PlayStation brengt eigen LEGO-game uit

Nico De Greef-09 juni 2024 om 21:04

Heb jij je ooit afgevraagd hoe Aloy en haar vrienden eruitzien als plastic Lego-figuren? Dan heb je geluk, want PlayStation heeft zojuist LEGO Horizon Adventures aangekondigd; een nieuwe game waarin de Horizon-personages worden omgetoverd in de alom bekende plastic speelgoedfiguren.

In deze nieuwe LEGO-game speel je opnieuw door het post-apocalyptische verhaal van de eerste Horizon-game waarin spelers voor het eerst kennis maakten met Aloy. Echter zal het avontuur er dit keer wat anders uitzien: je komt namelijk terecht in een kleurrijke plastic variant van het Horizon-universum die veel speelser en luchtiger is dan het origineel.

Zo kunnen spelers bijvoorbeeld, naast het voeren van actievolle gevechten met mechanische dino's, hun dorp een makeover geven met hilarische LEGO-decoraties. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hotdog-kraam in het midden van de wildernis?

Hoewel de game volledig solo te spelen is, kan hij ook door twee personen in online co-op gespeeld worden, of gewoon gezellig samen op de bank.

LEGO Horizon Adventures staat gepland voor release tijdens de feestdagen voor de PlayStation 5, PC en Nintendo Switch.

Ikea gaat mensen betalen om te werken in game

Chelsy Vanlerberghe-05 juni 2024 om 09:39

Ikea is hiring! De meubelgigant gaat echte mensen aannemen om om te werken in een virtuele winkel op het gameplatform Roblox. De virtuele medewerkers zullen evenveel verdienen als de mensen die in de fysieke winkel werken. Zo'n £13,15, wat neerkomt op iets meer dan €15.

Het spel 'Co-Worker Game' wordt op 24 juni gelanceerd en laat spelers ervaren hoe het is om te werken in Ikea's virtuele wereld. Dit is IKEA’s eerste stap in de gamingwereld. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Tien kandidaten zullen aangenomen worden. De virtuele medewerkers helpen klanten, kunnen promotie maken en zullen werken in de verschillende afdelingen, zoals de showroom en het restaurant. Ze moeten klanten helpen en hen zelfs gehaktballetjes serveren!

"We zijn superenthousiast om als eerste merk betaald werk op Roblox te lanceren en te laten zien hoe wij carrières anders aanpakken," zegt Darren Taylor, verantwoordelijk voor mensen en cultuur bij Ikea UK en Ierland, in een persbericht. "Bij Ikea is er geen vaste route voor je carrière. Onze medewerkers kunnen van rol veranderen, van afdeling wisselen en groeien in elke richting die ze willen, zowel in het spel als in de echte wereld."

Nieuwe 'Astro Bot'-game lanceert later dit jaar

Nico De Greef-31 mei 2024 om 15:57

PlayStation mascotte Astro Bot keert later dit jaar terug met een nieuw avontuur. Bij de release van de PlayStation 5 in 2020 konden gamers met behulp van de gratis game Astro's Playroom op speelse wijze alle nieuwe technische snufjes van de console ontdekken, en nu krijgt het schattige wit-blauwe robotje ook zijn eigen volwaardige game.

Astro keert later dit jaar terug met een nieuw ruimteavontuur, zijn grootste tot nu toe. In deze nieuwe game verkennen spelers 6 sterrenstelsels en meer dan 80 levels om op zoek te gaan naar Astro's vermiste bemanning.

Daarbij kunnen ze van talrijke interessante mechanics en vaardigheden gebruikmaken: van bokshandschoenen waarmee je vijanden K.O. slaat, tot het vliegen op een DualSense-controller door het luchtruim, of het transformeren in een gigantische spons die je water uit de omgeving laat opzuigen om er vervolgens totale vernietiging mee aan te richten. Het zijn slechts enkele van de 15 nieuwe vaardigheden van Astro waar spelers binnenkort mee aan de slag kunnen.

Team Asobi laat verder weten dat er meer dan 70 verschillende soorten vijanden in het spel zitten, waaronder gevechten met gigantische bazen die spelers kunnen tegenkomen aan het eind van elk sterrenstelsel. "Het verslaan van elk van deze bazen zal een leuk geheim onthullen, maar wat dat is, willen we liever niet verklappen", aldus de ontwikkelaar.

Zoals je van een Astro-game mag verwachten, zal ook deze game weer optimaal gebruikmaken van de DualSense-controller, de haptische feedback en adaptive triggers, waardoor spelers de werelden die ze verkennen helemaal tot leven kunnen voelen komen.

De release van Astro Bot staat gepland op 6 september.

Ontdek meer