Facebook biedt excuses aan na urenlange panne

Dieter Blarinckx-05 oktober 2021 om 07:05

Wie gisterenavond even Facebook, Instagram of WhatsApp wou checken, was eraan voor de moeite. Het ganse netwerk van Facebook kreeg immers te kampen met een storing en panne, waardoor de drie sociale netwerken een tijdlang onbereikbaar waren.

Moederbedrijf Facebook heeft de problemen opgelost gekregen net na middernacht en dan ook onmiddellijk een statement de wereld ingestuurd waarin ze zich openlijk excuseren voor het technische defect.

“Onze technische teams zijn erachter gekomen dat veranderingen aan de configuratie van de routers die het netwerkverkeer tussen de data-centers coördineren de problemen hebben veroorzaakt. Die zorgden voor onderbrekingen in de communicatie en legden de diensten stil”, klonk het nadat ze de eerste grote issues vaststelden rond 18u30 gisterenavond.

In hun grote excuses-post van afgelopen nacht staat volgende te lezen:

“Aan de grote community van mensen en bedrijven wereldwijd die op ons rekenen, onze excuses. We werken hard aan het herstellen van de toegang tot onze apps en diensten en kunnen verheugd melden dat ze weer terug online komen. Bedankt voor het geduld.”.

Snapchat komt met toezichtstool voor ouders

Dieter Blarinckx-10 augustus 2022 om 12:55

Snapchat heeft zopas groot nieuws bekendgemaakt waar lang niet iedereen blij mee is: ze lanceren immers binnenkort een tool waarmee je ouders je beter in de gaten kunnen houden op de app…

Binnenkort kan je dus in Snapchat het tabje Family Center terugvinden. Via die weg kunnen je ouders je meer en meer in de gaten houden via de app. Let wel: je ouders moeten je een uitnodiging sturen op Snapchat, ergo: ze moeten dus zelf ook een eigen Snapchat hebben.

Indien de koppeling gelukt is, hebben jouw ouders een zicht op je ganse vriendenlijst. Ze kunnen echter niet gaan rondneuzen in je berichten (chanceke!).

Sinds begin deze week is de tool al beschikbaar in de Verenigde Staten, Australië, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Nieuw-Zeeland. Dit najaar zal de tool bij ons uitgerold worden.

Gordon Ramsay krijgt veel kritiek na TikTok met lammetjes

Sofie Verbeeck-06 augustus 2022 om 10:45- Foto:

TikTok Gordon Ramsey

Gordon Ramsey, de beroemde sterrenchef, krijgt tonnen kritiek nadat hij een TikTok plaatste met lammetjes. In de video is te zien hoe hij een lammetje kiest om op te eten. Veel mensen vonden de video ongepast en gruwelijk, maar er is ook meteen een tegenbeweging ontstaan die de haters als hypocriet beschouwen.

Gordon Ramsey is nu ook al een tijdje erg populair op TikTok. Hij maakt vooral video's waarin hij reageert op kookprestaties van andere TikTokkers op zijn eigen typische manier. Eén van zijn laatste video's viel echter niet zo goed in de smaak bij zijn fans.

In de video is te zien hoe hij in het hok van enkele lammetjes kruipt en er eentje uitkiest om op te eten. Dat doet hij terwijl hij smakelijk in zijn handen wrijft. De video is grappig bedoeld maar veel mensen zien er de humor niet van in. Er kwamen meteen veel negatieve commentaren voor de tv-kok. Mensen vinden dat hij te ver gaat en dat het wansmakelijk en harteloos overkomt, ook al zijn ze zelf niet vegetarisch of veganistisch.

Daarbij ontstond er meteen een tegenbeweging van mensen die vinden dat de negatieve commentaren hypocriet zijn. Zo werd er op Twitter door iemand gepost dat ze hoopt dat mensen die boos zijn over de video én vlees eten, zich ooit afvragen vanwaar hun vlees juist komt.

Ontdek meer