Last-gen versies van 'Hogwarts Legacy' wederom uitgesteld

Nico De Greef-07 maart 2023 om 15:20

Al sinds 10 februari kunnen gamers en Harry Potter-fanaten zich met z'n allen onderdompelen in de magische spelwereld van Hogwarts Legacy. Althans, zij die over een PlayStation 5, Xbox Series X/S of pc beschikken, want op de release van de PlayStation 4 en Xbox One-versies van de game is het langer wachten. En dat wachten zal nu nog langer gaan duren: WB Games en Avalanche hebben in een nieuw bericht aangekondigd dat de release van de last-gen versies wederom wordt uitgesteld.

Eerder dit jaar kondigden de makers van de game aan dat de PlayStation 4 en Xbox One-versies van de game werden uitgesteld van 10 februari naar 4 april omdat ze gewoonweg meer tijd nodig hadden om de game goed te kunnen laten werken op de inmiddels verouderde consoles.

Nu blijkt dat ook die datum geschrapt wordt, want uitgever Warner Bros Games en ontwikkelaar Avalanche hebben laten weten via Twitter dat de last-gen versies met een maand wordt uitgesteld naar 5 mei. Blijkbaar hebben ze meer tijd nodig dan ze geanticipeerd hadden.

Hogwarts Legacy moet later dit jaar ook op de Nintendo Switch verschijnen. Die lanceringsdatum blijft gelukkig onveranderd en staat nog steeds gepland voor 25 juli.

In de eerste twee weken van release werd de game al door meer dan 12 miljoen mensen gespeeld.

GTA-games binnenkort speelbaar via Netflix

Nico De Greef-29 november 2023 om 18:33

Grand Theft Auto komt naar je mobiel, mede mogelijk gemaakt door Netflix.

Vanaf 14 december kunnen Netflix-abonnees gratis verschillende klassieke Grand Theft Auto-games spelen op hun mobiel. De streamingdienst kondigt in een persbericht aan dat het volgende maand Grand Theft Auto: The Trilogy: The Definitive Edition toevoegt aan hun steeds groeiende catalogus van mobiele spellen.

Grand Theft Auto: The Trilogy omvat remasters van GTA III, GTA: Vice City en GTA: San Andreas die in 2021 reeds werden uitgebracht voor console, maar nu zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, aldus de streamer.

Abonnees kunnen de games vanaf 14 december spelen via de mobiele Netflix-app op iOS en Android-apparaten.

Grand Theft Auto zijn niet de enige nieuwe spellen die Netflix aan zijn games catalogus toevoegt. Eerder maakte de streamer ook al bekend dat mobiele versies van populaire titels als Death's Door (van ontwikkelaar Acid Nerve) en Hades (Supergiant Games) binnenkort te spelen zullen zijn via de Netflix-app.

Genomineerden 'Game of the Year' van 2023 zijn bekend

Nico De Greef-29 november 2023 om 09:15

De Game Awards, ook wel de Oscars voor videogames, heeft de nominaties bekend gemaakt voor de tiende editie van de prestigieuze awardshow. Dit jaar zijn er maar liefst meer dan dertig categorieën waarin games genomineerd kunnen worden, waaronder de belangrijkste prijs uiteraard de felbegeerde Game of the Year-award.

Elk jaar is het spannend aftellen naar de show, want dan wordt beslist wie de felbegeerde hoofdprijs, de Game of the Year-award, mee naar huis mag nemen. Ook dit jaar werden er weer zes titels genomineerd voor de prijs. Deze zijn:

  • Alan Wake 2 (Remedy Entertainment/Epic Games)
  • Baldur's Gate 3 (Larian Studios)
  • Marvel's Spider-Man 2 (Insomniac Games/Sony PlayStation)
  • Resident Evil 4 Remake (Capcom)
  • Super Mario Bros. Wonder (Nintendo)
  • The Legend of Zelda (Nintendo)

Opvallend aan de lijst van GOTY-genomineerden is de afwezigheid van de game Starfield van ontwikkelaar Bethesda en Microsoft. De game verscheen in september voor de Xbox-consoles en PC en werd lang naar uitgekeken door heel wat gamers. De verwachting was dan ook dat het spel mee in de race zou zitten, maar niets lijkt minder waar.

Daarnaast krijgt ons land - voor de verandering - bijzonder veel lof. Zo maakt het populaire Baldur's Gate 3 van onze eigen Gentse ontwikkelaar Larian Studios niet alleen kans om Game van het jaar te winnen, maar werd de titel ook nog genomineerd voor 7 andere categorieën.

The Game Awards 2023 vindt plaats in de nacht van 7 op 8 december in het Peacock Theater (voorheen het Microsoft Theater) te Los Angeles. De awardshow kan live worden bekeken via onder andere YouTube en Twitch.

Een volledige lijst van alle genomineerden kan je hier raadplegen.

Ontdek meer