Koolhydraten maken je lelijk, zeggen wetenschappers

Chelsy Vanlerberghe-08 maart 2024 om 10:50
We zijn wat we eten, zeggen wetenschappers. Uit onderzoek blijkt dat wie houdt van brood en pasta, als minder aantrekkelijk wordt gezien.

Een onderzoek aan de Universiteit van Montpellier toont aan dat iemands gezicht minder aantrekkelijk wordt bevonden nadat ze voedingsmiddelen met veel veel geraffineerde koolhydraten hebben gegeten. Koolhydraten zitten onder andere in pasta, brood, en aardappelen.

De wetenschappers nodigden 104 heteroseksuele mannen en vrouwen uit op een gezellig ontbijt om hun stelling te testen. Sommige deelnemers kregen een ontbijt vol koolhydraten, terwijl anderen een alternatief kregen aangeboden.

Twee uur na de maaltijd werden foto's van de proefpersonen genomen en uitgedeeld. Daarbij werd aan de deelnemers gevraagd om elkaars aantrekkelijkheid te beoordelen. En wat bleek? Degenen die de koolhydraten aten, kregen over de hele lijn lagere scores voor gezichtsaantrekkelijkheid.

Degenen die in hun enquête aangaven dat ze doorgaans koolhydraatrijke maaltijden eten, scoorden ook lager.

Wie houdt van pasta en brood, denkt tijdens hun volgende bezoek aan de supermarkt misschien wel twee keer na.

Dokter deelt simpele truc om snel in slaap te vallen

Chelsy Vanlerberghe-21 mei 2024 om 11:33

We kennen het allemaal wel: je bent de hele dag aan het geeuwen en kan niet wachten om 's avonds in bed te duiken. Maar zodra je onder de dekens kruipt, ben je klaarwakker. Je probeert alles: schaapjes tellen, aan niets denken, witte ruis afspelen... Hoe moe je ook bent, het lukt niet. Dit trucje biedt misschien wel een oplossing.

Dr. Scott Walter, bekend van zijn TikTok-account @denverskindoc, heeft een trucje gedeeld dat jou zou kunnen helpen om sneller in slaap te vallen.

Volgens de gecertificeerde dermatoloog is deze handige mind-trick een 'absolute gamechanger' als het gaat om snel in slaap vallen, vooral voor degenen die merken dat hun brein overuren maakt zodra ze in bed liggen. In een TikTok-video legt Dr. Walter uit: "Het is eigenlijk een manier om je gedachten te herschikken, zoals wanneer je een kaartspel schudt - je brengt je brein even weg van die gedachten die je wakker houden."

Dus, wat moet je doen? Dr. Walter legt uit dat je gewoon aan willekeurige dingen kunt denken die niets met elkaar te maken hebben, zoals 'koe, blad, sandwich, boter, lever'. Gewoon random woorden, geen logica erachter.

Of, als dat te ingewikkeld klinkt, kun je ook een letter kiezen en dan je hartslag tellen. Elke acht slagen bedenk je dan een woord dat begint met die letter. Hij adviseert om te beginnen met een stamwoord, zoals 'relax'. Dan ga je verder met andere woorden die met 'R' beginnen, zoals 'rat, rente, robot'. Wanneer je alle 'R'-woorden hebt gehad, ga je verder met de volgende letter in 'relax, dus de 'E'. Herhaal dit proces totdat je in slaap valt, wat meestal tussen de 10 en 15 minuten duurt.

Door dit te doen, leid je je brein af van die vervelende gedachten die je wakker houden, vermindert het je angst en laat je je brein weten dat het tijd is om te gaan slapen.

Volgens Gen Z verraadt dit kledingstuk je leeftijd

Chelsy Vanlerberghe-15 mei 2024 om 11:08

Wie had gedacht dat een paar sokken het onderwerp van zoveel discussie zou kunnen zijn? Opnieuw bekritiseert Gen Z de modekeuzes van millennials. Dit keert draait het allemaal om de manier waarop de oudere generatie sokken draagt.

De eeuwige strijd tussen millennials en Gen Z is niets nieuws, met de twee leeftijdsgroepen die de afgelopen jaren botsen over alles, van kledingkeuzes tot waar je je haar verdeelt.

Stel je voor: je staat 's ochtends voor je kledingkast, klaar om de wereld te veroveren, en dan komt de allesbepalende vraag: enkelsokken of sportsokken? Het is voor sommigen een keuze waar ze nauwelijks bij stilstaan. Allemaal heel ontschuldig, toch?

Fout.

Volgens TikTok is het dragen van een paar enkelsokken een duidelijk teken dat je een millennial bent. De jongere generatie gaat liever voor hoge sokken.

Sokken kunnen dus meer over iemand onthullen dan dat je denkt.

Ontdek meer