die lange studie-uren. Dus vergeet de stapels pizzadozen en liters energiedrank. Het is tijd om je brein te voeden met de juiste brandstof. En dat doe je met deze brainfoods!

1. Avocado's

Laten we beginnen met een klassieker onder de brainfood: avocado's. Deze groene goudklompjes zitten boordevol gezonde vetten en vitamine E die je hersenen voeden en je concentratie verbeteren. Plus, ze zijn zo veelzijdig dat je ze op toast, in salades, of zelfs rechtstreeks uit de schil kunt eten. Of mag het toch iets vettiger met chips en guacamole? Het is als een feestje voor je smaakpapillen én je neuronen!

2. Blauwe bessen

Denk aan blauwe bessen als kleine bommetjes vol concentratievermogen. Ze zitten boordevol antioxidanten die je cognitieve functies een boost geven. Gooi wat bessen in je yoghurt of havermout, mix ze in een smoothie, of snack er gewoon op terwijl je door je cursus bladert. Je hersenen zullen je dankbaar zijn.

3. Noten

Of het nu gaat om amandelen, walnoten of cashewnoten, noten zijn een superfood voor je hersenen. Ze zitten boordevol gezonde vetten, eiwitten en antioxidanten die je concentratievermogen verhogen en je energie niveau op peil houden. Dus houd een zakje noten bij de hand en knabbel je weg naar academisch succes.

4. Donkere chocolade

Vooral donkere chocolade zit vol met flavonoïden, antioxidanten die de bloedtoevoer naar je hersenen verhogen en je humeur een boost geven. Dus ga je gang, trakteer jezelf op een stukje donkere chocolade terwijl je die moeilijke formules probeert te doorgronden.

5. Vis

Vooral vette vis zoals zalm, makreel en tonijn zijn rijk aan omega-3 vetzuren, die essentieel zijn voor een gezond brein. Sushi? Yes please! Of gooi wat tonijn door je salade en duik terug die boeken in.

6. Groene thee

Als je een cafeïneboost nodig hebt zonder de crash, is groene thee jouw go-to drankje. Het zit vol met L-theanine, een aminozuur dat je helpt ontspannen en tegelijkertijd je alertheid verhoogt.

Karel de Grote Hogeschool verkoopt samenvattingen

Chelsy Vanlerberghe-21 mei 2024 om 14:24

De Karel de Grote Hogeschool wil met haar pop-up 'Atelier Résumé' haar studenten in de laatste rechte lijn naar de examens maximaal ondersteunen en de blokstress verlagen. In de pop-up kunnen studenten samenvattingen aankopen via KdG, maar staat ook een studiecoach paraat om 1-op-1 hun leermethodiek te verbeteren.

“Online en offline worden samenvattingen aangeboden of verkocht, maar naar de kwaliteit ervan hebben studenten vaak het raden. Door samenvattingen die bewezen hebben dat ze echt een hulpmiddel zijn, workshops rond relaxatie en last-minute sessies met een studiecoach aan te bieden, willen we al onze studenten zo stressvrij mogelijk de examenperiode laten ingaan”, vertelt Marie Verstraeten van KdG.

De KdG-studenten kunnen terecht in Atelier Résumé in de Antwerpse Kronenburgstraat tot en met donderdag 23 mei tussen 10 uur en 17 uur. De hogeschool verkoopt zelf samenvattingen van cursussen of lessenreeksen die bewezen hebben dat ze een kwalitatieve ondersteuning vormen bij het verwerken van de leerinhoud.

“Online is gratis of tegen betaling zowat alles terug te vinden. Soms kwalitatief, soms rommel en alles daartussenin, soms zelfs door AI gegenereerd. Wij gaan voor Human Generated Content. Ofwel: samenvattingen gemaakt, getest en goedgekeurd door onze eigen studenten. Uit ervaring weten we dat een vrij groot deel van de studenten hoe dan ook op zoek zal gaan naar samenvattingen. Zeker diegenen in tijdsnood. Net hen willen we uit de nood helpen, door hen in levenden lijve gerust te stellen en de juiste tools aan te reiken.” ​ ​

Ontdek meer