Blauwe vinkjes zijn terug op Twitter tegen betaling

Dieter Blarinckx-11 december 2022 om 16:50

Vanaf maandag 12 december komen de blauwe vinkjes terug op Twitter. Dat wil dus ook zeggen dat de aangekondigde nieuwe abonnementsformule zijn intrede doet. Dat werd zopas bevestigd door Twitter zelf.

Voor die blauwe vinkjes, die de authenticiteit van je pagina of account bewijzen, moet je dus voortaan gaan betalen. En opvallend hier is dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen Apple-users en de rest. Mensen met een iPhone zullen voor het nieuwe abonnement zo’n 11 dollar per maand betalen, de rest maar 8 dollar. Maar waarom hier net een prijsverschil op zit, is helaas niet geweten.

Het blauwe vinkje kan je dus vanaf nu zelf kopen, in plaats van dat Twitter deze willekeurig en gratis uitdeelt aan accounts van wie ze zeker wisten dat zij het waren, zoals overheidsdiensten, politici, bedrijven, artiesten en journalisten. Elon Musk, de nieuwe CEO van Twitter, maakte al snel bekend dat hij een nieuw systeem wou invoeren waarbij dat iedereen een blauw vinkje kon krijgen als hij er maar voor betaalde.

En die dag is dus maandag 12 december.

Stemmen op je favoriet van De Jamies kan vanaf nú

Karen Luiken-18 december 2023 om 10:33

De nieuwe stap in de wedstrijd van De Jamies is gezet. Nadat zo’n 8.500 fans in de voorbije weken hun favoriete content creator instuurden, kan er nu online worden gestemd.

De Jamies, de Vlaamse online video awards, worden dit jaar uitgereikt op vrijdag 2 februari tijdens Filmfestival Oostende. De jury heeft alle inzendingen die in de afgelopen weken zijn binnengekomen, verzameld en verspreid over zeventien categorieën. Denk daarbij aan klassieke categorieën zoals vlog, comedy en explainer, maar ook aan categorieën als long video, short video, commercial collab, podcast video, online reality en de Streamz-award voor rising star.

Onder de kanshebbers vallen onder meer Acid, Celine & Michiel, Average Rob, Elodie Gabias, Timon Verbeeck, het duo achter Supercontent, Jonatan Medart, Luna Cottenier, Chris Lobanzo, Shauna Dewit en Bert De Kock.

Voor elke categorie wordt er met behulp van de stemmen van online kijkers een top 10 samengesteld. Alle namen die daarin voorkomen, maken kans op een award. Het eindoordeel wordt zowel door fans als door de vakjury bepaald.

Stemmen kan tot en met vrijdag 29 december via www.dejamies.be.

Je kunt vanaf nu ook tijdlijnfoto's delen met 'close friends' op Instagram

Karen Luiken-15 november 2023 om 07:45

Niet alleen story’s delen met je beste vrienden, maar ook foto’s op je tijdlijn. Instagram maakt het mogelijk met een update van de functie 'Close Friends'.

De functie ‘Close Friends’ bestaat al een tijdje. Met deze feature kun je een groep mensen samenstellen die meer content van jou mag zien dan je andere volgers. Heb je een story die je alleen met je beste vrienden wilt delen? Dan vink je de functie ‘Close Friends’ aan.

Die optie was lange tijd alleen beschikbaar bij story’s van Instagram, maar daar komt nu dus verandering in. The Verge meldt dat Instagram de functie ook beschikbaar maakt bij foto’s of Reels op je tijdlijn.

Om een bericht of Reel te beperken tot goede vrienden, selecteer je de optie audience (of doelgroep). Je kunt dan kiezen tussen followers (volgers) of close friends (goede vrienden). Als je close friends aantikt, krijgt alleen de door jou geselecteerde groep mensen de content te zien. Easy as that!

Ontdek meer