Nieuwe 'Astro Bot'-game lanceert later dit jaar

Nico De Greef-31 mei 2024 om 15:57

PlayStation mascotte Astro Bot keert later dit jaar terug met een nieuw avontuur. Bij de release van de PlayStation 5 in 2020 konden gamers met behulp van de gratis game Astro's Playroom op speelse wijze alle nieuwe technische snufjes van de console ontdekken, en nu krijgt het schattige wit-blauwe robotje ook zijn eigen volwaardige game.

Astro keert later dit jaar terug met een nieuw ruimteavontuur, zijn grootste tot nu toe. In deze nieuwe game verkennen spelers 6 sterrenstelsels en meer dan 80 levels om op zoek te gaan naar Astro's vermiste bemanning.

Daarbij kunnen ze van talrijke interessante mechanics en vaardigheden gebruikmaken: van bokshandschoenen waarmee je vijanden K.O. slaat, tot het vliegen op een DualSense-controller door het luchtruim, of het transformeren in een gigantische spons die je water uit de omgeving laat opzuigen om er vervolgens totale vernietiging mee aan te richten. Het zijn slechts enkele van de 15 nieuwe vaardigheden van Astro waar spelers binnenkort mee aan de slag kunnen.

Team Asobi laat verder weten dat er meer dan 70 verschillende soorten vijanden in het spel zitten, waaronder gevechten met gigantische bazen die spelers kunnen tegenkomen aan het eind van elk sterrenstelsel. "Het verslaan van elk van deze bazen zal een leuk geheim onthullen, maar wat dat is, willen we liever niet verklappen", aldus de ontwikkelaar.

Zoals je van een Astro-game mag verwachten, zal ook deze game weer optimaal gebruikmaken van de DualSense-controller, de haptische feedback en adaptive triggers, waardoor spelers de werelden die ze verkennen helemaal tot leven kunnen voelen komen.

De release van Astro Bot staat gepland op 6 september.

'Elden Ring: Shadow of the Erdtree' op 3 dagen tijd reeds 5 miljoen keer verkocht

Nico De Greef-30 juni 2024 om 11:25

De langverwachte Elden Ring-uitbreiding 'Shadow of the Erdtree' kent een bijzonder goede start. Een week na release onthult ontwikkelaar FromSoftware dat de uitbreiding in de eerste drie dagen al zo'n 5 miljoen spelers heeft bereikt.

"Deze mijlpaal is het resultaat van de enorme steun van fans over de hele wereld, waar we zo ontzettend dankbaar voor zijn", klinkt het in een persbericht.

Shadow of the Erdtree is een DLC op de basisgame Elden Ring die in 2022 werd gelanceerd. Het spel won reeds honderden awards, inclusief de titel 'Game of the Year', en werd wereldwijd met veel lof ontvangen.

Dat succes lijkt zich nu ook te vertalen naar de DLC: van de ruim 25 miljoen spelers die over de basisgame beschikken, hebben reeds 5 miljoen van hen zich al aan de uitbreiding gewaagd. En dat zijn best indrukwekkende cijfers, want menig spelers zijn van mening dat de uitbreiding een van de meest uitdagende DLC-content is van de ontwikkelaar tot op heden.

Over Elden Ring: Shadow of the Erdtree

In deze uitbreiding betreden spelers het Realm of Shadows, een compleet nieuwe wereld waar de godin Marika voor het eerst voet zette. Dit is ook het land waar Miquella uit de base game naartoe vertrok, en wiens voetsporen de speler tracht te volgen. Naast een volledig nieuw verhaal en nieuwe mysteries om te ontrafelen, biedt de uitbreiding ook een breed scala aan nieuwe spreuken, wapens en vijanden.

De Sims 4 komt nu met datingapp en polyamorie

Chelsy Vanlerberghe-28 juni 2024 om 08:15

Love is in the air! In 'De Sims 4' althans. EA heeft namelijk een gloednieuw uitbreidingspakket aangekondigd: 'Stapelverliefd'. Dit expansion pack zal vanaf 25 juli verkrijgbaar zijn en komt met een functie die iedereen al lang wilde: de mogelijkheid om meerdere romantische relaties aan te gaan. O jaa? O jaa!

Met dit uitbreidingspakket kunnen spelers een datingprofiel aanmaken voor hun Sims via de Cupidohoek-app. Hierdoor kunnen Sims spannende dates beleven, flirten en O jaa! bedrijven met andere Sims. In 'Stapelverliefd' krijgen spelers de vrijheid om hun eigen weg te vinden in de wereld van daten. Ze kunnen niet alleen de aantrekkelijke eigenschappen en afknappers van hun Sim aanpassen, maar er is ook een nieuw carrièrepad: liefdesadviseur.

De uitbreiding voegt ook een nieuwe locatie toe, 'Ciudad Enamorada', wat 'verliefde stad' betekent. Er komen ook enkele nieuwe eigenschappen en angsten, waaronder bindingsangst. Uit het leven gegrepen!

Fans zagen meteen de grootste nieuwe feature van de update: polyamorie - oftewel de mogelijkheid om met meerdere Sims tegelijkertijd romantisch betrokken te zijn, mits alle betrokken Sims hiermee instemmen. Dit zit verstopt in de lijst van nieuwe mechanismen. “Voor alle spelers is er nu het nieuwe Romantische Grenzen systeem waarmee je de romantische ervaring van je Sim kunt aanpassen met grenzen en jaloezie. Je kunt nu instellen hoe je Sims omgaan met romantische relaties, zowel fysiek als emotioneel. Sims kunnen nu met meerdere Sims daten zonder dat dit invloed heeft op andere relaties", staat er in een blogpost van EA te lezen.

Twee Sims tegelijkertijd versieren? Vroeger werd er altijd iemand jaloers, en je moest hard werken om de band te herstellen, maar dat is nu verleden tijd. En dat werd hoog tijd!

Ontdek meer