De beste hooikoorts-apps voor een allergievrije lente

Nezir Yikik-26 april 2023 om 09:50- Foto:

via Freepik

Ah, de lente. De tijd om lekker buiten te zijn en te genieten van de frisse lucht en bloeiende bomen… tenzij je hooikoorts hebt. Dan is de lente meer een tijd van wanhoop en een constante stroom van tissues. Gelukkig zijn er apps die je helpen om het vervelende pollenseizoen door te komen.

AIR MATTERS

Als je op zoek bent naar een app met nauwkeurige voorspellingen, dan is Air Matters zeker een aanrader. De app is veelzijdig en geeft gedetailleerde informatie over de verschillende pollen en de locaties. Zo weet je precies welke plekken je moet vermijden, waar de pollenconcentratie op dat ogenblik het hoogste is.

En alsof dat niet genoeg is, houdt de app ook rekening met luchtvervuiling en andere factoren die invloed kunnen hebben op je ademhaling. Klinkt goed, toch?

Air Matters is gratis te downloaden, maar vereist in-app aankopen voor extra functies.

HOOIKOORTSRADAR LITE

Deze app is al jaren populair onder hooikoortspatiënten. Hooikoortsradar Lite is voorzien van een kaart die opgedeeld is in verschillende kleuren. Zo zie je in één oogopslag welke bomen en grassen er realtime in bloei staan. Dat is niet alles, want als de pollenconcentratie hoog is, dan ontvang je een notificatie om extra oplettend te zijn. Verder houdt de app een gemiddelde klachtenscore bij per locatie voor extra betrouwbare voorspellingen.

De user interface van Hooikoortsradar Lite is vrij simplistisch en minder aantrekkelijk dan bijvoorbeeld Air Matters. Als je groot belang hecht aan design, dan is deze app misschien niet meteen voor jou.

Hooikoortsrader Lite is gratis te downloaden, maar biedt ook een betaalde versie aan zonder advertenties (voor toestellen die op Android draaien, is enkel de betaalde versie beschikbaar).

WEERONLINE

Hoewel deze app vooral bekend staat om het weerbericht, heeft het ook een pollenradar die de pollenconcentratie in beeld brengt. Via de instellingen kan je aangeven voor welke plantensoorten en bomen je allergisch bent. Weeronline geef je dan een waarschuwing als ze in bloei staan. De app is vooral handig voor mensen die precies weten welke planten of bomen hun allergische reactie veroorzaken. Houd je van een eenvoudig design zonder al te veel opties, dan is deze app de moeite om uit te testen.

Weeronline is gratis te downloaden, maar vereist net zoals de andere alternatieven, in-app aankopen voor aanvullende functies.

Dus, wat ga jij doen? Blijf je snuffend en niezend binnen zitten, of ga je deze apps downloaden en genieten van de lente? De keuze is aan jou!

Maak kans op één van de 'Je bent jong en je wilt... een huis' boeken!

Simon Smetryns-07 december 2023 om 13:21

Droom jij ook van je eigen huis? Een eigen stekje waar je je toekomst kunt opbouwen? Een huis kopen is een van de belangrijkste en meest complexe financiële beslissingen die je in je leven zult maken.

Er komt tegenwoordig zoveel bij kijken dat jonge kopers vaak door de bomen het bos niet meer zien.
Dit boek loodst je door elke fase van dit uitdagende proces.

Wil je graag weten hoe je je financieel kunt voorbereiden? Vraag je je af hoe je jouw droomhuis kunt vinden in de vastgoedmarkt van vandaag? En als je het gevonden hebt, hoe onderhandel je dan over de prijs? Benieuwd hoe je best omgaat met de steeds strengere regelgeving rond energie-efficiëntie?
Dat en nog veel meer ontdek je in 'Je bent jong en je wilt… een huis'.

Het boek is te koop via borgerhoff-lamberigts.be of in je favoriete book store. Waag hier alvast je kans om een exemplaar te winnen. Succes!

Je kunt vanaf nu ook tijdlijnfoto's delen met 'close friends' op Instagram

Karen Luiken-15 november 2023 om 07:45

Niet alleen story’s delen met je beste vrienden, maar ook foto’s op je tijdlijn. Instagram maakt het mogelijk met een update van de functie 'Close Friends'.

De functie ‘Close Friends’ bestaat al een tijdje. Met deze feature kun je een groep mensen samenstellen die meer content van jou mag zien dan je andere volgers. Heb je een story die je alleen met je beste vrienden wilt delen? Dan vink je de functie ‘Close Friends’ aan.

Die optie was lange tijd alleen beschikbaar bij story’s van Instagram, maar daar komt nu dus verandering in. The Verge meldt dat Instagram de functie ook beschikbaar maakt bij foto’s of Reels op je tijdlijn.

Om een bericht of Reel te beperken tot goede vrienden, selecteer je de optie audience (of doelgroep). Je kunt dan kiezen tussen followers (volgers) of close friends (goede vrienden). Als je close friends aantikt, krijgt alleen de door jou geselecteerde groep mensen de content te zien. Easy as that!

Ontdek meer