Scholen blokkeren Sporza door WK-matchen

Dieter Blarinckx-26 november 2022 om 08:51- Foto:

Instagram - Nws.nws.nws.

Het WK in Qatar is volop bezig, en dat merken ze ook in de Belgische scholen. Heel wat leerlingen proberen stiekem tijdens de les op school toch naar de matchen van het WK te kijken. En dat zint de scholen natuurlijk niet.

Sommige Belgische scholen nemen daarom ook maatregelen. Ze zagen immers dat hun wifi-verbruik serieus steeg tijdens de matchen van het WK. Daarom hebben verschillende scholen nu besloten om Sporza te blokkeren op school:

"Omdat we vlak voor de examens staan, hebben we Sporza tijdelijk geblokkeerd", klinkt het bij de directeur van het Bernarduscollege in Oudenaarde.

Er zijn ook andere scholen die nog een stapje verder gaan en niet alleen Sporza blokkeren, maar ook andere kanalen van VRT waarop verslagen van de matchen worden uitgezonden.

Van het moment dat de blokkering van kracht was, zag de directie het wifi-verbruik meteen dalen. Maar of het nog iets gaat uithalen, valt nog te bekijken. Deze regeling geldt enkel voor wifi en natuurlijk niet voor de 4G- of zelfs 5G-verbindingen.

Grootste 3x3 basketbaltoernooi ter wereld komt naar België

Karen Luiken-25 maart 2024 om 13:19- Foto:

Red Bull Content Pool

Fan van basketbal? Dan ga je dit leuk vinden! Het wereldwijde 3x3 basketbaltoernooi Red Bull Half Court keert terug naar België met maar liefst drie kwalificatiewedstrijden in Antwerpen, Brussel en Charleroi.

Tijdens de wedstrijden nemen de beste streetballers het op een half veld tegen elkaar op tijdens matches van tien minuten, of totdat één team 21 punten heeft gescoord. De eerste kwalificatie vindt plaats op 20 april in Charleroi, de tweede op 27 april in Brussel en de laatste op 11 mei in Antwerpen.

Per kwalificatie gaan twee mannelijke teams en een vrouwelijk team door naar de Belgische finale op zaterdag 25 mei op het Mehdi Bouda basketbalplein in Brussel. Het team dat daar het beste weet te presteren, mag later dit jaar ons land vertegenwoordigen op de Red Bull Half Court World Finals in New York.

“Wat het event zo cool maakt, is dat het meer is dan alleen een toernooi. Het gaat om de sport, maar ook om de community en de passie voor basket die ons samenbrengt”, zegt Gitte Van Roost van Buckets Belgium. “Dat zowel pro spelers als amateurs mogen deelnemen, zet onze sport in de kijker bij een breed publiek en dat kunnen we alleen maar toejuichen.”

De inschrijvingen voor de Red Bull Half Court zijn vanaf nu geopend.

Sint Lucas Antwerpen (KdG) organiseert tekenmarathon

Simon Smetryns-18 maart 2024 om 08:53

Op 20 maart organiseert Sint Lucas Antwerpen (School of Arts KdG) een tekenmarathon in de Sint-Laurentiuskerk in Antwerpen. Gedaan met stillevens tekenen. Van een springkasteel in een kerk, tot een yoga-sessie omringt door studenten met energiedrankjes en dozen pizza. ​ Tijdens de vierentwintig-urenmarathon ​ tekenen studenten aan één stuk door in de kerk, terwijl hun voortdurend nieuwe levende taferelen worden voorgeschoteld zoals optredens, dansers, planten, circusartiesten en een tango.

De tekenmarathon is het hoogtepunt van de jaarlijkse projectweek van Sint Lucas Antwerpen, die plaatsvindt van 18 tot 22 maart. Tijdens deze week werken studenten van verschillende artistieke disciplines samen, met als doel interdisciplinair creëren​ en netwerken bevorderen. Illustratoren werken samen met beeldhouwers en grafisch vormgevers bundelen krachten met juweelontwerpers. Naast de tekenmarathon omvatten de projectweek ook nog andere in het oog springende projecten zoals levensgrote portretten in de showroom en illustratoren die de strijd aangaan met Kunstmatige Intelligentie.

De tekenmarathon wordt één van de afsluitende activiteiten van de projectweek. In de monumentale Sint-Laurentiuskerk aan de Markgravelei, staat studenten een vermoeiende, maar onvergetelijke nacht te wachten die nog voor jaren tekeninspiratie kan zorgen.

Ontdek meer