Pure luxe: nieuwe Louis Vuitton-hotel in Parijs!

Dieter Blarinckx-28 september 2021 om 06:59

Wie al eens een zakcentje op overschot heeft en zich wil wanen in pure luxe, kan misschien eens een tripje overwegen naar de Franse hoofdstad. Daar opende onlangs immers een nieuw hotel van fashiongigant Louis Vuitton, het Cheval Blanc Paris.

En met een zakcentje op overschot, bedoelen we dan ook een serieus centje. Voor een nacht in een doodnormale kamer, betaal je zo’n 1.200 euro per nacht. De Seine Suites boek je vanaf 4.000 euro en voor de Notre Dame Suite betaal je 5.408 euro per nacht!

Het luxehotel ligt mooi aan de Seine, in hartje Parijs en telt amper 72 kamers. Hét paradepaardje van het Cheval Blanc is ongetwijfeld de Notre Dame Suite. Die is maar liefst 100 vierkante meter groot, beschikt over een kleedkamer, 24/7 service, walk-in hammam-douche, Dior Beauty Bar én een fantastisch en magnifiek uitzicht op de Notre Dame.

Daarnaast bevat het hotel ook nog een eigen shopparadijs, met de meest luxueuze merken, waanzinnige zwembaden, een spa en een luxe salon.

Benieuwd? Volg hen dan zeker via Instagram, of neem een kijkje op hun website!

'Littekens': een nieuw platform voor jongeren in probleemsituaties

Karen Luiken-02 oktober 2021 om 07:29

Speciaal voor jongeren die een of meerdere zware tegenslagen hebben gehad in het leven, is er nu een community opgericht. Het platform krijgt te toepasselijke naam ‘Littekens’ en biedt steun aan mensen die daar behoefte aan hebben.

Het creatieve brein achter de community is Matthieu Voet. Hij legt uit dat jongeren bij ‘Littekens’ een klik kunnen maken, hun eigenwaarde terug op kunnen eisen en geïnspireerd kunnen worden. Op een website en verschillende social media-accounts die sinds gisteren in de lucht zijn, worden verhalen in tekst en video gedeeld die een stevige indruk zullen achter laten. Ook kunnen jongeren met 'Littekens' geholpen worden met het vinden van een geschikte opleiding of job. “Dankzij een partnership met JobRoad ivzw kunnen we aan vertrouwen werken en jonge gasten naar een geschikte werkgever loodsen”, legt Matthieu uit. “Heel wat bedrijven die in die aanpak geloven hebben zich intussen gemeld om ons te ondersteunen.”

Hoe Matthieu op dit idee kwam? Simpel: levenservaring. “Ik ben al heel mijn leven een skater en heb de voorbije jaren op en rond het skatepark jonge mensen leren kennen die zowel fysiek, sociaal als mentaal behoorlijk in de problemen zijn gekomen”, legt Matthieu uit. “Mijn jeugd was ook niet bepaald een vers geasfalteerde autostrade. Ik heb aan den lijve ondervonden dat je op het juiste moment mensen moet tegenkomen die in je geloven, anders kan het behoorlijk en voor lange tijd fout lopen. Iedereen die getuigt spreekt ons van die klik. Via de stories die we capteren en verspreiden, willen we daar in de eerste plaats voor zorgen.”

In eerste instantie gebeurt alles online. In de toekomst zullen er ook events worden georganiseerd.

H&M komt met skate-collectie voor vrouwen

Karen Luiken-01 oktober 2021 om 03:45

H&M gaat regelmatig samenwerkingen aan met toffe merken, grote fashioniconen of andere partijen. Komend najaar is het weer zover; dan staat er opnieuw een leuke collab op de planning. Dit keer is het de beurt aan No Fear, een iconisch skate- en streetwearmerk dat al jaren een groot begrip is in Amerika.

De samenwerking zet de progressieve en inclusieve generatie van jonge vrouwen in de kijker. Speciaal voor die doelgroep zijn er meer dan twintig kledingstukken ontworpen, die variëren van oversized T-shirts tot crop tops, sweatshirts, hoodies, jackets, trainingspakken en joggers. Allemaal voorzien van grafische logo’s of illustraties. Ook zijn er elf accessoires, waaronder tassen, beanies, sportschoenen, sjaals en stickers. De kleuren die je terugziet zijn groen, zwart, wit, kaki bruin en beige.

Een aantal van de items is in samenwerking met The Skate Kitchen gemaakt, een vrouwelijk skate team uit New York, waarvan de leden als sterren in de campagne optreden. De complete collectie is vanaf 14 oktober verkrijgbaar in winkels wereldwijd en via de webshop van H&M.

1
2
3
4
5
6

Ontdek meer