12urenloop: HILOK vs VTK en schaarsgeklede ronde

Simon Smetryns-29 april 2023 om 09:26

De jaarlijkse 12urenloop is een wedstrijd waarbij verschillende Gentse kringen het tegen elkaar opnemen in een 12 uur durende loopestafette. Al sinds de jaren '80 winnen HILOK en VTK zo goed als om de beurt deze run. Wie mag dit jaar met de beker naar huis?

Volgende week krijg je de video van de 12urenloop Afterparty by Peterman x TAGMAG.

Studiekeuzestress? UAntwerpen Infodag to the rescue!

Simon Smetryns-26 april 2024 om 16:00

Nog twijfels over wat je volgend jaar moet studeren? Zet dan 4 mei in je agenda, want dan vindt de infodag op Universiteit Antwerpen plaats! Ontdek de 4 campussen, volg infosessies, praat met docenten en zeg bye tegen die keuzestress.

Meer weten? Klik op UAntwerpen.be.

1500 studenten maken een Punt op Beiaardcantus Antwerpen

Simon Smetryns-24 april 2024 om 13:41

Op donderdag 25 april nemen de Antwerpse studenten de Groenplaats over voor de vijfde editie van Beiaardcantus Antwerpen. In de schaduw van de kathedraal stromen 1500 studenten vanaf 16 uur toe voor een van Antwerpens grootste evenementen voor én door studenten. De beiaardcantus wordt namelijk georganiseerd door Beiaardcantus vzw, in samenwerking met zes studentenverenigingen van UAntwerpen: Kinesia, Lingua, PSW, UFKA, Wikings-NSK en Unifac.

Deze editie wordt iets na 17 uur door comedian en oud-praeses van Wikings Michael Van Peel officieel ingezet met het Io Vivat. Dat openingslied is een van de vele gebruiken die deze studententraditie kent. Hoewel het hoofddoel van een cantus steeds het creëren van een gevoel van verbondenheid door samen te zingen is, wordt een cantus ook snel gelinkt aan de consumptie van bier. “Toch komen steeds meer mensen cantussen zonder alcohol te drinken”, aldus de organisatie. De organisatoren maken er bijgevolg een punt van dat de traditie open staat voor vernieuwing, maar dat ze verbondenheid hoog in haar vaandel blijft dragen.

Die verbondenheid weerspiegelt zich in het bijzonder op de Antwerpse beiaardcantus in het feit dat ze steeds haar winst aan een goed doel schenkt. Deze editie is dat Punt vzw, een organisatie die opgericht werd ter nagedachtenis van de Antwerpse studente Julie Van Espen. Hun hulpverlening voor slachtoffers van seksueel geweld en voor hun omgeving, hun sensibilisering omtrent seksueel grensoverschrijdend gedrag en hun onderzoek en adviesverlening ligt nauw aan het hart van de Antwerpse student.

Ontdek meer