9 ultieme tips tegen stress tijdens de examens!

Simon Smetryns-15 mei 2023 om 06:00- Foto:

Tim Gouw via Unsplash

De examens komen er weer aan. Tijd om je weer op te sluiten en te blokken. Dat gaat vaak gepaard met een pak stress... Je wilt natuurlijk graag goede resultaten behalen, maar soms kan de druk om te presteren te hoog zijn en kan het moeilijk zijn om je te concentreren. Hier zijn enkele tips om stress te verminderen en je concentratie te verbeteren tijdens de examens:

  1. Maak een planning: Stel een realistische planning op voor je studietijd en neem regelmatig pauzes. Zo voorkom je dat je jezelf uitput en zorg je ervoor dat je geest fris blijft.
  2. Maak gebruik van flashcards: Flashcards kunnen een handige manier zijn om informatie te onthouden. Door korte stukjes informatie op te schrijven en regelmatig te herhalen, kun je ze beter onthouden.
  3. Zorg voor voldoende slaap: Het is belangrijk om tijdens de examenperiode voldoende te slapen. Dit zorgt ervoor dat je geest helder blijft en dat je je beter kunt concentreren tijdens de examens.
  4. Eet gezond: Het is belangrijk om gezond te eten en voldoende water te drinken. Vermijd zware maaltijden omdat deze je kunnen uitputten.
  5. Blijf in beweging: Sporten of bewegen kan helpen om stress te verminderen en je geest fris te houden. Neem regelmatig een pauze en ga even wandelen of joggen.
  6. Maak gebruik van ontspanningstechnieken: Meditatie, yoga of andere ontspanningstechnieken kunnen helpen om stress te verminderen en je geest te kalmeren. Probeer dagelijks een paar minuten te mediteren om je geest te ontspannen. Een zeer goede app hiervoor is Headspace, met verschillende meditatiesessies om stress tijdens de examens te verminderen.
  7. Vermijd afleidingen: Zorg voor een rustige en stille omgeving om te studeren en vermijd afleidingen zoals sociale media of televisie.
  8. Beloon jezelf na een dag hard studeren. Ga bijvoorbeeld naar de film, eet je favoriete gerecht of maak een wandeling in het park.
  9. Praat met iemand: Als je het gevoel hebt dat de stress te veel wordt, praat dan met iemand die je vertrouwt. Het kan helpen om je gevoelens te uiten en je zorgen te delen.

Onthoud dat stress normaal is tijdens de examens en dat je niet de enige bent die ermee worstelt. Gebruik deze tips om stress te verminderen en je concentratie te verbeteren, zodat je de beste resultaten kunt behalen tijdens je examens. En ben je nog op zoek naar de ideale ontspanning? Neem eens een kijkje op ons YouTubekanaal.

Veel succes!

KdG en Meir Corner bouwen nieuwe duurzame campus in hartje Antwerpen

Simon Smetryns-01 juni 2023 om 12:04

De Karel de Grote Hogeschool (KdG) en projectontwikkelaar Meir Corner hebben de vergunning gekregen voor de herontwikkeling van de voormalige Proximus site aan de Meir in Antwerpen.

Het project combineert een nieuwe hogeschoolcampus met retail. De onderste verdiepingen zijn bestemd voor een flagship retail store van circa 10.000m², de verdiepingen daarboven voor een hogeschoolcomplex voor 6.000 studenten Management & IT van KdG. De nieuwe campus Meir wordt met een oppervlakte van ruim 29.000 m² bijna dubbel zo groot als de huidige campus op de Groenplaats.

De campus zal niet alleen ruimte bieden voor toekomstgericht onderwijs, onderzoek en ondernemerschap, maar ook een duurzame en inclusieve omgeving creëren. Ze wordt ontworpen als een open ontmoetingsplek waar leren, leven en werken samenkomen.

Tegen het najaar van 2026 verhuizen de studenten en medewerkers van campus Groenplaats naar hun nieuwe campus.

WIN: Duoticket voor de Red Bull Study Club in Gent

Joyce Vander Auwera-31 mei 2023 om 09:45- Foto:

Red Bull Content Pool

Ben je het beu om in een saaie bib te vertoeven of ben je moe gekeken op de muren van je kamer? Kom dan van dinsdag 6 juni tot en met donderdag 8 juni studeren in de Red Bull Study Club in VIERNULVIER (het vroegere 'De Vooruit') in Gent. Jawel, je leest het goed, je kan studeren in één van de bekendste concertzalen van België!

Wat staat je te wachten? Je eigen studieparadijs op een unieke locatie, waar je kan profiteren van gratis elektriciteit en WiFi, handige goodies die je zullen verbazen, een eindeloze voorraad ijskoude Red Bull (om die zware hersenen te koelen) en een serene omgeving waar zelfs een mediterende zenmeester jaloers op zou zijn.

Maar wacht, er is nog meer! Want pauzeren is net zo belangrijk als studeren. Maak je dus klaar voor coole work-outs powered by Jims, lachyoga-sessies waarbij je buikpijn krijgt van het lachen en de iconische silent disco, waar je deze editie kan raven met Jonatan Medart!

Kortom: alles wat je nodig hebt om je examens te overleven, met een flinke dosis humor erbij!

Let op! Reserveren is niet mogelijk. Het aantal plaatsen is beperkt. First come = first served. Maar, gelukkig geven wij een duoticket weg voor de 3 volle dagen zodat jij én je bestie - of lief - gegarandeerd plaats hebben.

Doe snel mee met de giveaway hieronder en wie weet studeer jij volgende week in VIERNULVIER. 🤩

Red Bull Content Pool

Ontdek meer