Nieuwe gameplay van 'Hogwarts Legacy' gedropt

Nico De Greef-11 november 2022 om 19:42

Ontwikkelaar Avalanche Software toont maar liefst drie kwartier aan nieuwe gameplaybeelden van de langverwachte Harry Potter-game.

Met nog een paar maanden te gaan tot de release van Hogwarts Legacy is het logisch dat er meer en meer informatie over de game naar buiten wordt gebracht. Zo kregen we eerder onder meer al een blik op de verschillende common rooms en ook welke exclusieve in-game content PlayStation-gamers mogen verwachten wanneer Hogwarts Legacy volgend jaar wordt gelanceerd.

In een nieuwe showcase die vandaag werd gepubliceerd, geeft ontwikkelaar Avalanche ons een eerste blik op de creator tools waarmee spelers hun eigen game-karakter kunnen vormgeven en personaliseren, en krijgen we ook een mini-tour door het Hogwarts Castle met de nodige bezienswaardigheden. Daarnaast wordt in de video ook wat dieper ingegaan op de combat van de game.

De showcase duurt in totaal maar liefst drie kwartier en neemt wel wat tijd in beslag om door te kijken maar is het meer dan waard als je fan bent van het Wizarding World-universum.

Hogwarts Legacy, dat nu al de ultieme Harry Potter gaming experience wordt genoemd, verschijnt op 10 februari voor de PlayStation- en Xbox-consoles en PC. De game komt ook naar de Nintendo Switch, maar een releasedatum voor dat platform is nog niet bekend.

'The Sims 4' heeft nu ook transgender-Sims

Dieter Blarinckx-02 februari 2023 om 20:09

Groot nieuws uit de gamingwereld want een van de meest succesvolle en populaire franchises, 'The Sims', heeft nu ook transgender-Sims toegevoegd aan 'The Sims 4'.

Wie vanaf deze week ‘The Sims 4’ speelt, kan er dus voor kiezen om zijn/haar/hun Sim transgender te maken. Het zat er al langer aan te komen, maar eindelijk heeft de populaire franchise de nodige update doorgevoerd.

Wie voor een transgender-Sim kiest, zal merken dat de transgender-mannen dan ook littekens hebben nadat ze hun borsten lieten verwijderen. Maar dat is niet alles, want vanaf de update kan je bij de kledij nu ook borstbinders en shapewear kiezen.

De makers van de gamefranchise willen zo inclusiever zijn en er zijn voor écht iedereen. Zo voegden ze ook hoorapparaten voor slechthorenden en glucosemeters voor mensen met diabetes toe aan de update.

Well done guys!

De PlayStation Plus Collection houdt binnenkort op te bestaan

Nico De Greef-01 februari 2023 om 19:28

Sony Interactive Entertainment stopt na 9 mei met het aanbieden van zijn PlayStation Plus Collection. De Collectie werd in 2020 samen gelanceerd met de PlayStation 5 en omvat een verzameling van PS4-games die PS5-gebruikers kunnen spelen.

In een nieuwe blogpost maakt Sony bekend dat het zijn PlayStation Plus Collection stopzet na 9 mei. PlayStation Plus-abonnees kunnen de games tot dan nog wel steeds toevoegen aan hun bibliotheek en voor altijd blijven spelen mits ze beschikken over een PlayStation Plus-abonnement. Na 9 mei zal het niet meer mogelijk zijn om de games via dezelfde weg te downloaden.

De PS Plus Collection werd in 2020 tegelijk gelanceerd met de PlayStation 5 en bevat 19 PS4-games (tot mei vorig jaar waren dit er nog 20) waaronder PlayStation-exclusives als Bloodborne, Days Gone, God of War, The Last of Us Remastered en Uncharted 4, naast third party games als Batman: Arkham Knight, Mortal Kombat X en Fallout 4.

Ontdek meer