7 tips om een kater te overleven

Joyce Vander Auwera-23 april 2023 om 07:00- Foto:

Pexels - cottonbro studio

Het is zaterdag- of zondagochtend en je wordt wakker met een bonkend hoofd, een droge mond en de geur van alcohol in je neus. Je hebt last van een kater en je vraagt je af hoe je in godsnaam de dag gaat doorkomen. Maak je geen zorgen, want wij hebben de ultieme overlevingstips voor jou!

  1. Zet een fles water naast je bed en een zak chips op je nachtkastje. Je zult wakker worden met een droge mond en knapperige vingers, maar hey, je bent tenminste gehydrateerd!
  2. Maak een heerlijk ontbijtje dat je maag doet huilen van blijdschap. Spek, eieren, toast, pannenkoeken, stroop, en alles wat je nodig hebt om de drankkater te overwinnen. Gezondheid, of beter gezegd, ongezondheid, maar wie maakt het uit?
  3. Bekijk een grappige film of serie en laat je lachspieren werken. Vergeet de tranen en het gekreun, lachen is het beste medicijn. Kies iets dat je doet schudden van het lachen en laat je zorgen verdwijnen.
  4. Spring onder de douche en neem wat warmte, en dan wat kou. Het is als een spa-ervaring, maar dan zonder de gezonde smoothies en dure behandelingen. Vergeet niet om je haar en kleren te wassen van de geur van een wild feestje!
  5. Ga naar buiten en geniet van de frisse lucht. Loop door het park, ga op een terrasje zitten en speel wat mensen-kijken. Of, als je je echt avontuurlijk voelt, ga zonnebaden en krijg een kleurtje. Maar houd een zonnebril bij de hand, want je bent gevoelig voor licht.
  6. Drink een Bloody Mary: Groenten en alcohol in één drankje - wie wil dat nu niet? Het is sociaal geaccepteerd om 's ochtends vroeg deze classic te drinken.
  7. Luister naar muziek: Een privé-concert voor één persoon. Kies voor rustige klassieke muziek of headbang je kater weg met stevige metal. En als iemand je stoort, zet dan gewoon je koptelefoon op en let the beast go.

Yes, je hebt het gehaald! Je hebt de nacht doorstaan en je kater overwonnen met deze effectieve tips. Of je nu hebt genoten van een avondje uit met vrienden, of per ongeluk te veel hebt gedronken op een feestje, nu weet je precies wat je moet doen om de dag erna te overleven. Dus, onthoud deze tips de volgende keer dat je je laat gaan met alcohol, en vergeet alsjeblieft niet om altijd verantwoord te drinken. 😊

Casting opnames nieuw televisieprogramma in Gent

Simon Smetryns-14 februari 2024 om 08:37- Foto:

Gabriel Beaudry via Unsplash

Student in Gent? En nog op zoek naar een kot voor het tweede semester? Ben je niet cameraschuw?

Voor een nieuwe tv-reeks gaat productiehuis Borgerhoff & Lamberigts TV op zoek naar een enthousiaste student in Gent, die samen met zes leuke kotgenoten en een bekende kotbaas een semester wil samen leven! De camera’s volgen de wilde en minder wilde verhalen van ons kot. Een echt front row perspectief op het hedendaagse studentenleven, dus!

De zes kotgenoten zijn een toffe groep vol humor, plezier en levenslust, die niets liever doen dan een goed feestje geven. De kotbaas is de vertrouwenspersoon voor hen en tovert de plek om tot een warm nest, mét de nodige huisregels.‍

Zin om deze leuke groep te vervolledigen en deel te nemen aan een zot avontuur? Aarzel dan niet om je in te schrijven.

(de foto van het kot in deze oproep werd louter gebruikt ter illustratie en komt niet overeen met het werkelijke kot)

UAntwerpen transformeert Sint-Annatunnel tot deeltjesversneller

Simon Smetryns-13 februari 2024 om 16:11

Van 13 tot 23 februari biedt de Antwerpse Sint-Annatunnel – ook wel gekend als voetgangerstunnel – een uniek ondergronds spektakel. UAntwerpen bootst in samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een deeltjesversneller na in de tunnel. Daarin botsen elementaire deeltjes tegen elkaar, zoals in het CERN in Zwitserland.

Voor fysici die elementaire deeltjes bestuderen is het CERN in Zwitserland het neusje van de zalm. In het onderzoekscentrum vlakbij Genève liggen kilometerslange tunnels onder de grond waarin de wetenschappers protonen op elkaar doen botsen onder omstandigheden die de oerknal evenaren. In het ‘puin’ van die botsingen hopen wetenschappers ‘oerdeeltjes’ te ontdekken die ons meer vertellen over de bouwstenen van de materie en over het ontstaan van ons heelal.

Om de samenwerking met het CERN in de kijker te zetten, en om de magie van fysica en elementaire deeltjes aan het grote publiek te tonen, transformeert de Universiteit Antwerpen, in samenwerking met AWV, de Antwerpse voetgangerstunnel tot deeltjesversneller.

Met een druk op de knop activeren voorbijgangers de deeltjesversneller

Wie zich tussen 13 en 23 februari door de tunnel begeeft, krijgt tijdens zijn of haar afdaling heel wat informatie mee over elementaire deeltjes en wat die minuscule bouwstenen van materie ons vertellen over het heelal en het ontstaan ervan. Heel concreet gaan de wetenschappers in op de impact die het onderzoek naar elementaire deeltjes heeft op ons dagelijks leven en welke toepassingen er zijn gekomen dankzij dat onderzoek. “Het wereldwijde web is bijvoorbeeld uitgevonden door een Britse wetenschapper die aan het CERN werkte”, aldus Verstraeten.

Meer informatie vind je op UAntwerpen.be.

Op 22 en 23 februari kunnen middelbare scholieren van de derde graad een bezoek aan de tunnel combineren met de SID-in, de beurs in Antwerp Expo waar alle Vlaamse universiteiten en hogescholen hun opleidingen voorstellen.

Ontdek meer