Stemmen op je favoriet van De Jamies kan vanaf nú

Karen Luiken-18 december 2023 om 10:33

De nieuwe stap in de wedstrijd van De Jamies is gezet. Nadat zo’n 8.500 fans in de voorbije weken hun favoriete content creator instuurden, kan er nu online worden gestemd.

De Jamies, de Vlaamse online video awards, worden dit jaar uitgereikt op vrijdag 2 februari tijdens Filmfestival Oostende. De jury heeft alle inzendingen die in de afgelopen weken zijn binnengekomen, verzameld en verspreid over zeventien categorieën. Denk daarbij aan klassieke categorieën zoals vlog, comedy en explainer, maar ook aan categorieën als long video, short video, commercial collab, podcast video, online reality en de Streamz-award voor rising star.

Onder de kanshebbers vallen onder meer Acid, Celine & Michiel, Average Rob, Elodie Gabias, Timon Verbeeck, het duo achter Supercontent, Jonatan Medart, Luna Cottenier, Chris Lobanzo, Shauna Dewit en Bert De Kock.

Voor elke categorie wordt er met behulp van de stemmen van online kijkers een top 10 samengesteld. Alle namen die daarin voorkomen, maken kans op een award. Het eindoordeel wordt zowel door fans als door de vakjury bepaald.

Stemmen kan tot en met vrijdag 29 december via www.dejamies.be.

Instagram lanceert nieuwe functie à la retweeten

Karen Luiken-04 april 2025 om 11:49- Foto:

by Claudio Schwarz on Unsplash

De retweet-functie: wie kent ‘m niet. Hij wordt massaal gebruikt en is groot favoriet onder veel social media-gebruikers. Bij Instagram hebben we ‘m helaas niet, maar daar komt heel binnenkort verandering in. De applicatie is de functie momenteel aan het uitrollen onder de noemer ‘re-post’.

Met de re-post-functie kunnen gebruikers posts en reels van andere accounts direct naar hun eigen profiel halen. Je kunt de feature vergelijken met de deelfunctie van de Instagram-stories, maar dan op je eigen feed.

Hoe het werkt? Zoek een reel of post die je graag wilt delen en klik op de re-post-knop. Je krijgt dan de mogelijkheid om er zelf een onderschrift of reactie bij te plaatsen. Je volgers krijgen die reactie dan te zien, samen met het originele bericht van de originele plaatser.

Het zou kunnen dat de functie nog niet beschikbaar is bij jou. Instagram is ‘m momenteel aan het uitrollen.

Dit is waarom 75% van de singles wordt geghost

Oscar Broothaers-31 maart 2025 om 09:51

Je bent op een paar dates geweest, alles leek goed te gaan en dan… niks. Geen bericht, geen uitleg, gewoon pure stilte. Ghosting is een van de grootste frustraties in het moderne daten en volgens relatietherapeut Karli Kucko is er één hoofdreden waarom het zo vaak voorkomt.

Met datingapps die oneindige opties bieden, is het makkelijker dan ooit om iemand zomaar te laten vallen. Je hebt de luxe om binnen enkele seconden een nieuwe match te vinden, dus waarom zou je de moeite nemen om netjes af te sluiten?

Volgens Kucko draait ghosting vaak om het vermijden van ongemakkelijke gesprekken. “Ghost iemand vandaag, swipe op iemand nieuw morgen,” vat ze het samen. Niemand houdt van confrontatie, en in een digitale datingwereld is het veel simpeler om gewoon niet meer te reageren dan om eerlijk te zeggen dat je geen interesse meer hebt.

Toch betekent dit niet dat ghosting altijd verkeerd is. Soms is het een vorm van zelfbescherming. “Als iemand niet respectvol communiceert, kan ghosting een manier zijn om je eigen energie te sparen,” zegt Kucko. Maar als je iemand negeert puur om ongemakkelijke situaties te ontwijken, is het misschien tijd om na te denken over je eigen intenties.

Wil je ghosting vermijden? Let dan op de signalen. Vage plannen zoals “Ik laat nog weten wanneer ik kan” of plots veel minder contact kunnen een teken zijn dat iemand stilletjes uit je leven probeert te verdwijnen. En als ze vaak last-minute afzeggen of totaal niet handelen naar wat ze zeggen, dan is het misschien tijd om zelf de deur dicht te doen.

Ontdek meer