7 tips om een kater te overleven

Joyce Vander Auwera-23 april 2023 om 07:00- Foto:

Pexels - cottonbro studio

Het is zaterdag- of zondagochtend en je wordt wakker met een bonkend hoofd, een droge mond en de geur van alcohol in je neus. Je hebt last van een kater en je vraagt je af hoe je in godsnaam de dag gaat doorkomen. Maak je geen zorgen, want wij hebben de ultieme overlevingstips voor jou!

  1. Zet een fles water naast je bed en een zak chips op je nachtkastje. Je zult wakker worden met een droge mond en knapperige vingers, maar hey, je bent tenminste gehydrateerd!
  2. Maak een heerlijk ontbijtje dat je maag doet huilen van blijdschap. Spek, eieren, toast, pannenkoeken, stroop, en alles wat je nodig hebt om de drankkater te overwinnen. Gezondheid, of beter gezegd, ongezondheid, maar wie maakt het uit?
  3. Bekijk een grappige film of serie en laat je lachspieren werken. Vergeet de tranen en het gekreun, lachen is het beste medicijn. Kies iets dat je doet schudden van het lachen en laat je zorgen verdwijnen.
  4. Spring onder de douche en neem wat warmte, en dan wat kou. Het is als een spa-ervaring, maar dan zonder de gezonde smoothies en dure behandelingen. Vergeet niet om je haar en kleren te wassen van de geur van een wild feestje!
  5. Ga naar buiten en geniet van de frisse lucht. Loop door het park, ga op een terrasje zitten en speel wat mensen-kijken. Of, als je je echt avontuurlijk voelt, ga zonnebaden en krijg een kleurtje. Maar houd een zonnebril bij de hand, want je bent gevoelig voor licht.
  6. Drink een Bloody Mary: Groenten en alcohol in één drankje - wie wil dat nu niet? Het is sociaal geaccepteerd om 's ochtends vroeg deze classic te drinken.
  7. Luister naar muziek: Een privé-concert voor één persoon. Kies voor rustige klassieke muziek of headbang je kater weg met stevige metal. En als iemand je stoort, zet dan gewoon je koptelefoon op en let the beast go.

Yes, je hebt het gehaald! Je hebt de nacht doorstaan en je kater overwonnen met deze effectieve tips. Of je nu hebt genoten van een avondje uit met vrienden, of per ongeluk te veel hebt gedronken op een feestje, nu weet je precies wat je moet doen om de dag erna te overleven. Dus, onthoud deze tips de volgende keer dat je je laat gaan met alcohol, en vergeet alsjeblieft niet om altijd verantwoord te drinken. 😊

Probeer deze brainfood spots in Gent voor geslaagde examens!

Ley De Pooter-18 juni 2024 om 13:00- Foto:

Caroline Attwood via Unsplash

Naast veel studeren en het goed herhalen van de leerstof, is het ook belangrijk om gezonde voeding te eten! Vitamines helpen energiedips te voorkomen, stress te verminderen en de slaap te verbeteren, waardoor je als student optimaal kunt presteren tijdens de examens. Gezond eten heeft ook een positief effect op je cognitieve functies, zoals concentratie en geheugen. Ga dus tijdens je pauze eens langs bij een van onderstaande foodspots in Gent en drink een smoothie met fruit of probeer eens een açai bowl.

O’YO

Gezond ontbijten, brunchen en lunchen doe je bij O’yo in Gent, waar je all day long kan genieten van pure, organische plantaardige gerechten op maar liefst twee locaties! De focus bij O’yo ligt op gerechten die je energiek en gelukkig maken, wat je juist heel goed kan gebruiken tijdens de examenperiode. Geniet hier van lekkere sweet bowls zoals de ‘Mango Madness Bowl’, homemade kombucha, of vegan en glutenvrije pancakes. Heb je toch te weinig tijd om je kot te verlaten tijdens het blokken? Bestel dan je brainfood via Deliveroo of Uber Eats.

