Nintendo brengt later dit jaar een nieuwe Mario & Luigi rpg uit

Nico De Greef-19 juni 2024 om 15:06

Nintendo heeft de volgende game in de Mario & Luigi rpg-reeks aangekondigd. Mario & Luigi: Brotherhood moet op 7 november verschijnen voor de Nintendo Switch. Een eerste trailer van het spel werd eveneens vrijgegeven.

Negen jaar na de release van het laatste spel, Mario & Luigi: Paper Jam, komt Nintendo dit jaar eindelijk met een vervolg: Mario & Luigi: Brotherhood. In dit vervolg maken de bekende Italiaanse broers hun grootste zeereis ooit en komen ze terecht op verschillende al dan niet tropische eilanden.

Net als in voorgaande M&L games zullen de broers opnieuw de koppen bij elkaar moeten steken om puzzels op te lossen en om vijanden te baas te kunnen. Maar ze staan er gelukkig niet helemaal alleen voor: onderweg zal het duo namelijk tal van nieuwe vrienden kunnen ontmoeten die hen mogelijk een handje kunnen helpen, maar ook enkele bekende gezichten tegen het lijf lopen zoals Peach en Bowser.

Mario & Luigi: Brotherhood is het zesde deel in de M&L rpg-reeks en is een turn-based rollenspel waarin de speler beide broers tegelijkertijd bestuurd. Het doel van het spel is om Mario & Luigi te laten samenwerken om zo unieke en coole gevechtscombo's te lanceren.

De eerste vijf spellen in de reeks werden ontwikkeld door gamestudio Alphadream. Echter in 2019 vroeg de ontwikkelaar onverwacht het faillissement aan en sloot het bedrijf uiteindelijk de deuren. Wie de nieuwe ontwikkelaar van de reeks is geworden, is op moment van schrijven niet bekend.

Bekijk hier de trailer van Mario & Luigi: Brotherhood

'Elden Ring: Shadow of the Erdtree' op 3 dagen tijd reeds 5 miljoen keer verkocht

Nico De Greef-30 juni 2024 om 11:25

De langverwachte Elden Ring-uitbreiding 'Shadow of the Erdtree' kent een bijzonder goede start. Een week na release onthult ontwikkelaar FromSoftware dat de uitbreiding in de eerste drie dagen al zo'n 5 miljoen spelers heeft bereikt.

"Deze mijlpaal is het resultaat van de enorme steun van fans over de hele wereld, waar we zo ontzettend dankbaar voor zijn", klinkt het in een persbericht.

Shadow of the Erdtree is een DLC op de basisgame Elden Ring die in 2022 werd gelanceerd. Het spel won reeds honderden awards, inclusief de titel 'Game of the Year', en werd wereldwijd met veel lof ontvangen.

Dat succes lijkt zich nu ook te vertalen naar de DLC: van de ruim 25 miljoen spelers die over de basisgame beschikken, hebben reeds 5 miljoen van hen zich al aan de uitbreiding gewaagd. En dat zijn best indrukwekkende cijfers, want menig spelers zijn van mening dat de uitbreiding een van de meest uitdagende DLC-content is van de ontwikkelaar tot op heden.

Over Elden Ring: Shadow of the Erdtree

In deze uitbreiding betreden spelers het Realm of Shadows, een compleet nieuwe wereld waar de godin Marika voor het eerst voet zette. Dit is ook het land waar Miquella uit de base game naartoe vertrok, en wiens voetsporen de speler tracht te volgen. Naast een volledig nieuw verhaal en nieuwe mysteries om te ontrafelen, biedt de uitbreiding ook een breed scala aan nieuwe spreuken, wapens en vijanden.

De Sims 4 komt nu met datingapp en polyamorie

Chelsy Vanlerberghe-28 juni 2024 om 08:15

Love is in the air! In 'De Sims 4' althans. EA heeft namelijk een gloednieuw uitbreidingspakket aangekondigd: 'Stapelverliefd'. Dit expansion pack zal vanaf 25 juli verkrijgbaar zijn en komt met een functie die iedereen al lang wilde: de mogelijkheid om meerdere romantische relaties aan te gaan. O jaa? O jaa!

Met dit uitbreidingspakket kunnen spelers een datingprofiel aanmaken voor hun Sims via de Cupidohoek-app. Hierdoor kunnen Sims spannende dates beleven, flirten en O jaa! bedrijven met andere Sims. In 'Stapelverliefd' krijgen spelers de vrijheid om hun eigen weg te vinden in de wereld van daten. Ze kunnen niet alleen de aantrekkelijke eigenschappen en afknappers van hun Sim aanpassen, maar er is ook een nieuw carrièrepad: liefdesadviseur.

De uitbreiding voegt ook een nieuwe locatie toe, 'Ciudad Enamorada', wat 'verliefde stad' betekent. Er komen ook enkele nieuwe eigenschappen en angsten, waaronder bindingsangst. Uit het leven gegrepen!

Fans zagen meteen de grootste nieuwe feature van de update: polyamorie - oftewel de mogelijkheid om met meerdere Sims tegelijkertijd romantisch betrokken te zijn, mits alle betrokken Sims hiermee instemmen. Dit zit verstopt in de lijst van nieuwe mechanismen. “Voor alle spelers is er nu het nieuwe Romantische Grenzen systeem waarmee je de romantische ervaring van je Sim kunt aanpassen met grenzen en jaloezie. Je kunt nu instellen hoe je Sims omgaan met romantische relaties, zowel fysiek als emotioneel. Sims kunnen nu met meerdere Sims daten zonder dat dit invloed heeft op andere relaties", staat er in een blogpost van EA te lezen.

Twee Sims tegelijkertijd versieren? Vroeger werd er altijd iemand jaloers, en je moest hard werken om de band te herstellen, maar dat is nu verleden tijd. En dat werd hoog tijd!

Ontdek meer