Yummm: Tony’s Chocolonely en Ben & Jerry’s lanceren 2 nieuwe repen

Karen Luiken-03 februari 2023 om 10:00

Tony’s Chocolonely en Ben & Jerry’s komen met het beste van twee werelden. De merken hebben de handen ineengeslagen en lanceren samen twee overheerlijke nieuwe chocoladerepen. Allebei geïnspireerd op ijssmaken van Ben & Jerry’s.

De eerste reep is voorzien van de smaak van romige donkere melk brownie en chewy stukjes brownie. De tweede bevat vleugjes van witte chocola, aardbei, cheesecake en knapperige koekjes. Beide traktaties worden verkocht onder de naam Chocolately Love A-Fair.

Proeven? Dat kan! De repen zijn vanaf nu te vinden in de supermarkt, in cadeau- en speciaalzaken, en in Tony’s online chocoshop.

Is 'oatzempic' hét wondermiddel om af te vallen?

Chelsy Vanlerberghe-09 april 2024 om 09:32- Foto:

No Revisions via Unsplash

Het drankje 'oatzempic' is dé nieuwe hype op TikTok. Het afslankdrankje is een verwijzing naar 'ozempic', het diabetesmedicijn dat ook gebruikt wordt om snel af te vallen. Volgens TikTokkers is het een wondermiddel om snel kilo's kwijt te raken.

Het drankje bestaat uit havermout (oats), limoensap en water. Als je het op een lege maag drinkt, zou het je hongergevoel wegnemen waardoor je snel afvalt. Het is een trend op TikTok, met meer dan 1.700 vieo's onder de hashtag #Oatzempic. TikTok-gebruikers nemen deel aan de #Oatzempicchallenge die 30 dagen duurt, en sommigen beweren dat het je kan helpen om in twee maanden 15 kilo af te vallen.

'Oatzempic' niet hetzelfde is als het diabetesmedicijn Ozempic. Ozempic kan helpen bij afvallen door het spijsverteringsproces te vertragen, maar 'Oatzempic' doet dat niet op dezelfde manier. Het drankje drinken kan je eigenlijk vergelijken met een kom havermout eten. Havermout zit vol met vezels en koolhydraten die je een vol gevoel geven en je eetlust verminderen.

Als je het wilt proberen, kun je dat gerust doen. Volgens diëtisten kan het geen kwaad, zolang je daarnaast ook een gezonde levensstijl hanteert. Gewicht verliezen gaat niet snel en gemakkelijk, dus verwacht geen wonderen. Een crashdieet werkt meestal niet in the long run. Het draait om een gezonde en gevarieerd eten gedurende de hele dag, niet alleen bij één maaltijd.

Met Peterman naar Leuven!

Simon Smetryns-08 april 2024 om 14:47

We trokken met ons Peterman-rad naar de Vesper en 't Archief in Leuven en gaven heerlijke Peterman shotjes en merch weg.

Maak ook kans op leuke prijzen via Peterman-shop.be.

Ontdek meer