Blauwe vinkjes zijn terug op Twitter tegen betaling

Dieter Blarinckx-11 december 2022 om 16:50

Vanaf maandag 12 december komen de blauwe vinkjes terug op Twitter. Dat wil dus ook zeggen dat de aangekondigde nieuwe abonnementsformule zijn intrede doet. Dat werd zopas bevestigd door Twitter zelf.

Voor die blauwe vinkjes, die de authenticiteit van je pagina of account bewijzen, moet je dus voortaan gaan betalen. En opvallend hier is dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen Apple-users en de rest. Mensen met een iPhone zullen voor het nieuwe abonnement zo’n 11 dollar per maand betalen, de rest maar 8 dollar. Maar waarom hier net een prijsverschil op zit, is helaas niet geweten.

Het blauwe vinkje kan je dus vanaf nu zelf kopen, in plaats van dat Twitter deze willekeurig en gratis uitdeelt aan accounts van wie ze zeker wisten dat zij het waren, zoals overheidsdiensten, politici, bedrijven, artiesten en journalisten. Elon Musk, de nieuwe CEO van Twitter, maakte al snel bekend dat hij een nieuw systeem wou invoeren waarbij dat iedereen een blauw vinkje kon krijgen als hij er maar voor betaalde.

En die dag is dus maandag 12 december.

Zo zien de perfecte man en vrouw eruit volgens AI

Karen Luiken-19 mei 2023 om 15:52

Lang, knap, gespierd en geen grammetje vet. Zo zien de ideale man en vrouw eruit volgens kunstmatige intelligentie. Althans, dat blijkt uit plaatjes die momenteel via het wereldwijde web worden verspreid.

AI heeft op basis van miljarden afbeeldingen verschillende foto’s samengesteld die een beeld geven van hoe perfecte mannen en vrouwen eruit zouden moeten zien. Daaruit blijkt dat er een voorkeur lijkt te zijn voor olijfkleurige huidtinten. Vrouwen zouden blond haar en bruine ogen moeten hebben, en mannen zijn schijnbaar het knapst als ze bruin haar en bruine ogen hebben. De ‘perfecte’ man heeft daarnaast ook een flinke sixpack.

The Boulimia Project, de organisatie hier onderzoek naar deed, noemt de resultaten zorgwekkend. “We kunnen alleen maar aannemen dat AI met zoveel vreemd gevormde versies van de lichaamsbouw komt omdat social media-platforms onrealistische lichaamstypes promoten”, zo klinkt het.

Eerste Amerikaanse staat verbiedt TikTok

Dieter Blarinckx-19 mei 2023 om 06:43- Foto:

Photo by Olivier Bergeron on Unsplash

Het is gebeurd: de Amerikaanse staat Montana gaat TikTok voortaan verbieden. Dat werd eerder deze week bekendgemaakt door de wereldpers. Vanaf 1 januari 2024 zal de app in de hele staat verboden zijn en zal deze dus niet meer te vinden zijn in de app-stores van spelers zoals Apple en Google.

De gouverneur van Montana tekende eerder deze week een wet die het gebruik van de populaire app TikTok verbiedt vanaf 1 januari 2024. Google en Apple kunnen vanaf die datum een serieuze boete krijgen van 10.000 dollar als de inwoners van Montana de app toch zouden kunnen downloaden.

De reden achter de ban op TikTok is de vrees dat de data van Amerikanen in handen komt van China. Die discussie is al een tijdje aan de gang aangezien TikTok behoort tot het Chinese bedrijf ByteDance. En iedere keer als je de app gebruikt, laat je info over jezelf achter die gedeeld wordt met ByteDance. Wat er net van jouw info bijgehouden wordt, is heel onduidelijk, dus onbetrouwbaar.

Montana is de eerste, maar zeker niet de laatste Amerikaanse staat, die de app zal verbieden. Bij ons is er (voorlopig) nog geen sprake van het bannen van TikTok.

Ontdek meer