1 op 3 jongeren verslaafd aan smartphone

Maxine Decaluwé-10 maart 2023 om 15:00- Foto:

Roman Odintsov via Pexels

Meer dan zes op de tien Vlaamse jongeren kan niet meer zonder smartphone. Een op drie voelt zich zelfs verslaafd en dat komt voornamelijk door het gebruik van sociale media. Dat blijkt uit de Digimeter, het jaarlijkse onderzoek naar het mediagebruik van Vlamingen.

Jongeren tussen 18 en 24 jaar zijn zich dus wél bewust van hun smartphoneverslaving en een deel probeert zelfs ‘af te kicken’. Niemand kan tips geven om je gebruik te verminderen, alles draait om zelfdiscipline. Zo zet meer dan de helft van de Vlamingen hun smartphone op stil. 48% dempt meldingen en 45% legt de smartphone weg bij vergaderingen.

Uit eerder onderzoek van Onafhankelijke Ziekenfondsen bleek dat Generatie Z online communicatie net zo belangrijk vindt als real life-communicatie. De bevraagden gaven hiervoor als reden dat ze meer tijd hebben om na te denken over wat ze willen vertellen of dat het gebruik van emoji's hun gevoel verduidelijkt.

Wist je trouwens dat ongeveer 30% van de Vlamingen hun smartphone uit de slaapkamer bant. Hoor jij hierbij?

Red Bull lanceert waanzinnige ruiltocht doorheen Europa

Joyce Vander Auwera-13 februari 2024 om 14:30- Foto:

Red Bull Content Pool

Bereid je voor op het avontuur van je leven met Red Bull Can You Make It? Hier worden teams van over de hele wereld uitgedaagd om in zeven dagen Europa te doorkruisen: zonder geld, smartphone, vervoer of slaapplaats. Het enige betaalmiddel? Red Bull blikjes! Het doel is simpel: bereik de finish in Berlijn met het hoogste aantal punten. Drie Belgische teams maken dit jaar deel uit van dit onvergetelijke avontuur.

In 68 steden, waaronder Brussel en Oostende, wachten checkpoints met uitdagende opdrachten zoals koeien melken, muurklimmen, parachutespringen en zelfs een heuse F1-pitstop. Als kers op de taart moeten de teams dagelijks hun avonturen vloggen. De race begint op 21 mei 2024 vanuit Amsterdam, Barcelona, Boedapest, Kopenhagen of Milaan. Let's go!

Enkele feiten en cijfers:

  • 285 teams uit 63 landen nemen deel aan dit avontuur met elk 3 teamleden.
  • Het avontuur begint op 21 mei en duurt maximaal 7 dagen.
  • Met 5 startpunten en slechts 1 finish in Berlijn, belooft het een epische reis te worden.
  • Er zijn 68 checkpoints in 17 Europese landen, met geheime uitdagingen in België (Brussel en Oostende).
  • Teams kunnen punten verdienen door checkpoints te halen, uitdagingen te voltooien en dagelijks te vloggen.
  • In totaal zijn er 68.000 Red Bull blikjes beschikbaar, dat is meer dan 230 per team voor een hele week.
  • Deelnemers geven al hun persoonlijke bezittingen af en mogen alleen een lichte rugzak meenemen, inclusief een nieuwe smartphone met een speciale app voor het vastleggen en delen van hun avontuur in real-time.
  • De laatste editie was in 2018, met de finish in Amsterdam.

Inschrijven kan tot 31 maart 2024 via deze link, waar je een team van 3 personen samenstelt en een leuke video uploadt om te laten zien waarom jouw team deze uitdaging verdient. Uit alle Belgische inzendingen worden 3 teams geselecteerd voor het avontuur in mei. Good luck!

Red Bull Content Pool

Leukste party game! Antwoord snel of krijg een shock!

Simon Smetryns-15 december 2023 om 16:00

Clémentine en Gerben gingen op kot bij winnares Julie om er samen met haar vrienden het spannende Party & Co Shock You! van Jumbo te spelen. Echt een aanrader om te spelen als je met vrienden samen bent!

Alle info over het spel vind je hier.

Ontdek meer