Blokkende studenten krijgen ballenbad-pauze bij IKEA

Dieter Blarinckx-25 mei 2023 om 12:31

Zit jij al volop met je neus in de boeken? Of ben je nog op zoek naar een leuke en inspirerende blokomgeving? Overweeg dan misschien eens de IKEA-vestigingen, want zij maken blokken ineens een pak leuker!

Al voor de tweede keer lanceert IKEA het initiatief ‘BLÖKKEN @IKEA’, waarbij studenten dus gratis mogen komen blokken in enkele IKEA-winkels in ons land. De populaire meubelgigant laat studenten een welverdiende blokpauze nemen in hun ballenbad! Maar dat is nog niet alles, want ook voorzien ze lekkere ijsjes én zelfs een zone om wat te powernappen!

Het enige wat je hoeft te doen is reserveren via het handige online formulier.

Meer info kan je hier terugvinden.

Veel (blok)plezier!

Ekonomika Kiesweek is van start gegaan

Chelsy Vanlerberghe-22 april 2024 om 11:14

De Leuvense studenten zijn klaar voor drie dagen feest, want de 95ste editie van het grootste studentenevenement van België gaat vandaag van start in hartje Leuven. De formule van de Ekonomika Kiesweek blijft hetzelfde als alle andere jaren: een week lang worden studenten verwend met gratis eten, drinken, attracties, feestjes en avondactiviteiten. En TAGMAG is natuurlijk ook van de partij.

Ekonomika Kiesweek is het jaarlijkse verkiezingsevenement van de studentenvereniging Ekonomika, één van de grootste studentenverenigingen van België. Jaarlijks wordt een nieuw bestuur, het Praesidium, verkozen om de vereniging te leiden. Het evenement is uitgegroeid tot het grootste studentenevenement van België. Ploeg Elysium, bestaand uit 16 toegewijde economiestudenten, heeft dit jaar alles op alles gezet om van deze editie de grootste editie ooit te maken.

Op maandag en dinsdag worden de studenten hartelijk verwelkomd op het Ladeuzeplein in Leuven. Hier vinden ze de 40 meter hoge zweefmolen en voorzien verschillende partners zoals Red Bull en Stepstone ook tal van activiteiten. De studenten worden getrakteerd op gratis drank en eten.

Maandagavond wordt afgesloten met een TD in het Depot, waar de de energie nog nasiddert van het optreden van Pommelien Thijs de avond voordien. Marc Vertongen en Jack $hirak zullen ervoor zorgen dat het Depot nog 10 keer zo hard davert. En natuurlijk kan TAGMAG niet ontbreken om het feestgedruis vast te leggen.

Het driedaagse evenement bereikt zijn hoogtepunt op woensdag. In een locatie naast de Leuvense ring kunnen studenten de ultieme festivalvibes ervaren in drie sensationele domes. TAGMAG speelt voor Sinterklaas, want we hebben veel spullen om weg te geven, zoals unieke Red Bull merch, Burger King bonnen, Philips OneBlades, Grohe douchekoppen en meer. Niks gewonnen? Niet getreurd! De DJ’s in onze tent zorgen voor de beste vibes.

Meer info en de weekplanning van de Kiesweek vind je hier.

Ekonomika zet in op een algemeen ‘Feel Safe’-telefoonnummer, gratis gehoorbescherming en verantwoord drankgebruik.

Dit zijn signalen dat je kater serieuzer is dan je denkt

Chelsy Vanlerberghe-17 april 2024 om 09:31

De dag na je bent uitgegaan is hij er steevast opnieuw: die verdomde kater. Maar wat als je kater eigenlijk een alcoholvergiftiging is? Dit zijn de signalen die je moet herkennen.

De ernst van de kater hangt sterk af van hoeveel je hebt gedronken, wat je precies hebt gedronken, en hoe uitgedroogd je bent.

Moe zijn, je zwak voelen en hoofdpijn hebben zijn duidelijke symptomen van een kater. Misselijkheid, gevoeligheid voor fel licht en harde geluiden kunnen er ook bij horen. Maar die symptomen gaan na een tijdje uitkateren wel over.

Maar wat als de symptomen serieuzer zijn? Dan zou het kunnen dat je last hebt van alcoholvergiftiging. Dat is iets anders dan een gewone kater. Het kan zelfs beginnen terwijl je nog drinkt. Als je deze signalen bij jezelf of iemand anders opmerkt, moet je de hulpdiensten bellen:

  • Verwarring;
  • Overgeven;
  • Aanval;
  • Langzame ademhaling (minder dan acht keer per minuut) of onregelmatige ademhaling (meer dan 10 seconden tussen ademhalingen);
  • Blauwe of bleke huid;
  • Lage lichaamstemperatuur;
  • Moeite om bij bewustzijn te blijven;
  • Bewusteloosheid.

Het is belangrijk om de persoon die de symptomen ervaart warm te houden, hen rechtop te zetten en ervoor zorgen dat ze veel water drinken om uitdroging te voorkomen.

Hoe kun je dit allemaal vermijden? De logische oplossing is natuurlijk stoppen met drinken, maar bon, we weten allemaal dat dat niet zo makkelijk gaat. Dus: blijf zo gehydrateerd mogelijk en blijf water drinken tussen de alcoholische drankjes door.

Ontdek meer