7 tips om een kater te overleven

Joyce Vander Auwera-23 april 2023 om 07:00- Foto:

Pexels - cottonbro studio

Het is zaterdag- of zondagochtend en je wordt wakker met een bonkend hoofd, een droge mond en de geur van alcohol in je neus. Je hebt last van een kater en je vraagt je af hoe je in godsnaam de dag gaat doorkomen. Maak je geen zorgen, want wij hebben de ultieme overlevingstips voor jou!

  1. Zet een fles water naast je bed en een zak chips op je nachtkastje. Je zult wakker worden met een droge mond en knapperige vingers, maar hey, je bent tenminste gehydrateerd!
  2. Maak een heerlijk ontbijtje dat je maag doet huilen van blijdschap. Spek, eieren, toast, pannenkoeken, stroop, en alles wat je nodig hebt om de drankkater te overwinnen. Gezondheid, of beter gezegd, ongezondheid, maar wie maakt het uit?
  3. Bekijk een grappige film of serie en laat je lachspieren werken. Vergeet de tranen en het gekreun, lachen is het beste medicijn. Kies iets dat je doet schudden van het lachen en laat je zorgen verdwijnen.
  4. Spring onder de douche en neem wat warmte, en dan wat kou. Het is als een spa-ervaring, maar dan zonder de gezonde smoothies en dure behandelingen. Vergeet niet om je haar en kleren te wassen van de geur van een wild feestje!
  5. Ga naar buiten en geniet van de frisse lucht. Loop door het park, ga op een terrasje zitten en speel wat mensen-kijken. Of, als je je echt avontuurlijk voelt, ga zonnebaden en krijg een kleurtje. Maar houd een zonnebril bij de hand, want je bent gevoelig voor licht.
  6. Drink een Bloody Mary: Groenten en alcohol in één drankje - wie wil dat nu niet? Het is sociaal geaccepteerd om 's ochtends vroeg deze classic te drinken.
  7. Luister naar muziek: Een privé-concert voor één persoon. Kies voor rustige klassieke muziek of headbang je kater weg met stevige metal. En als iemand je stoort, zet dan gewoon je koptelefoon op en let the beast go.

Yes, je hebt het gehaald! Je hebt de nacht doorstaan en je kater overwonnen met deze effectieve tips. Of je nu hebt genoten van een avondje uit met vrienden, of per ongeluk te veel hebt gedronken op een feestje, nu weet je precies wat je moet doen om de dag erna te overleven. Dus, onthoud deze tips de volgende keer dat je je laat gaan met alcohol, en vergeet alsjeblieft niet om altijd verantwoord te drinken. 😊

WIN: 3 pakketten met 5 gezelschapsspellen!

Joyce Vander Auwera-07 juni 2023 om 12:25

Vanaf dinsdag 30 mei tot zondag 25 juni kunnen studenten chillen en studeren in 10 speciale spelletjeswinkels in Vlaanderen. Gratis wifi, snacks en drankjes worden voorzien, en je kan zelfs een gezelschapsspel spelen tijdens je pauzes. Het is een initiatief van Asmodee België, marktleider als verdeler en ontwikkelaar van gezelschapsspellen, om de studenten te steunen.

Dus pak je studentenkaart en ga naar een van de locaties in Leuven, Antwerpen, Gent, Mechelen, Hasselt, Aalst, Sint-Niklaas of Brugge. Kom gezellig blokken en pauzeren met medestudenten en haal die examens! Meer info en tijdslots op de website.

Speel je liever thuis gezellig spelletjes met je familie, vrienden of lief? Goed nieuws! Wij mogen maar liefst drie pakketten met vijf superleuke gezelschapspellen weggeven! Welke spellen in het pakket zitten? Het gaat om: The Number, Skull, Fun Facts, Exploding Kittens Recipes for Disaster, 7 Wonders Duel.

Vul snel onderstaand wedstrijdformulier in en wie weet ga jij binnenkort al spelend je blokpauzes door. Heel veel succes! ☺️

PS: Meer uitleg over de spellen vind je onder het wedstrijdformulier.

The Number

The Number is een bluf- en geluksspel waarbij je slim moet gokken. Schrijf een geheim getal op je tegel en draai hem om. Hogere getallen scoren meer punten, maar let op voor herhalingen. Wie na 2 rondes de hoogste score heeft, wint!

Skull

Skull is een snel en spannend blufspel waarin lef en tactiek samenkomen. Leg je schedel tussen de bloemen zonder opgemerkt te worden. Met eenvoudige regels, een origineel ontwerp en veel spelplezier wordt Skull snel een favoriet spel.

Fun Facts

Fun Facts is een hilarisch partyspel waarin je gekke verhalen ontdekt over je vrienden en jezelf! Ideaal voor familiefeesten en vriendenbijeenkomsten. Beantwoord dezelfde vraag en raad de antwoorden van je medespelers. Lachen gegarandeerd!

Exploding Kittens Recipes for Disaster

Of je nu nieuw bent of een ervaren speler, deze doos heeft alles. Ontdek nieuwe spelvarianten met uitbreidingskaarten en receptenboekjes. Exploding Kittens is Russische roulette met kittens, granaten, kernraketten en torpedo's. Een explosieve cocktail!

7 Wonders Duel

7 Wonders Duel, het tweespelersspel in het universum van 7 Wonders, daagt je uit om je beschaving naar de overwinning te leiden. Bouw prestigieuze gebouwen, voer oorlog en heers wetenschappelijk. Spannend van begin tot eind met talloze strategieën.

KdG en Meir Corner bouwen nieuwe duurzame campus in hartje Antwerpen

Simon Smetryns-01 juni 2023 om 12:04

De Karel de Grote Hogeschool (KdG) en projectontwikkelaar Meir Corner hebben de vergunning gekregen voor de herontwikkeling van de voormalige Proximus site aan de Meir in Antwerpen.

Het project combineert een nieuwe hogeschoolcampus met retail. De onderste verdiepingen zijn bestemd voor een flagship retail store van circa 10.000m², de verdiepingen daarboven voor een hogeschoolcomplex voor 6.000 studenten Management & IT van KdG. De nieuwe campus Meir wordt met een oppervlakte van ruim 29.000 m² bijna dubbel zo groot als de huidige campus op de Groenplaats.

De campus zal niet alleen ruimte bieden voor toekomstgericht onderwijs, onderzoek en ondernemerschap, maar ook een duurzame en inclusieve omgeving creëren. Ze wordt ontworpen als een open ontmoetingsplek waar leren, leven en werken samenkomen.

Tegen het najaar van 2026 verhuizen de studenten en medewerkers van campus Groenplaats naar hun nieuwe campus.

Ontdek meer