Hoofdrolspeler 'Star Wars Jedi'-games bevestigt plannen voor derde deel

Nico De Greef-14 november 2023 om 11:36

Cal Kestis-acteur Cameron Monaghan heeft tijdens de fanconventie Ocala Comic Con in Florida bevestigd dat een derde game in de Star Wars Jedi-reeks in de maak is.

Acteur Cameron Monaghan, die in Star Wars Jedi: Fallen Order en Star Wars Jedi: Survivor de hoofdrol speelt van de jedi Cal Kestis, heeft bevestigd dat er gewerkt wordt aan een derde deel in de reeks. De acteur deed die onthulling tijdens een Q&A-panel op de fanconventie Ocala Comic Con in Florida waar hij vergezeld werd door actrice Tina Ivlev, bekend voor het spelen van de rol van Nightsister Merrin in de Jedi-games.

Volgens Cameron zou een derde deel zich op dit moment nog in een heel vroege beginfase bevinden. Zo zouden er al enkele gesprekken hebben plaatsgevonden. Beide acteurs hopen echter snel te kunnen beginnen met de echte ontwikkeling van de game.

Dat er een nieuwe Star Wars Jedi-game zit aan te komen, is natuurlijk niet geheel onverwacht. De eerste twee games werden uitermate positief door fans onthaald en deden het ook commercieel erg goed. Daarnaast heeft de regisseur van de reeks, Stig Asmussen, aangegeven er altijd van te hebben gedroomd om het verhaal van Cal Kestis als een trilogie te kunnen uitbrengen.

Ondanks de uitspraak van Asmussen, zal hij geen deel uitmaken van de ontwikkeling van de volgende Star Wars Jedi-game. Zo raakte in september van dit jaar bekend dat de regisseur abrupt ontwikkelaar Respawn Entertainment had verlaten. Een reden voor zijn vertrek werd niet gegeven. Wie Stig Asmussen uiteindelijk moet vervangen, is momenteel niet geweten.

GTA-games binnenkort speelbaar via Netflix

Nico De Greef-29 november 2023 om 18:33

Grand Theft Auto komt naar je mobiel, mede mogelijk gemaakt door Netflix.

Vanaf 14 december kunnen Netflix-abonnees gratis verschillende klassieke Grand Theft Auto-games spelen op hun mobiel. De streamingdienst kondigt in een persbericht aan dat het volgende maand Grand Theft Auto: The Trilogy: The Definitive Edition toevoegt aan hun steeds groeiende catalogus van mobiele spellen.

Grand Theft Auto: The Trilogy omvat remasters van GTA III, GTA: Vice City en GTA: San Andreas die in 2021 reeds werden uitgebracht voor console, maar nu zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, aldus de streamer.

Abonnees kunnen de games vanaf 14 december spelen via de mobiele Netflix-app op iOS en Android-apparaten.

Grand Theft Auto zijn niet de enige nieuwe spellen die Netflix aan zijn games catalogus toevoegt. Eerder maakte de streamer ook al bekend dat mobiele versies van populaire titels als Death's Door (van ontwikkelaar Acid Nerve) en Hades (Supergiant Games) binnenkort te spelen zullen zijn via de Netflix-app.

Genomineerden 'Game of the Year' van 2023 zijn bekend

Nico De Greef-29 november 2023 om 09:15

De Game Awards, ook wel de Oscars voor videogames, heeft de nominaties bekend gemaakt voor de tiende editie van de prestigieuze awardshow. Dit jaar zijn er maar liefst meer dan dertig categorieën waarin games genomineerd kunnen worden, waaronder de belangrijkste prijs uiteraard de felbegeerde Game of the Year-award.

Elk jaar is het spannend aftellen naar de show, want dan wordt beslist wie de felbegeerde hoofdprijs, de Game of the Year-award, mee naar huis mag nemen. Ook dit jaar werden er weer zes titels genomineerd voor de prijs. Deze zijn:

  • Alan Wake 2 (Remedy Entertainment/Epic Games)
  • Baldur's Gate 3 (Larian Studios)
  • Marvel's Spider-Man 2 (Insomniac Games/Sony PlayStation)
  • Resident Evil 4 Remake (Capcom)
  • Super Mario Bros. Wonder (Nintendo)
  • The Legend of Zelda (Nintendo)

Opvallend aan de lijst van GOTY-genomineerden is de afwezigheid van de game Starfield van ontwikkelaar Bethesda en Microsoft. De game verscheen in september voor de Xbox-consoles en PC en werd lang naar uitgekeken door heel wat gamers. De verwachting was dan ook dat het spel mee in de race zou zitten, maar niets lijkt minder waar.

Daarnaast krijgt ons land - voor de verandering - bijzonder veel lof. Zo maakt het populaire Baldur's Gate 3 van onze eigen Gentse ontwikkelaar Larian Studios niet alleen kans om Game van het jaar te winnen, maar werd de titel ook nog genomineerd voor 7 andere categorieën.

The Game Awards 2023 vindt plaats in de nacht van 7 op 8 december in het Peacock Theater (voorheen het Microsoft Theater) te Los Angeles. De awardshow kan live worden bekeken via onder andere YouTube en Twitch.

Een volledige lijst van alle genomineerden kan je hier raadplegen.

Ontdek meer