Derde hoofdstuk van horrorspel 'Poppy Playtime' verschijnt in 2024

Nico De Greef-24 december 2023 om 10:57

De release van het derde hoofdstuk van het populaire horrorspel Poppy Playtime wordt uitgesteld naar 2024, dat heeft ontwikkelaar MOB Games bekendgemaakt op X (het voormalige Twitter). Een nieuwe trailer moet spelers alvast warm maken voor het aankomende griezelfestijn.

Studio MOB Games heeft aangekondigd dat Chapter 3: Deep Sleep met een aantal weken wordt uitgesteld. Dat betekent dat het volgende hoofdstuk niet langer deze maand zal verschijnen zoals oorspronkelijk de bedoeling was, maar pas in 2024 zal worden uitgebracht. Een concrete releasedatum werd echter niet genoemd.

"Chapter 3 is het meest ambitieuze en grootste project van de studio tot op heden en heeft daarom meer tijd in de oven nodig", meldt de ontwikkelaar op sociale media.

Hoewel dit minder leuk nieuws is voor fans, is er ook goed nieuws: de studio heeft namelijk een nieuwe trailer uitgebracht van het aankomende hoofdstuk.

Daarin is te zien hoe Chapter 3 spelers zal meenemen naar de meest angstaanjagende plek van de speelgoedfabriek tot nu toe: een vervallen weeshuis dat bekend staat als Playcare. Net als in de voorgaande hoofdstukken, zullen spelers zich een weg moeten banen door deze spookachtige plek, terwijl ze puzzels oplossen en nieuwe gevaren moeten vermijden die op de loer liggen in het donker.

Poppy Playtime Chapter 1 & 2 zijn nu verkrijgbaar op PC en mobiele Android en iOS-apparaten. Het eerste hoofdstuk is sinds kort ook beschikbaar op PlayStation en de Nintendo Switch.

Releasedatum en trailer 'Elden Ring'-dlc onthuld

Nico De Greef-21 februari 2024 om 17:55

FromSoftware en Bandai Namco Entertainment hebben de eerste trailerbeelden gedeeld voor de Elden Ring-uitbreiding Shadow of the Erdtree. Ook de releasedatum voor de dlc werd onthuld: de uitbreiding komt op 21 juni beschikbaar voor de PlayStation, Xbox en pc.

Elden Ring-spelers mogen zich vandaag extra in de handen wrijven, want FromSoftware heeft bekendgemaakt dat de langverwachte dlc Shadows of the Erdtree later dit jaar, op 21 juni, zal lanceren. Dat maakte de ontwikkelaar natuurlijk niet zomaar bekend, ook de eerste beelden van de uitbreiding werden gedeeld.

Daarin is te zien dat spelers niet langer zullen vertoeven in de Lands Between, maar een volledig nieuwe wereld zullen gaan verkennen, bekend als de The Land of Shadow, waarin tal van nieuwe mysteries, dungeons, vijanden, wapens en uitrustingen kunnen worden ontdekt.

Bye, Lands Between, hello, Land of Shadow

Wat het verhaal betreft, lijkt de uitbreiding te zullen gaan draaien rond Miquella (de tweelingbroer van Malenia en de halfgod-nakomeling van koningin Marika en Radagon) die - zoals spelers zich zullen herinneren wanneer ze Elden Ring al hebben uitgespeeld - met een vloek werd geboren waarbij Miquella gedoemd was eeuwig jong te blijven.

Uit de eerste trailerbeelden blijkt nu dat Miquella de Lands Between heeft verlaten en naar The Land of Shadow is vertrokken om er haar beloofde heer en meester, Messmer the Impaler, te ontmoeten. Deze beruchte vijand zien we ook talrijke keren passeren in de trailer.

Elden Ring: Shadows of the Erdtree is volgens CEO Hidetaka Miyazaki de "grootste uitbreiding tot nu toe" van de ontwikkelaar. Fans mogen zich verwachten aan een volledig nieuwe speelmap (groter dan de Limgrave-area in de main game), meer dan 10 nieuwe baasgevechten, tal van nieuwe wapens en uitrustingen en maar liefst acht nieuwe wapenklasses.

En oja... zeiden we al dat de dlc ook een volledig nieuwe poison swamp zal introduceren? Een echte Fromsoft-klassieker!

Shadows of the Erdtree lanceert op 21 juni voor de PlayStation 4 & 5, Xbox Series X/S, Xbox One en pc. Een fysieke versie van de game (inclusief DLC) wordt tevens uitgebracht, maar zal enkel beschikbaar zijn voor PS5 en Xbox Series X.

'De Sims 4' kondigt vitiligo-optie aan

Simon Smetryns-14 februari 2024 om 09:30

EA en Maxis hebben vandaag een vitiligo-optie gelanceerd voor 'De Sims 4', beschikbaar via een gratis update. Het is vanaf nu mogelijk voor spelers om pigmentvlekken voor hun Sim te bepalen.

Deze nieuwe optie biedt spelers de mogelijkheid om Sims van alle leeftijden te voorzien van verschillende patronen van pigmentvlekken op het gezicht, bovenlichaam, onderlichaam, armen en benen.

Ter ondersteuning van deze grote update, heeft het team van 'De Sims 4' nauw samengewerkt met supermodel en beauty-ondernemer Winnie Harlow. Dankzij de samenwerking kreeg het team meer inzicht in de pigmentvlekken en konden ze een speelbare Sim creëren die geïnspireerd is op Winnie.

Ontdek meer