Scholen blokkeren Sporza door WK-matchen

Dieter Blarinckx-26 november 2022 om 08:51- Foto:

Instagram - Nws.nws.nws.

Het WK in Qatar is volop bezig, en dat merken ze ook in de Belgische scholen. Heel wat leerlingen proberen stiekem tijdens de les op school toch naar de matchen van het WK te kijken. En dat zint de scholen natuurlijk niet.

Sommige Belgische scholen nemen daarom ook maatregelen. Ze zagen immers dat hun wifi-verbruik serieus steeg tijdens de matchen van het WK. Daarom hebben verschillende scholen nu besloten om Sporza te blokkeren op school:

"Omdat we vlak voor de examens staan, hebben we Sporza tijdelijk geblokkeerd", klinkt het bij de directeur van het Bernarduscollege in Oudenaarde.

Er zijn ook andere scholen die nog een stapje verder gaan en niet alleen Sporza blokkeren, maar ook andere kanalen van VRT waarop verslagen van de matchen worden uitgezonden.

Van het moment dat de blokkering van kracht was, zag de directie het wifi-verbruik meteen dalen. Maar of het nog iets gaat uithalen, valt nog te bekijken. Deze regeling geldt enkel voor wifi en natuurlijk niet voor de 4G- of zelfs 5G-verbindingen.

Mannen mogen nu ook synchroonzwemmen op Olympische Spelen

Dieter Blarinckx-24 december 2022 om 15:28

Groot nieuws uit de internationale sportwereld, want zopas werd bekendgemaakt dat mannen bij de volgende Olympische Spelen ook mogen meedoen aan het synchroonzwemmen voor teams.

De aankomende editie van de Olympische Spelen van 2024 in Parijs, wordt er eentje voor de geschiedenisboeken. Vanaf dan mogen mannen namelijk voor het eerst meedoen aan het synchroonzwemmen. Tot op heden was dat enkel toegelaten voor vrouwen.

"Dit is een feestelijke dag. Watersporten zijn universeel en mannen hebben bewezen uitstekende artistieke zwemmers te zijn", klinkt het bij World Aquatics, de internationale zwembond na de leuke aankondigen van het Olympisch Comité.

De aankomende editie zal plaatsvinden in 2024 in de Franse hoofdstad, Parijs.

Leerling dreigt via Snapchat over bloedbad op school

Karen Luiken-23 december 2022 om 07:21- Foto:

Photo by Matt Popovich on Unsplash

Een leerling heeft via Snapchat gedreigd een bloedbad aan te richten op de Pyxis-scholencampus in Lanaken. De persoon is gearresteerd en wordt verhoord, meldt HLN.

Afgelopen dinsdag gingen er via Snapchat beelden rond die via een anoniem account verstuurd werden. Op screenshots stond in straattaal beschreven dat de afzender ‘een bloedbad’ aan wilde richten op de Pyxis-scholencampus. De politie werd gealarmeerd en die kon de leerling uiteindelijk identificeren.

Op het moment van de dreiging was er volgens directrice Kricha Jans niemand op school. “Maar voor de zekerheid stonden we afgelopen dagen in constante verbinding met de politie om de veiligheid op onze drie vestigingen te garanderen”, zegt ze volgens HLN.

Ontdek meer