Facebook lanceert abonnementsformules

Dieter Blarinckx-19 februari 2023 om 17:16

Groot nieuws uit het sociale media-landschap, want Meta, het moederbedrijf achter Facebook en Instagram, zal binnenkort met abonnementen gaan werken. Dat werd zopas bekendgemaakt door Meta-CEO Mark Zuckerberg.

Simpel uitgelegd komt het er op neer dat als je per maand 12 dollar betaalt, je jouw account kan laten verifiëren met je identiteitskaart. Zo krijg je dan ook toegang tot een speciale klantendienst. Deze nieuwe betalende formule zal in de loop van de komende weken uitgerold worden over de ganse wereld.

Wat ook een bijkomend voordeel van deze formule is, is dat je ook extra beschermd wordt tegen valse accounts die bijvoorbeeld doen alsof ze jou zijn en je foto’s stelen.

De abonnementsformule zal gelden voor zowel Facebook als Instagram en zal eerst uitgerold worden in Nieuw-Zeeland en Australië. Wanneer ons land net aan de beurt is, is helaas nog niet geweten.

Je kunt vanaf nu ook tijdlijnfoto's delen met 'close friends' op Instagram

Karen Luiken-15 november 2023 om 07:45

Niet alleen story’s delen met je beste vrienden, maar ook foto’s op je tijdlijn. Instagram maakt het mogelijk met een update van de functie 'Close Friends'.

De functie ‘Close Friends’ bestaat al een tijdje. Met deze feature kun je een groep mensen samenstellen die meer content van jou mag zien dan je andere volgers. Heb je een story die je alleen met je beste vrienden wilt delen? Dan vink je de functie ‘Close Friends’ aan.

Die optie was lange tijd alleen beschikbaar bij story’s van Instagram, maar daar komt nu dus verandering in. The Verge meldt dat Instagram de functie ook beschikbaar maakt bij foto’s of Reels op je tijdlijn.

Om een bericht of Reel te beperken tot goede vrienden, selecteer je de optie audience (of doelgroep). Je kunt dan kiezen tussen followers (volgers) of close friends (goede vrienden). Als je close friends aantikt, krijgt alleen de door jou geselecteerde groep mensen de content te zien. Easy as that!

Instagram en Facebook krijgen abonnementen zonder reclame

Karen Luiken-31 oktober 2023 om 07:35

Gebruikmaken van Instagram en Facebook zonder reclames? Dat kan binnenkort. Meta, het moederbedrijf achter de platformen, gaat zeer binnenkort betaalde versies zonder advertenties introduceren.

Het abonnement op Instagram en Facebook is vanaf november beschikbaar in de Europese Unie, Zwitserland, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein. Er zijn verschillende opties beschikbaar: een webversie en een variant voor smartphonegebruikers. De webversie kost tien euro per maand, de variant voor smartphonegebruikers is iets duurder en kost dertien euro per maand.

In eerste instantie zal de nieuwe abonnementsvorm alleen voor 18-plussers beschikbaar zijn.

Ontdek meer