Nieuwe 'Astro Bot'-game lanceert later dit jaar

Nico De Greef-31 mei 2024 om 15:57

PlayStation mascotte Astro Bot keert later dit jaar terug met een nieuw avontuur. Bij de release van de PlayStation 5 in 2020 konden gamers met behulp van de gratis game Astro's Playroom op speelse wijze alle nieuwe technische snufjes van de console ontdekken, en nu krijgt het schattige wit-blauwe robotje ook zijn eigen volwaardige game.

Astro keert later dit jaar terug met een nieuw ruimteavontuur, zijn grootste tot nu toe. In deze nieuwe game verkennen spelers 6 sterrenstelsels en meer dan 80 levels om op zoek te gaan naar Astro's vermiste bemanning.

Daarbij kunnen ze van talrijke interessante mechanics en vaardigheden gebruikmaken: van bokshandschoenen waarmee je vijanden K.O. slaat, tot het vliegen op een DualSense-controller door het luchtruim, of het transformeren in een gigantische spons die je water uit de omgeving laat opzuigen om er vervolgens totale vernietiging mee aan te richten. Het zijn slechts enkele van de 15 nieuwe vaardigheden van Astro waar spelers binnenkort mee aan de slag kunnen.

Team Asobi laat verder weten dat er meer dan 70 verschillende soorten vijanden in het spel zitten, waaronder gevechten met gigantische bazen die spelers kunnen tegenkomen aan het eind van elk sterrenstelsel. "Het verslaan van elk van deze bazen zal een leuk geheim onthullen, maar wat dat is, willen we liever niet verklappen", aldus de ontwikkelaar.

Zoals je van een Astro-game mag verwachten, zal ook deze game weer optimaal gebruikmaken van de DualSense-controller, de haptische feedback en adaptive triggers, waardoor spelers de werelden die ze verkennen helemaal tot leven kunnen voelen komen.

De release van Astro Bot staat gepland op 6 september.

Fall Guys krijgt cross-over met Avatar: The Last Airbender

Nico De Greef-17 oktober 2024 om 16:47

Fall Guys komt eindelijk met een cross-over voor één van de meest geliefde animatieseries ter wereld.

Mediatonic, de ontwikkelaar achter de chaotische battle royal game Fall Guys: Ultimate Knockout, heeft aangekondigd dat het een cross-over lanceert met de succesvolle Nickelodeon-animatieserie Avatar: The Last Airbender.

Van 17 oktober t.e.m. 31 oktober kunnen spelers in de Item Shop drie nieuwe skins aantreffen: Avatar Aang (met metgezel Momo), Prins Zuko en Appa. Spelers die zich nog meer in de wereld van Avatar wensen te onderdompelen, kunnen verder ook nog een speciale nameplate, emote en celebration-animatie van de tv-serie bemachtigen.

Zoals altijd kunnen skins individueel aangeschaft worden met Show-Bucks. Ook een bundel met daarin alle cross-over items is beschikbaar.

Van welke Avatar: The Last Airbender skin wordt jij als eerste meester?

Gratis DLC komt naar Astro Bot vanaf morgen

Nico De Greef-16 oktober 2024 om 15:43

Team Asobi, de ontwikkelaar van de platforming game Astro Bot, heeft aangekondigd dat er vanaf morgen nieuwe levels aan het spel worden toegevoegd. De nieuwe levels maken onderdeel uit van een geplande reeks gratis add-ons voor fans die snakken naar dat net ietsje meer uitdaging.

De ontwikkelaar laat via het PlayStation Blog weten dat er in totaal vijf speedrun levels aan de game worden toegevoegd. Deze levels werden speciaal ontworpen voor spelers die van extra uitdaging houden en hun platforming skills zal testen. Ook zitten er in de levels nieuwe bots verstopt voor de speler om te verzamelen, waaronder bots gebaseerd op PS5-spellen Stellar Blade en Helldivers.

Het eerste speedrun level 'Building Speed' komt morgen al beschikbaar. Nadien wordt er wekelijks (tot en met 14 november) een nieuw level aan de game toegevoegd. De ontwikkelaar bevestigd daarnaast dat de update ook een online leaderboard met zich meebrengt waar spelers hun prestaties met elkaar kunnen vergelijken.

Astro Bot, een nieuwe 3D-platformer van PlayStation-studio Team Asobi, lanceerde vorige maand exclusief voor de PlayStation 5. De game werd over het algemeen erg positief onthaald en kreeg een monsterscore van maar liefst 94 op review-platform Metacritic. Wij gaven de game zelf een 9,5/10 in onze review die je hier kan raadplegen.

Ontdek meer