Facebook lanceert abonnementsformules

Dieter Blarinckx-19 februari 2023 om 17:16

Groot nieuws uit het sociale media-landschap, want Meta, het moederbedrijf achter Facebook en Instagram, zal binnenkort met abonnementen gaan werken. Dat werd zopas bekendgemaakt door Meta-CEO Mark Zuckerberg.

Simpel uitgelegd komt het er op neer dat als je per maand 12 dollar betaalt, je jouw account kan laten verifiëren met je identiteitskaart. Zo krijg je dan ook toegang tot een speciale klantendienst. Deze nieuwe betalende formule zal in de loop van de komende weken uitgerold worden over de ganse wereld.

Wat ook een bijkomend voordeel van deze formule is, is dat je ook extra beschermd wordt tegen valse accounts die bijvoorbeeld doen alsof ze jou zijn en je foto’s stelen.

De abonnementsformule zal gelden voor zowel Facebook als Instagram en zal eerst uitgerold worden in Nieuw-Zeeland en Australië. Wanneer ons land net aan de beurt is, is helaas nog niet geweten.

Vanaf nu kan je een Snap Streak pauzeren

Maxine Decaluwé-09 maart 2023 om 10:15- Foto:

Andrik Langfield via Unsplash

Je Snap Streak verliezen omdat je geen wifi had, in het buitenland zit of het gewoonweg vergeet? Dat is vanaf nu verleden tijd. Dankzij een nieuwe functie op Snapchat kan je de Streak bevriezen voor een bepaalde tijd.

Om een Snap Streak gaande te houden, moet je elke dag binnen de 24 uur een foto of video uitwisselen met een vriend. Gebeurt dat niet? Dan is de Snap Streak voorgoed verbroken. Sommigen gebruikers zijn zodanig gehecht aan hun vlammetjes dat ze "streaksitters" aanstellen om hun Streaks over te nemen als ze op vakantie zijn. Dat is nu niet meer nodig!

"Een verloren Snap Streak betekent niet dat je vriendschap koud is geworden, dus vanaf vandaag kan je een Streak herstellen met slechts één tik", meldt het sociale mediaplatform in een persbericht.

Hoewel Snapchat 750 miljoen maandelijkse actieve gebruikers in meer dan 20 landen telt, hoopt het bedrijf hiermee meer gebruikers naar het platform te trekken.

Messenger keert terug naar Facebook-app

Karen Luiken-09 maart 2023 om 07:25

Vind jij het ook zo irritant dat je twee verschillende apps hebt voor Facebook en Messenger? Dan ga je vast heel blij worden van dit nieuws. Facebook-leider Tom Alison heeft in een blogpost bekendgemaakt dat de twee apps zich binnenkort weer herenigen.

Hoewel CEO Mark Zuckerberg ooit heeft verklaard dat de twee verschillende apps ‘voor een betere ervaring’ zouden zorgen, blijkt dat nu toch niet het geval. De Messenger-app, die sinds 2014 bestaat, maakt binnenkort weer deel uit van de Facebook-app. Meta maakt de overstap om beter te kunnen concurreren met TikTok, die al heel lang gebruikmaakt van ingebouwde berichtopties.

Het is nog niet bekend wanneer de verandering wordt doorgevoerd. Volgens Tom Alison zijn ze momenteel bezig met tests ‘die zich binnenkort uitbreiden’.

Ontdek meer