ADRES 1: Brabantdam 82, 9000 Gent

ADRES 2: Sint-Baafsplein 12, 9000 Gent

AÇAI BAR GENT

De eerste açai bar in Gent is een feit! Een açai bowl wordt gemaakt met een verse smoothie-sorbet van bevroren açai-pulp, die vol zit met antioxidanten en vitaminen - supergezond dus. Je kan het niet alleen eten als ontbijt, maar ook als gezonde snack of na je workout. Er zijn verschillende bowls met allerlei lekkere toppings zoals banaan, chiazaad en granola. Daarnaast kan je er genieten van heerlijke fruitjuices en açai-smoothies als fast breakfast. Voor een snelle vitamineboost zijn de ‘health shots’ ideaal. Ook hier vind je opties voor takeaway of Deliveroo.

ADRES: Mageleinstraat 17, 9000 Gent

OATS DAY LONG

Bij deze oatmeal-inspired all day breakfast- en lunchbar start je je dag zeker goed. Met twee locaties in het centrum van Gent, pal in de studentenbuurt, is het makkelijk bereikbaar. Daarnaast hebben ze ook vestigingen in Antwerpen, Brussel en Leuven. Het Oats Day Long-concept komt van broer en zus Ewout en Anse, twee echte foodlovers. De ‘oats’ of haver is er verwerkt in een brede variatie aan gerechten zoals bagels, porridge, overheerlijke bowls en meer, perfect samen met een lekker vers sapje. Er zijn ook opties voor take-out en delivery!

ADRES 1: Nederkouter 55, 9000 Gent

ADRES 2: Sint-Pietersnieuwstraat 126A, 9000 Gent

FITCHEN

Bij Fitchen wordt je gezonde, verse maaltijd geserveerd in een warme wrap of bowl, laag in suikers en verzadigde vetten maar met maximale smaak. Als proteïne kan je kiezen uit kip, steak of zalm, maar er zijn ook meerdere vegan opties die je kan combineren met rijst, pasta, zoete aardappel of quinoa. Voor ieder wat wils dus. Het is zelfs mogelijk om volledig je eigen bowl of wrap samen te stellen met toppings naar keuze. De eerste locatie in de Vlaanderenstraat is vrij groot en gezellig ingericht, terwijl de andere locatie aan de Korenmarkt iets kleiner is en ideaal voor een snelle, gezonde hap. Takeaway en Deliveroo zijn hier ook mogelijk.

ADRES 1: Vlaanderenstraat 129, 9000 Gent

ADRES 2: Kortemunt 4, 9000 Gent

Vaste en nieuwe bloklocaties in Gent geopend

Simon Smetryns-17 juni 2024 om 09:51

Via studentingent.be/bloklocaties kunnen studenten weer heel wat locaties reserveren om te blokken. Daar zijn vaste waarden bij, zoals het MSK of de Sint-Pietersabdij, maar ook nieuwe locaties, zoals de net geopende Giftshop in het Graffitistraatje of de oude bib aan de Zuid.

Op de website kunnen studenten alle Gentse bloklocaties terugvinden. Een plek reserveren gaat er makkelijk en snel. Er zijn opnieuw meer dan vijftig locaties. Naast vaste waarden zoals de woonzorgcentra, de monnikenzolder van de Sint-Pietersabdij, het Shoppingcenter Zuid, het Museum voor Schone Kunsten en het Museum Dr. Guislain zijn er ook enkele nieuwe locaties.

Zo kunnen studenten in het kader van Gent als Europese Jongerenhoofdstad dit jaar voor het eerst terecht in het voormalige bibliotheekgebouw aan de Zuid. Om de studenten een hart onder de riem te steken, is er op bepaalde momenten zelfs een waarzegster aanwezig die hen in de lift van het gebouw het antwoord op al hun vragen geeft. De lift zelf hangt vol met astrologische studeertips. Ook de pas geopende Giftshop in het Graffitistraatje is een van de nieuwe locaties.

Ontdek meer