Hoe herken je een Rechten-student?

Simon Smetryns-24 maart 2023 om 14:18

We trokken naar de Scheldebocht TD van studentenvereniging Sofia Antwerpen en vroegen ons af: hoe herken je een student Rechten?

Dit betaal je voor een gemiddelde kot in Brussel

Karen Luiken-25 mei 2023 om 13:23- Foto:

Photo by Bench Accounting on Unsplash

Het financiële leven van een student gaat niet over rozen. Alleen al voor een kot ben je honderden euro’s kwijt. Uit onderzoek is gebleken dat je in Brussel gemiddeld 531 euro voor een studentenwoning betaalt.

De studie is uitgevoerd door Brik en is gedaan om de ervaringen van studenten bij een mogelijk verblijf op een Brussels kot beter in kaart te brengen. Meer dan 1.000 studenten deden eraan mee, waarvan een meerderheid aangaf op zichzelf te wonen. “Daarbij blijkt dat een kamer met gedeelde voorzieningen de populairste vorm van studentenhuisvesting is,” zegt Jurgen Ral, directeur van Brik. “Al omvat ‘op kot’ ook andere woonvormen, zoals een studio en cohousing.”

Gemiddeld betalen de kotstudenten 531 euro per maand voor een kot, al moet daar wel bij gezegd worden dat Engelstalige studenten meer betalen (580 euro) dan Nederlandstalige (496 euro).

Echt goedkoop is dat niet, maar studenten moeten vaak al blij zijn als ze überhaupt een kamer vinden. Brik probeert daar een handje bij te helpen door het vernieuwde MyKot te lanceren, een platform met daarop een eigen aanbod van betaalbare studentenkamers. “Met de vernieuwde kotzoeker tonen we studenten alle beschikbare koten. Daarbij kunnen studenten kiezen welk type kot ze zoeken en een maximumbudget instellen. Ook de afstand tot hun campus is een mogelijke parameter,” legt Jurgen Ral uit. Verder kan een student chatten met een kotbaas om afspraken te maken en kan je koten in één oogopslag bekijken via een 360-overview. "We bieden ook een modelcontract aan waarmee je zonder zorgen kan huren of verhuren.”

Blokkende studenten krijgen ballenbad-pauze bij IKEA

Dieter Blarinckx-25 mei 2023 om 12:31

Zit jij al volop met je neus in de boeken? Of ben je nog op zoek naar een leuke en inspirerende blokomgeving? Overweeg dan misschien eens de IKEA-vestigingen, want zij maken blokken ineens een pak leuker!

Al voor de tweede keer lanceert IKEA het initiatief ‘BLÖKKEN @IKEA’, waarbij studenten dus gratis mogen komen blokken in enkele IKEA-winkels in ons land. De populaire meubelgigant laat studenten een welverdiende blokpauze nemen in hun ballenbad! Maar dat is nog niet alles, want ook voorzien ze lekkere ijsjes én zelfs een zone om wat te powernappen!

Het enige wat je hoeft te doen is reserveren via het handige online formulier.

Meer info kan je hier terugvinden.

Veel (blok)plezier!

Ontdek meer