Ook Instagram krijgt eigen recap

Karen Luiken-22 december 2022 om 07:44

In navolging van Spotify en BeReal komt ook Instagram met de Recap-functie. Het social media-platform maakt het mogelijk om een Reel te maken van je beste momenten uit 2022.

De Reel kun je zelf samenstellen door eerst een template uit te kiezen. Daarna selecteer je verschillende foto’s die je in je recap terug wil zien. Instagram gaat vervolgens aan de slag met het maken van een filmpje.

Naast jouw favoriete foto’s komen er in de Reel ook allerlei leuke feitjes voorbij. Denk aan je vaakst getagde locaties of je meest gebruikte liedjes.

Wil jij nú een Recap maken maar zie je de functie nog niet zichtbaar in jouw app? Dat kan kloppen. De feature wordt de komende dagen langzaamaan bij iedereen uitgerold.

Je kunt vanaf nu ook tijdlijnfoto's delen met 'close friends' op Instagram

Karen Luiken-15 november 2023 om 07:45

Niet alleen story’s delen met je beste vrienden, maar ook foto’s op je tijdlijn. Instagram maakt het mogelijk met een update van de functie 'Close Friends'.

De functie ‘Close Friends’ bestaat al een tijdje. Met deze feature kun je een groep mensen samenstellen die meer content van jou mag zien dan je andere volgers. Heb je een story die je alleen met je beste vrienden wilt delen? Dan vink je de functie ‘Close Friends’ aan.

Die optie was lange tijd alleen beschikbaar bij story’s van Instagram, maar daar komt nu dus verandering in. The Verge meldt dat Instagram de functie ook beschikbaar maakt bij foto’s of Reels op je tijdlijn.

Om een bericht of Reel te beperken tot goede vrienden, selecteer je de optie audience (of doelgroep). Je kunt dan kiezen tussen followers (volgers) of close friends (goede vrienden). Als je close friends aantikt, krijgt alleen de door jou geselecteerde groep mensen de content te zien. Easy as that!

Instagram en Facebook krijgen abonnementen zonder reclame

Karen Luiken-31 oktober 2023 om 07:35

Gebruikmaken van Instagram en Facebook zonder reclames? Dat kan binnenkort. Meta, het moederbedrijf achter de platformen, gaat zeer binnenkort betaalde versies zonder advertenties introduceren.

Het abonnement op Instagram en Facebook is vanaf november beschikbaar in de Europese Unie, Zwitserland, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein. Er zijn verschillende opties beschikbaar: een webversie en een variant voor smartphonegebruikers. De webversie kost tien euro per maand, de variant voor smartphonegebruikers is iets duurder en kost dertien euro per maand.

In eerste instantie zal de nieuwe abonnementsvorm alleen voor 18-plussers beschikbaar zijn.

Ontdek meer