Hogwarts Legacy krijgt exclusieve quest op PlayStation

Nico De Greef-13 september 2022 om 23:25

Warner Bros Games heeft aangekondigd dat de PlayStation 4 en PlayStation 5-versies van Hogwarts Legacy een exclusieve quest krijgen: The Haunted Hogsmeade Shop. Deze quest zal niet op andere platformen gespeeld kunnen worden.

Gamers die Hogwarts Legacy aanschaffen op een PlayStation-console krijgen toegang tot de Haunted Hogsmeade Shop Quest. In deze optionele quest maken spelers kennis met Madam Mason die hopeloos op zoek is naar een koper om haar winkel in Zweinsveld over te nemen nadat het er steeds vaker begint te spoken. Al snel wordt duidelijk dat niet alles is wat het lijkt in dit vervallen etablissement die een duister geheim herbergt. Aan de speler om uit te zoeken welke vreemde dingen er zich allemaal afspelen in en onder de winkel van Madam Mason.

Spelers die de quest voltooien, worden beloond met hun geheel eigen in-game shop waar ze items en uitrustingen kunnen verkopen tegen betere prijzen dan waar ook in Zweinsveld. Daarnaast krijgen ze ook toegang tot de Shopkeeper's kledingset.

Hogwarts Legacy lanceert op 10 februari 2023 voor de PlayStation 4/5, Xbox One, Series X/S en PC. Een Nintendo Switch-versie van de game werd tevens aangekondigd, maar op een releasedatum voor het platform is het nog wachten geblazen.

Bekijk hier een sneak preview van de PlayStation-exclusieve quest:

Tweede 'God of War' is snelst verkopende PlayStation-game ooit

Dieter Blarinckx-27 november 2022 om 17:08

Leuk nieuws voor de gamers - en dan vooral voor de fans van de ‘God Of War’-games - onder jullie, want PlayStation heeft bekendgemaakt dat de tweede game in de serie nu ook officieel de snelst verkopende PlayStation-game ooit is.

In de eerste week van de release van ‘God of War: Ragnarök’, ging de langverwachte game zo’n 5,1 miljoen keer over de toonbank én gedownload online via de PlayStation store. Dat is een zot record, niet alleen voor de 'God of War'-franchise, maar ook voor PlayStation zelf.

Deze indrukwekkende verkoopcijfers zorgen er namelijk ook voor dat Ragnarök de snelst verkopende game is voor PlayStation aller tijden. En daar zijn ze bij PlayStation natuurlijk héél blij mee!

Heb jij 'm al zitten spelen?

Vibe: 'Hogwarts Legacy' dropt sfeervideo op YouTube

Dieter Blarinckx-24 november 2022 om 16:21

Veel gamers en Potterheads kijken enorm uit naar februari 2023 want dan dropt eindelijk de langverwachte 'Harry Potter'-game, 'Hogwarts Legacy'. En om fans al wat in de juiste vibe te brengen, werd er een leuke sfeervideo gepost op YouTube.

De 20-minuten-durende video neemt je mee naar een herfstachtige setting in de felbesproken en langverwachte game. Waan je in de Wizarding World van J.K. Rowling met deze prachtige herfstbeelden van 'Hogwarts Legacy'.

"Geniet van de frisse herfstlucht tijdens een rustige ochtend rond de naburige heuvels achter Hogwarts", klinkt het in de caption van de video.

Check de video hieronder en speel 'Hogwarts Legacy' zelf vanaf februari 2023.

Ontdek meer