Blauwe vinkjes zijn terug op Twitter tegen betaling

Dieter Blarinckx-11 december 2022 om 16:50

Vanaf maandag 12 december komen de blauwe vinkjes terug op Twitter. Dat wil dus ook zeggen dat de aangekondigde nieuwe abonnementsformule zijn intrede doet. Dat werd zopas bevestigd door Twitter zelf.

Voor die blauwe vinkjes, die de authenticiteit van je pagina of account bewijzen, moet je dus voortaan gaan betalen. En opvallend hier is dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen Apple-users en de rest. Mensen met een iPhone zullen voor het nieuwe abonnement zo’n 11 dollar per maand betalen, de rest maar 8 dollar. Maar waarom hier net een prijsverschil op zit, is helaas niet geweten.

Het blauwe vinkje kan je dus vanaf nu zelf kopen, in plaats van dat Twitter deze willekeurig en gratis uitdeelt aan accounts van wie ze zeker wisten dat zij het waren, zoals overheidsdiensten, politici, bedrijven, artiesten en journalisten. Elon Musk, de nieuwe CEO van Twitter, maakte al snel bekend dat hij een nieuw systeem wou invoeren waarbij dat iedereen een blauw vinkje kon krijgen als hij er maar voor betaalde.

En die dag is dus maandag 12 december.

Nooit meer afgeleid dankzij 'Quiet Mode' van Instagram

Karen Luiken-21 januari 2023 om 14:21

Je bent aan het werk of druk met je studie en pakt constant je telefoon. Je opent de Instagram-app, scrollt even en legt je gsm dan weer weg. Vijf minuten later herhaal je het riedeltje opnieuw. En opnieuw. En opnieuw. Klinkt dit herkenbaar? Dan ga je vast blij zijn met de nieuwe functie van Instagram.

Instagram heeft twee dagen geleden een stille modus gelanceerd, een instelling die afleiding moet voorkomen. Zodra je de boel inschakelt, krijg je geen Instagram-meldingen meer en zullen mensen die je een DM proberen te sturen, een automatisch antwoord krijgen.

De stille modus is al beschikbaar voor gebruikers in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Instagram hoopt dat andere landen snel zullen volgen. Als België en Nederland eenmaal aan de beurt zijn, kun je de functie op deze manier inschakelen:

  1. Ga naar Instagram en klik op de drie streepjes rechtsboven
  2. Klik op ‘Settings en vervolgens op ‘Notifications’
  3. Klik dan op ‘Pause All’ en kies hoelang je de meldingen uit wil schakelen

Het is ook mogelijk om de stille modus in te plannen. Dit is bijvoorbeeld handig als je ’s avonds aan het studeren bent. Het werkt als volgt:

  1. Ga naar Instagram en klik op de drie streepjes rechtsboven
  2. Klik op ‘Settings en vervolgens op ‘Notifications’
  3. Klik op ‘Quiet Mode’ en zet deze aan
  4. Vul tot slot de uren in waarin je de stille modus geactiveerd wil hebben

Mogen blote borsten terug op Facebook en Instagram?

Dieter Blarinckx-18 januari 2023 om 17:17- Foto:

Spotted!

Het is een eindeloze discussie die nog steeds bezig is: mogen blote borsten op sociale media of niet? Meta, het hoofdbedrijf achter Facebook en Instagram, besloot jarenlang van niet. Maar daar komen ze nu precies op terug.

Online is er veel te doen over het feit dat posts met blote vrouwenborsten offline worden gehaald of gecensureerd worden. Met blote mannentorso’s hebben Facebook en Insta immers blijkbaar geen probleem. Waarom dan wel met vrouwenborsten?

En dat is nu ook de hoofdvraag die een adviesraad van Meta zich stelt. Zij roepen nu namelijk op om die belachelijke regel te herzien.

Concreet stellen ze voor om de regels rond naaktheid en seksuele activiteiten voor volwassen aan te passen. Zo zouden de regels in lijn moeten liggen met de internationale mensenrechten, en dat is nu dus niet het geval.

Meta zelf heeft nu een periode van 60 dagen gekregen om publiekelijk te reageren op het voorstel.

Dus stay tuned voor updates!

Ontdek meer