De beste hooikoorts-apps voor een allergievrije lente

Nezir Yikik-26 april 2023 om 09:50- Foto:

via Freepik

Ah, de lente. De tijd om lekker buiten te zijn en te genieten van de frisse lucht en bloeiende bomen… tenzij je hooikoorts hebt. Dan is de lente meer een tijd van wanhoop en een constante stroom van tissues. Gelukkig zijn er apps die je helpen om het vervelende pollenseizoen door te komen.

AIR MATTERS

Als je op zoek bent naar een app met nauwkeurige voorspellingen, dan is Air Matters zeker een aanrader. De app is veelzijdig en geeft gedetailleerde informatie over de verschillende pollen en de locaties. Zo weet je precies welke plekken je moet vermijden, waar de pollenconcentratie op dat ogenblik het hoogste is.

En alsof dat niet genoeg is, houdt de app ook rekening met luchtvervuiling en andere factoren die invloed kunnen hebben op je ademhaling. Klinkt goed, toch?

Air Matters is gratis te downloaden, maar vereist in-app aankopen voor extra functies.

HOOIKOORTSRADAR LITE

Deze app is al jaren populair onder hooikoortspatiënten. Hooikoortsradar Lite is voorzien van een kaart die opgedeeld is in verschillende kleuren. Zo zie je in één oogopslag welke bomen en grassen er realtime in bloei staan. Dat is niet alles, want als de pollenconcentratie hoog is, dan ontvang je een notificatie om extra oplettend te zijn. Verder houdt de app een gemiddelde klachtenscore bij per locatie voor extra betrouwbare voorspellingen.

De user interface van Hooikoortsradar Lite is vrij simplistisch en minder aantrekkelijk dan bijvoorbeeld Air Matters. Als je groot belang hecht aan design, dan is deze app misschien niet meteen voor jou.

Hooikoortsrader Lite is gratis te downloaden, maar biedt ook een betaalde versie aan zonder advertenties (voor toestellen die op Android draaien, is enkel de betaalde versie beschikbaar).

WEERONLINE

Hoewel deze app vooral bekend staat om het weerbericht, heeft het ook een pollenradar die de pollenconcentratie in beeld brengt. Via de instellingen kan je aangeven voor welke plantensoorten en bomen je allergisch bent. Weeronline geef je dan een waarschuwing als ze in bloei staan. De app is vooral handig voor mensen die precies weten welke planten of bomen hun allergische reactie veroorzaken. Houd je van een eenvoudig design zonder al te veel opties, dan is deze app de moeite om uit te testen.

Weeronline is gratis te downloaden, maar vereist net zoals de andere alternatieven, in-app aankopen voor aanvullende functies.

Dus, wat ga jij doen? Blijf je snuffend en niezend binnen zitten, of ga je deze apps downloaden en genieten van de lente? De keuze is aan jou!

WhatsApp laat je binnenkort een gebruikersnaam instellen

Nico De Greef-07 juni 2023 om 14:26

WhatsApp laat je binnenkort een gebruikersnaam instellen in plaats van een telefoonnummer. Met de nieuwe functie wil WhatsApp de privacy van zijn gebruikers nog meer verhogen. De functie wordt momenteel nog intern getest. Wanneer het grote publiek er uiteindelijk mee aan de slag kan, is nog niet geweten.

Het instellen van een unieke gebruikersnaam is slechts één van vele nieuwigheden die de populaire chat-dienst WhatsApp in recente tijden aan zijn gebruikers heeft geïntroduceerd. Eerder maakte de app het ook al mogelijk om berichten te bewerken en om chats te vergrendelen. En binnenkort hoeven gebruikers dus ook niet meer hun telefoonnummer met elkaar te delen om te chatten.

Zodra de functie beschikbaar is, kunnen gebruikers hun gebruikersnaam instellen via hun profielpagina. WhatsApp is beschikbaar op Android- en iOS-apparaten en Mac/PC.

BeReal test nieuwe functie met privéberichten

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:37- Foto:

Photo by Josh Withers on Unsplash

BeReal is druk bezig met het testen van iets nieuws. De app wil binnenkort RealChat introduceren, een functie waarmee je privéberichtjes kunt versturen.

Momenteel is het op BeReal alleen mogelijk om te reageren onder foto’s die vrienden sturen. Maar daar komt binnenkort dus verandering in. Met de nieuwe functie RealChat, die momenteel getest wordt in Ierland, kun je straks ook privéberichtjes naar iemand sturen. BeReal schrijft dat je dat op twee verschillende manieren kunt doen: door op ‘Mijn Vrienden’ bovenaan de tijdlijn te drukken of rechtstreeks vanuit de BeReal van een vriend.

RealChat is de zoveelste nieuwe functie waar BeReal in een korte tijd mee komt. Eerder werd het al mogelijk om meerdere foto’s per dag te plaatsen, mits je je kiekjes op tijd instuurt. Ook kunnen gebruikers sinds kort muziek toevoegen aan hun BeReal.

Ontdek meer