Studenten organiseren sportevent voor goed doel

Maxine Decaluwé-18 april 2023 om 01:30

Op 22 april organiseren Masterstudenten lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappe van de UGent een sportevenement. Voor één van hun eindopdrachten stampen ze 'Standing Sideways' uit de grond. Een initiatief waarmee ze het goede doel 'To Walk Again' willen steunen.

Met ‘Standing Sideways’ willen de studenten zoveel mogelijk mensen in contact brengen met diverse boardsports als surfskate, skateboarden of skimboarden. Dat doen ze door initiatielessen en demo’s van echte pro’s aan te bieden. Daarnaast voorzien ze tal van andere activiteiten. Je uitleven op een miniramp, trampoline-boarden of een wakeboard-demo meepikken? Het kan allemaal!

Er vallen ook prijzen te winnen. Enkele sportclubs en reisorganisaties zakken af naar het evenement en vertellen welke boardsporten zij in petto hebben voor jong en oud. Zo zal onder andere Surfblend aanwezig zijn met 900 euro aan reischeques en goodiebags!

De volledige opbrengst van het evenement wordt integraal gedoneerd aan ‘To Walk Again’. Een vzw die mensen met een fysieke beperking ondersteunt op vlak van sport en beweging. De vzw helpt deze mensen revalideren, om zo (opnieuw) te kunnen genieten van hun eigen kunnen.

Wil jij er graag bij zijn? Dan verwelkomen de studenten je graag op 22 april aan het skatepark en sportstrand van de Blaarmeersen in Gent!

Dit zijn signalen dat je kater serieuzer is dan je denkt

Chelsy Vanlerberghe-17 april 2024 om 09:31

De dag na je bent uitgegaan is hij er steevast opnieuw: die verdomde kater. Maar wat als je kater eigenlijk een alcoholvergiftiging is? Dit zijn de signalen die je moet herkennen.

De ernst van de kater hangt sterk af van hoeveel je hebt gedronken, wat je precies hebt gedronken, en hoe uitgedroogd je bent.

Moe zijn, je zwak voelen en hoofdpijn hebben zijn duidelijke symptomen van een kater. Misselijkheid, gevoeligheid voor fel licht en harde geluiden kunnen er ook bij horen. Maar die symptomen gaan na een tijdje uitkateren wel over.

Maar wat als de symptomen serieuzer zijn? Dan zou het kunnen dat je last hebt van alcoholvergiftiging. Dat is iets anders dan een gewone kater. Het kan zelfs beginnen terwijl je nog drinkt. Als je deze signalen bij jezelf of iemand anders opmerkt, moet je de hulpdiensten bellen:

  • Verwarring;
  • Overgeven;
  • Aanval;
  • Langzame ademhaling (minder dan acht keer per minuut) of onregelmatige ademhaling (meer dan 10 seconden tussen ademhalingen);
  • Blauwe of bleke huid;
  • Lage lichaamstemperatuur;
  • Moeite om bij bewustzijn te blijven;
  • Bewusteloosheid.

Het is belangrijk om de persoon die de symptomen ervaart warm te houden, hen rechtop te zetten en ervoor zorgen dat ze veel water drinken om uitdroging te voorkomen.

Hoe kun je dit allemaal vermijden? De logische oplossing is natuurlijk stoppen met drinken, maar bon, we weten allemaal dat dat niet zo makkelijk gaat. Dus: blijf zo gehydrateerd mogelijk en blijf water drinken tussen de alcoholische drankjes door.

Het is bijna zover: Student Street Soccer

Chelsy Vanlerberghe-12 april 2024 om 14:32

Op woensdag 17 april en donderdag 18 april vindt de 15de editie van de Student Street Soccer plaats. Het voetbaltoernooi wordt georganiseerd door de VEK en is jaarlijks één van de hoogtepunten van het Gentse studentenleven. En natuurlijk kan TAGMAG daar niet ontbreken om alles vast te leggen.

Gent maakt zich klaar voor twee dagen voetbalgekte op het Sint-Pietersplein, waar duizenden studenten samenkomen om te voetballen, supporteren, of gewoon genieten van de sfeer. Met 76 teams die strijden voor de beker, is het zeker de moeite om eens te passeren.

De aftrap wordt woensdag om 12u gegeven met het eerste deel van de poules en de volledige vrouwencompetitie. De dames gaan voor goud, en hun finale staat gepland om 20u30. Op donderdagochtend gaat het feest door met de tweede helft van de poules vanaf 10u, gevolgd door de tweede ronde en met uiteindelijk de grote finale om 21u.

Wie liever niet voetbalt, kan zich ook wagen aan andere sportieve activiteiten zoals bierheffen, tafeldansen of beerpongen. Want het draait natuurlijk niet allemaal om voetbal. Student Street Soccer is vooral een groot feest met DJ's, een gigantisch terras en tal van andere activiteiten. En waar feest is, is TAGMAG. Wij zijn natuurlijk ook van de partij! Jij ook?

Ontdek meer