Yum: McDonald's lanceert nieuwe burgers én sausje

Karen Luiken-06 maart 2023 om 13:56

Kun jij niet wachten tot de zomer begint? Bij McDonald’s kun je alvast in de tropische sferen komen. Daar worden morgen twee nieuwe burgers én een nieuw sausje gelanceerd die je doen denken aan een zonnige reis.

McDonald’s heeft vanaf dinsdag een aantal nieuwe items op het menu staan, die allemaal gepaard gaan met de tropische Brasil saus. Dit is een zoete, gekruide saus met toetsen van tomaat, ananas en curry.

De traktatie is te vinden op twee nieuwe burgers, waar de Brasil Cheese er één van is. Deze bestaat uit een broodje met sesamzaadjes, een gegrilde rundsburger, cheddarkaas, augurk en gefrituurde uitjes. De tweede burger is de Brasil Chicken, voorzien van een broodje, knapperige kipfilet en ijsbergsalade.

Voor de échte fans, of gewoon voor wie eens iets anders wilt bij de frietjes dan de gebruikelijke sauzen, is de saus vanaf morgen ook los verkrijgbaar.

Student verliest ledematen na eten leftovers

Karen Luiken-20 maart 2023 om 07:37- Foto:

Photo by Jonathan Lim on Unsplash

Het eten van leftovers van een kamergenoot is een student bijna fataal geworden. LadBible meldt dat hij meerdere operaties moest ondergaan waarbij al zijn medelaten geamputeerd moesten worden.

De student at kipnoedels die zijn huisgenoot de vorige avond in een restaurant had gehaald en vervolgens in de koelkast had gezet. Nadat de man het gerecht at, begon hij zich vrijwel meteen ziek te voelen. Hij had een ernstig hoge temperatuur, kreeg buikpijn, had een polsslag van 166 slagen per minuut en moest worden verdoofd. Een helikopter moest hem ophalen en bracht hem naar de intensive care van een ziekenhuis.

“De patiënt was gezond tot twintig uur voor deze opname toen ernstige buikpijn en misselijkheid ontstonden nadat hij restanten van rijst met kip van een restaurantmaaltijd had gegeten”, zo valt te lezen in een rapport in het New England Journal of Medicine. “Vijf uur voor de opname ontwikkelde zich een paarsachtige verkleuring van de huid.”

De student bleek aan een agressieve bacteriële infectie te lijden waarbij zijn bloed begon te stollen en zijn nieren het begaven. Hij moest zowel zijn vingers als (een deel van) zijn benen laten amputeren.

Noah Schnapp start eigen online kiprestaurant

Dieter Blarinckx-19 maart 2023 om 17:43

'Stranger Things'-acteur Noah Schnapp is niet enkel bezig met acteren zo blijkt! Nadat hij al het succesvolle merk TBH uit de grond stampte, start hij nu ook zijn eigen kiprestaurant. Dat maakte de acteur onlangs zelf bekend via sociale media.

"Ik ben zo excited om de lancering aan te kondigen van TenderFix, mijn nieuwe bezorgrestaurant voor kip! Het biedt wit kippenvlees of plantaardige kip aan, en heeft sandwiches, en lekkere tenders! De gerechten komen met onze kenmerkende saus!", klinkt het bij de aankondiging op sociale media.

Noah startte ook het merk TBH, een smeerbare vegan chocoladepasta voor op je boterham. En dat merk is een gigantisch succes in de Verenigde Staten.

Voorlopig is de service nog niet beschikbaar in Europa, dus fingers crossed dat die ook snel naar het Europese vasteland komt!

Check Noah's aankondiging hieronder:

Ontdek meer