Titan-onderzeeër duikt op in... Grand Theft Auto 5

Nico De Greef-23 juni 2023 om 17:18

Een modder is erin geslaagd om de vermiste Titan-onderzeeër te vereeuwigen in het razend populaire open-wereld spel Grand Theft Auto 5.

De OceanGate Titan-onderzeeër raakte afgelopen weekend vermist tijdens een expeditie naar het wrak van de Titanic. Na dagenlang zoeken werden gisteren door een onderwaterrobot wrakstukken van de mini-onderzeeër teruggevonden nabij het wrak van de Titanic. De Amerikaanse kustwacht zegt dat het vaartuig waarschijnlijk is geïmplodeerd door de hoge druk. Alle vijf inzittenden, waaronder OceanGate CEO Stockton Rush, zijn omgekomen.

Of een duik in het diepe met een onderzeeër die onveilig werd geacht door experts nou een slim idee was of niet, een modder genaamd SkylineGTRFreak heeft de taak op zich genomen om de overleden bemanning te eren en doet dat door de Titan-onderzeeër te vereeuwigen in één van de meest populairste games aller tijden: Grand Theft Auto 5.

Spelers vanaf nu een mod downloaden die hen als passagier in de Titan laat plaatsnemen en gevaarlijke wateren laat verkennen, hetzij dan wel in Rockstar's fictieve San Andreas. Net zoals dat in realiteit kon, kan de duikboot in het spel ook via een controller worden bestuurd. De mod is op moment van schrijven al meer dan duizend keer gedownload.

PlayStation brengt eigen LEGO-game uit

Nico De Greef-09 juni 2024 om 21:04

Heb jij je ooit afgevraagd hoe Aloy en haar vrienden eruitzien als plastic Lego-figuren? Dan heb je geluk, want PlayStation heeft zojuist LEGO Horizon Adventures aangekondigd; een nieuwe game waarin de Horizon-personages worden omgetoverd in de alom bekende plastic speelgoedfiguren.

In deze nieuwe LEGO-game speel je opnieuw door het post-apocalyptische verhaal van de eerste Horizon-game waarin spelers voor het eerst kennis maakten met Aloy. Echter zal het avontuur er dit keer wat anders uitzien: je komt namelijk terecht in een kleurrijke plastic variant van het Horizon-universum die veel speelser en luchtiger is dan het origineel.

Zo kunnen spelers bijvoorbeeld, naast het voeren van actievolle gevechten met mechanische dino's, hun dorp een makeover geven met hilarische LEGO-decoraties. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hotdog-kraam in het midden van de wildernis?

Hoewel de game volledig solo te spelen is, kan hij ook door twee personen in online co-op gespeeld worden, of gewoon gezellig samen op de bank.

LEGO Horizon Adventures staat gepland voor release tijdens de feestdagen voor de PlayStation 5, PC en Nintendo Switch.

Ikea gaat mensen betalen om te werken in game

Chelsy Vanlerberghe-05 juni 2024 om 09:39

Ikea is hiring! De meubelgigant gaat echte mensen aannemen om om te werken in een virtuele winkel op het gameplatform Roblox. De virtuele medewerkers zullen evenveel verdienen als de mensen die in de fysieke winkel werken. Zo'n £13,15, wat neerkomt op iets meer dan €15.

Het spel 'Co-Worker Game' wordt op 24 juni gelanceerd en laat spelers ervaren hoe het is om te werken in Ikea's virtuele wereld. Dit is IKEA’s eerste stap in de gamingwereld. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Tien kandidaten zullen aangenomen worden. De virtuele medewerkers helpen klanten, kunnen promotie maken en zullen werken in de verschillende afdelingen, zoals de showroom en het restaurant. Ze moeten klanten helpen en hen zelfs gehaktballetjes serveren!

"We zijn superenthousiast om als eerste merk betaald werk op Roblox te lanceren en te laten zien hoe wij carrières anders aanpakken," zegt Darren Taylor, verantwoordelijk voor mensen en cultuur bij Ikea UK en Ierland, in een persbericht. "Bij Ikea is er geen vaste route voor je carrière. Onze medewerkers kunnen van rol veranderen, van afdeling wisselen en groeien in elke richting die ze willen, zowel in het spel als in de echte wereld."

Ontdek meer