Derde hoofdstuk van horrorspel 'Poppy Playtime' verschijnt in 2024

Nico De Greef-24 december 2023 om 10:57

De release van het derde hoofdstuk van het populaire horrorspel Poppy Playtime wordt uitgesteld naar 2024, dat heeft ontwikkelaar MOB Games bekendgemaakt op X (het voormalige Twitter). Een nieuwe trailer moet spelers alvast warm maken voor het aankomende griezelfestijn.

Studio MOB Games heeft aangekondigd dat Chapter 3: Deep Sleep met een aantal weken wordt uitgesteld. Dat betekent dat het volgende hoofdstuk niet langer deze maand zal verschijnen zoals oorspronkelijk de bedoeling was, maar pas in 2024 zal worden uitgebracht. Een concrete releasedatum werd echter niet genoemd.

"Chapter 3 is het meest ambitieuze en grootste project van de studio tot op heden en heeft daarom meer tijd in de oven nodig", meldt de ontwikkelaar op sociale media.

Hoewel dit minder leuk nieuws is voor fans, is er ook goed nieuws: de studio heeft namelijk een nieuwe trailer uitgebracht van het aankomende hoofdstuk.

Daarin is te zien hoe Chapter 3 spelers zal meenemen naar de meest angstaanjagende plek van de speelgoedfabriek tot nu toe: een vervallen weeshuis dat bekend staat als Playcare. Net als in de voorgaande hoofdstukken, zullen spelers zich een weg moeten banen door deze spookachtige plek, terwijl ze puzzels oplossen en nieuwe gevaren moeten vermijden die op de loer liggen in het donker.

Poppy Playtime Chapter 1 & 2 zijn nu verkrijgbaar op PC en mobiele Android en iOS-apparaten. Het eerste hoofdstuk is sinds kort ook beschikbaar op PlayStation en de Nintendo Switch.

PlayStation brengt eigen LEGO-game uit

Nico De Greef-09 juni 2024 om 21:04

Heb jij je ooit afgevraagd hoe Aloy en haar vrienden eruitzien als plastic Lego-figuren? Dan heb je geluk, want PlayStation heeft zojuist LEGO Horizon Adventures aangekondigd; een nieuwe game waarin de Horizon-personages worden omgetoverd in de alom bekende plastic speelgoedfiguren.

In deze nieuwe LEGO-game speel je opnieuw door het post-apocalyptische verhaal van de eerste Horizon-game waarin spelers voor het eerst kennis maakten met Aloy. Echter zal het avontuur er dit keer wat anders uitzien: je komt namelijk terecht in een kleurrijke plastic variant van het Horizon-universum die veel speelser en luchtiger is dan het origineel.

Zo kunnen spelers bijvoorbeeld, naast het voeren van actievolle gevechten met mechanische dino's, hun dorp een makeover geven met hilarische LEGO-decoraties. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hotdog-kraam in het midden van de wildernis?

Hoewel de game volledig solo te spelen is, kan hij ook door twee personen in online co-op gespeeld worden, of gewoon gezellig samen op de bank.

LEGO Horizon Adventures staat gepland voor release tijdens de feestdagen voor de PlayStation 5, PC en Nintendo Switch.

'Harry Potter: Quidditch Champions' heeft releasedatum te pakken

Nico De Greef-08 juni 2024 om 07:51

Na een jaar stilte rondom de Harry Potter-game 'Quidditch Champions', heeft uitgever Warner Bros. Games eindelijk meer informatie over het langverwachte spel naar buiten gebracht, inclusief een officiële releasedatum voor later dit jaar.

'Quidditch Champions' werd vorig jaar in april onthuld als een competitieve standalone game waarin de magische fictieve tovenaarssport Quidditch centraal staat. Een reveal die door menig Potter-fans enthousiast werd onthaald nadat bekend raakte dat de sport geen onderdeel zou uitmaken van het razend populaire spel 'Hogwarts Legacy'.

Na een jaar van playtesting is WB Games nu eindelijk klaar om meer informatie over Quidditch Champions te delen, inclusief de langverwachte releasedatum: het spel zal namelijk lanceren op 3 september voor zowel consoles (PlayStation, Xbox, Nintendo Switch) als PC (Steam en Epic), laat de uitgever weten in een persbericht. PlayStation-gamers zullen op de dag van lancering bovendien ook toegang tot het spel kunnen verkrijgen via het PlayStation Plus-abonnement.

Wat je kan verwachten van het spel

'Harry Potter: Quidditch Champions' is een competitieve online multiplayer game waarin de speler een van de vele iconische filmpersonages of een eigen avatar kan creëren (én stylen) en vervolgens kan deelnemen aan diverse Quidditch-matches. Die matches zullen overigens niet enkel plaatsvinden op het alom bekende zwerkbalveld van Hogwarts, maar ook op andere betoverende locatie's. Zo kunnen er ook matches gespeeld worden op de zwerkbalvelden van bijvoorbeeld de Beaubatons Academie voor Toverkunst, The Burrow - ook wel bekend als het platteland waar de Weasley-familie woont - of zelfs in een WK stadium.

Om een match te spelen moet er uiteraard ook een team worden gevormd en dat zal op drie manieren kunnen: solo (in dit geval worden de andere teamgenoten vervangen door AI), via online coöp tussen vrienden en familie, of online PvP waarbij je wordt samengehokt met spelers van over de hele wereld.

Last but not least heeft uitgever WB Games ook nog leuk nieuws voor spelers die over een kopie van het eerder genoemde 'Hogwarts Legacy' beschikken: spelers die beide spellen linken aan hun WB Games-account kunnen een exclusief Bonus Legacy Pack verkrijgen waarin onder andere een speelbare skin van het populaire 'Hogwarts Legacy'-personage Sebastian Sallow zit.

Bekijk hieronder de nieuwste trailer van Harry Potter: Quidditch Champions

Ontdek meer