Facebook heeft nu emoji’s die geluid maken

Karen Luiken-19 juli 2021 om 07:29

Facebook heeft iets nieuws. Naast de vele emoji’s die het social media-platform al in het aanbod had zitten, komt het nu ook met sounmoji’s. Oftewel: virtuele poppetjes die niet alleen lachen, huilen of kwijlen, maar ook geluid kunnen maken.

Met de soundmoji’s is het mogelijk om via Messenger korte geluidsfragmenten te verzenden. Denk aan klappende handen, krekels, tromgeroffel of een kwaadaardige lach. Maar ook quotes uit ‘Bridgerton’ of liedjes van Drake behoren tot het assortiment.

Je kunt de soundmoji’s bekijken via Messenger. Start een gesprek, tik op een smiley en selecteer vervolgens het luidsprekerpictogram. Om ongemakkelijke momenten te voorkomen, kun je ze eerst zelf beluisteren voordat je ze verstuurt.

Facebook laat weten dat er regelmatig nieuwe geluidseffecten en soundbites bij zullen komen. “We lanceren een volledige bibliotheek die we regelmatig zullen updaten”, zo klinkt het.

Dit Insta-bericht kreeg in 2021 de meeste likes

Karen Luiken-28 december 2021 om 10:53

2021 was een jaar dat wederom gedomineerd werd door corona. Maar het was ook een jaar waarin celebs massaal berichten plaatsten op Instagram en daar miljoenen likes voor kregen. Dit zijn de drie meest populaire posts van het social media-platform.

1. Cristiano Ronaldo

Op de eerste plek is Cristiano Ronaldo geëindigd met een kiekje waarop hij en zijn vriendin Georgina Rodriguez hun zwangerschap bekendmaken. Niet zomaar een zwangerschap, maar een zwangerschap waar een tweeling uit voort zou komen. De aankondiging kreeg maar liefst 32,2 miljoen likes.

2. Ariana Grande

Ariana Grande verdient zilver. Zij ontving bijna 26,7 miljoen likes voor een reeks foto’s waarmee zij aankondigde het jawoord te hebben gegeven aan Dalton Gomez. Op de kiekjes zijn de twee in prachtige trouwkledij te zien.

3. Kylie Jenner

De derde en laatste podiumplek is voor Kylie Jenner. Ook zij verzamelde veel likes met een bijzonder bericht. Ze maakte in september bekend haar tweede kindje met Travis Scott te verwachten en kreeg daar 24,6 vind-ik-leuks voor.


(Photo by Solen Feyissa on Unsplash)

EIN-DE-LIJK: Instagram brengt chronologische tijdlijn terug

Samuel Wornoo-09 december 2021 om 15:02

Na jaren volhouden dat het nieuwe, niet-chronologische algoritme beter was, komt Instagram nu toch terug op haar beslissing.

Het is van 2016 geleden dat Instagramfoto's chronologisch op de tijdlijn verschenen. Sindsdien heeft zowat elke gebruiker van het platform het nieuwe algoritme al eens vervloekt.

Het hoofd van Instagram, Adam Mosseri, laat weten dat de app momenteel bezig is aan een versie van het geliefde chronologische algoritme, en dat dit klaar zou moeten zijn tegen volgend jaar. Dit staat in schril contrast met een blogpost die in juni vorig jaar verscheen, waarin Mosseri het algoritme nog stevig verdedigde. Hopelijk kunnen we snel terug genieten van een chronologische tijdlijn!

(Beeld: Unsplash)

Ontdek meer