Vlaamse 'The Social House' komt terug!

Dieter Blarinckx-18 september 2021 om 08:44

Na alle controverse rond de eerste afleveringen van ‘The Social House’ dacht iedereen dat het over en uit was met de Vlaamse variant van dit format, maar think again. Er komt wel degelijk een tweede seizoen. Dat werd zopas bevestigd door het productiehuis achter de show, Wünderbaar.

Het eerste seizoen werd vreselijk onthaald en moest er zelfs vroegtijdig de stekker uittrekken nadat de deelnemers en hun familie doodsbedreigingen kregen. Ook besliste enkele deelnemers zelf om zich te distantiëren van het programma. Het was een ongelukkige timing, zo midden in de coronapandemie.

In ‘The Social House’ zitten acht Vlaamse influencers gedurende twee weken samen opgesloten in één huis. Daar maken ze dan samen content en doen ze leuke challenges. De acht influencers van het eerste seizoen waren Steffi Mercie, Jonatan Medart, Flo Windey, Elias Verwilt, Sarah Bossuwé, Michael Amani, Stien Edlund en Gerben Tuerlinckx.

Maar nu wil Wünderbaar het concept nog een kans geven: “We willen niet toegeven aan de online haat. Ons plan is om de pijnpunten aan te pakken en extra aandacht te geven aan de kritiek rond diversiteit, corona en mentale gezondheid, zodat we sterker terugkomen. Zo zullen er meer diverse gasten komen en gaan we de kijkers meer betrekken.”

Welke nieuwe gezichten en wanneer we het tweede seizoen net mogen verwachten, is helaas nog niet bekend.

Facebook biedt excuses aan na urenlange panne

Dieter Blarinckx-05 oktober 2021 om 07:05

Wie gisterenavond even Facebook, Instagram of WhatsApp wou checken, was eraan voor de moeite. Het ganse netwerk van Facebook kreeg immers te kampen met een storing en panne, waardoor de drie sociale netwerken een tijdlang onbereikbaar waren.

Moederbedrijf Facebook heeft de problemen opgelost gekregen net na middernacht en dan ook onmiddellijk een statement de wereld ingestuurd waarin ze zich openlijk excuseren voor het technische defect.

“Onze technische teams zijn erachter gekomen dat veranderingen aan de configuratie van de routers die het netwerkverkeer tussen de data-centers coördineren de problemen hebben veroorzaakt. Die zorgden voor onderbrekingen in de communicatie en legden de diensten stil”, klonk het nadat ze de eerste grote issues vaststelden rond 18u30 gisterenavond.

In hun grote excuses-post van afgelopen nacht staat volgende te lezen:

“Aan de grote community van mensen en bedrijven wereldwijd die op ons rekenen, onze excuses. We werken hard aan het herstellen van de toegang tot onze apps en diensten en kunnen verheugd melden dat ze weer terug online komen. Bedankt voor het geduld.”.

Instagram werkt aan likes voor stories

Christophe Moons-24 augustus 2021 om 08:01

Het is de Italiaanse developer Alessandro Paluzzi die met het nieuws naar buiten komt. Alessandro, een leaker die ook mobiele apps ontwikkelt, ontdekte dat Instagram aan de nieuwe feature werkt.

Reageren op stories kan al langer, maar nu zou Instagram dus werken aan een mogelijkheid waarbij je stories kan liken en iedereen het aantal likes van een story kan zien. "Stories zijn eigenlijk posts die verborgen worden in je feed, dat maakt het mogelijk om ze ook gewoon te liken", klinkt het.

Nog volgens Alessandro zou je elke story meerdere likes kunnen gaan geven.

Of en wanneer Instagram deze feature gaat uitrollen, is (nog) niet bekend.

Foto: Linus Mimietz (Unsplash)