Meer haat op Twitter sinds Elon Musk

Dieter Blarinckx-07 december 2022 om 20:57

Sinds de overname van Twitter door Elon Musk is de hoeveelheid haatdragende taal op het platform dramatisch toegenomen. Dat werd eerder deze week aangetoond na een grondige analyse.

Musk beweert dat de haatdragende taal met een derde is afgenomen, maar de cijfers liegen niet. Het Center for Countering Digital Hate ontdekte dat tweets en retweets waarin het n-woord werd genoemd het drievoudige bedroegen van het gemiddelde van 2022, in de eerste week dat Musk de controle over Twitter overnam. Haatberichten over homo's stegen met 39% en die over transgenders met 62%.

Daarnaast zouden er ook veel meer haatberichten verschijnen rond Joden en het Jodendom. Over het algemeen merkt het onderzoek op dat de hoeveelheid haat met antisemitische inhoud steeg met zo’n 60%.

Twitter zelf heeft nog niet gereageerd op de cijfers. Elon Musk daarentegen beweerde openlijk dat deze uitkomsten “volkomen onwaar” zijn.

GEZOCHT: Eerstejaarsstudent aan de Universiteit Antwerpen

Joyce Vander Auwera-07 september 2023 om 11:20- Foto:

Universiteit Antwerpen

Hey daar, toekomstige Universiteit Antwerpen student!

Ben jij die spontane en grappige nieuwkomer die dol is op het maken van content en dit graag wil doen voor TAGMAG en de Universiteit Antwerpen? Samen met je medestudente Miek, die ook content maakt voor YouAntwerp, ga je een geweldige tijd tegemoet!

Belangrijk: we zijn op zoek naar een mannelijk of non-binair persoon om het Antwerpse studentenleven vanuit een ander perspectief te belichten.

We zijn op zoek naar een spontaan persoon die vlogs maakt over het dagelijks leven aan de universiteit. Soms komt TAGMAG zelfs langs om wat extra beeldmateriaal vast te leggen. Denk aan vlogs over studeren, de blokperiode, een dag uit het studentenleven, hoe je jouw studierichting hebt gekozen, het Students on Stage welkomstfeest, vrienden maken, hot spots in en rond de universiteit, en nog veel meer! ✨

Klaar om samen te lachen, je avonturen te vloggen en anderen te inspireren? Schrijf je dan snel in via onderstaand formulier en laat de wereld zien hoe fantastisch het is om een student te zijn aan de Universiteit Antwerpen. Misschien tot snel!

Instagram @miek.jacobs

Na HD-foto's nu ook HD-video's versturen via WhatsApp

Karen Luiken-26 augustus 2023 om 07:20

WhatsApp wordt beter en beter. Nadat eerder deze week bekend werd dat je voortaan HD-foto’s kunt versturen via de app, meldt TechCrunch nu dat je hetzelfde kunt doen met video’s.

Dankzij een nieuwe functie kunnen gebruikers van WhatsApp vanaf nu video’s in hoge resolutie versturen. Voorheen werden filmpjes gecomprimeerd tot een kwaliteit van 480p, maar dat aantal is nu verhoogd naar 720p.

Je kunt van de functie gebruikmaken door een video te selecteren en vervolgens op de nieuwe HD-knop bovenaan het scherm te drukken. Er verschijnt dan een venster waarin je aan kunt geven of je de beelden in standaardkwaliteit of in HD-kwaliteit wilt versturen. Foto’s kunnen sinds kort op dezelfde manier worden gedeeld.

De functie wordt momenteel uitgerold onder alle gebruikers.

Ontdek meer