Last-gen versies van 'Hogwarts Legacy' wederom uitgesteld

Nico De Greef-07 maart 2023 om 15:20

Al sinds 10 februari kunnen gamers en Harry Potter-fanaten zich met z'n allen onderdompelen in de magische spelwereld van Hogwarts Legacy. Althans, zij die over een PlayStation 5, Xbox Series X/S of pc beschikken, want op de release van de PlayStation 4 en Xbox One-versies van de game is het langer wachten. En dat wachten zal nu nog langer gaan duren: WB Games en Avalanche hebben in een nieuw bericht aangekondigd dat de release van de last-gen versies wederom wordt uitgesteld.

Eerder dit jaar kondigden de makers van de game aan dat de PlayStation 4 en Xbox One-versies van de game werden uitgesteld van 10 februari naar 4 april omdat ze gewoonweg meer tijd nodig hadden om de game goed te kunnen laten werken op de inmiddels verouderde consoles.

Nu blijkt dat ook die datum geschrapt wordt, want uitgever Warner Bros Games en ontwikkelaar Avalanche hebben laten weten via Twitter dat de last-gen versies met een maand wordt uitgesteld naar 5 mei. Blijkbaar hebben ze meer tijd nodig dan ze geanticipeerd hadden.

Hogwarts Legacy moet later dit jaar ook op de Nintendo Switch verschijnen. Die lanceringsdatum blijft gelukkig onveranderd en staat nog steeds gepland voor 25 juli.

In de eerste twee weken van release werd de game al door meer dan 12 miljoen mensen gespeeld.

PXL Esports gekwalificeerd voor België in belangrijke competitie

Chelsy Vanlerberghe-15 april 2024 om 15:47

PXL Esports heeft zich opnieuw bewezen als referentie in de wereld van esports door zowel het Valorant- als het League of Legends-team te kwalificeren als de officiële vertegenwoordigers van België in de prestigieuze Amazon University Esports Masters (AUEM) competitie. Het is het tweede jaar op rij dat PXL Esports zich als favoriet en winnaar binnen Valorant kroont, terwijl het League of Legends-team voor het eerst een volledig Vlaams roster afvaardigt naar de AUEM.


Met een aantrekkelijke prijzenpot van €5.500 in het vooruitzicht, staan de teams van PXL Esports te popelen om hun krachten te meten op het Europese podium. Na een teleurstellend seizoen vorig jaar is de focus nu scherp gericht op het heroveren van de Europese glorie. Het Valorant-team van PXL Esports heeft al drie keer de prestigieuze Red Bull Campus Clutch gewonnen en staat nu klaar om de strijd aan te gaan met topconcurrenten uit heel Europa tijdens de AUEM. Het League of Legends-team, bestaande uit studenten van Hogeschool PXL, zal voor het eerst deelnemen aan de AUEM, vastbesloten om hun stempel te drukken op het Europese toneel.

Alexander Dumon, Esports coördinator bij Hogeschool PXL, benadrukt de inzet van de hogeschool voor de opkomende wereld van collegiale esports. Hij biedt professionele ondersteuning aan studenten die interesse hebben in gaming en esports, en is trots op de recente successen van PXL Esports. Dumon zegt: "Studenten kunnen bij mij terecht voor alles wat met gaming/esports te maken heeft. Samen bekijken we hoe Hogeschool PXL hen kan helpen binnen de esports industrie. Ik ben enorm trots op onze recente prestaties en kijk ernaar uit om op Europees niveau te schitteren met onze eigen studenten deze keer!"

PXL Esports belichaamt niet alleen de competitieve geest van de hogeschool, maar ook de groeiende esports-scene binnen België. Met verschillende universiteiten en hogescholen die de opkomst van esports omarmen, blijft PXL Esports een pionier in het bieden van onderwijs en ondersteuning aan studenten die hun passie voor esports willen volgen.

Populaire streamer Ninja heeft huidkanker

Chelsy Vanlerberghe-27 maart 2024 om 16:05

De bekende streamer Tyler 'Ninja' Blevens heeft bekendgemaakt hij een vorm van huidkanker heeft. Dat ontdekte hij nadat hij een vlek op de onderkant van zijn voet had laten onderzoeken.

Ninja is de meest gevolgde streamer op het platform Twitch, waar hij meer dan 19 miljoen volgers heeft. Zijn volgers kunnen daar meevolgen hoe hij videogames speelt, zoals Fortnite.

In een bericht op X, het vroegere Twitter, vertelt de gamer dat de kanker is vastgesteld na een jaarlijkse controle van zijn moedervlekken. De dermatoloog heeft toen een melanoom vastgesteld. "Er was een moedervlek onder mijn voet die ze wouden verwijderen om zeker te zijn," vertelt hij op X. "Het is schrikken, maar ze zijn optimistisch dat we het in een vroeg stadium hebben ontdekt."

Naar eigen zeggen wordt er ook een tweede vlek onderzocht. Hij adviseert zijn miljoenen volgers om hun huid te laten controleren.

Ontdek meer