Hogwarts Legacy krijgt exclusieve quest op PlayStation

Nico De Greef-13 september 2022 om 23:25

Warner Bros Games heeft aangekondigd dat de PlayStation 4 en PlayStation 5-versies van Hogwarts Legacy een exclusieve quest krijgen: The Haunted Hogsmeade Shop. Deze quest zal niet op andere platformen gespeeld kunnen worden.

Gamers die Hogwarts Legacy aanschaffen op een PlayStation-console krijgen toegang tot de Haunted Hogsmeade Shop Quest. In deze optionele quest maken spelers kennis met Madam Mason die hopeloos op zoek is naar een koper om haar winkel in Zweinsveld over te nemen nadat het er steeds vaker begint te spoken. Al snel wordt duidelijk dat niet alles is wat het lijkt in dit vervallen etablissement die een duister geheim herbergt. Aan de speler om uit te zoeken welke vreemde dingen er zich allemaal afspelen in en onder de winkel van Madam Mason.

Spelers die de quest voltooien, worden beloond met hun geheel eigen in-game shop waar ze items en uitrustingen kunnen verkopen tegen betere prijzen dan waar ook in Zweinsveld. Daarnaast krijgen ze ook toegang tot de Shopkeeper's kledingset.

Hogwarts Legacy lanceert op 10 februari 2023 voor de PlayStation 4/5, Xbox One, Series X/S en PC. Een Nintendo Switch-versie van de game werd tevens aangekondigd, maar op een releasedatum voor het platform is het nog wachten geblazen.

Bekijk hier een sneak preview van de PlayStation-exclusieve quest:

Onderzoeker bewijst: 'Gamen maakt gelukkig'

Karen Luiken-01 juni 2023 om 09:02- Foto:

Photo by Florian Olivo on Unsplash

Er worden veel negatieve dingen gezegd over de effecten van gamen, maar volgens dr. Rowan Daneels van UAntwerpen is het helemaal zo slecht nog niet. Hij zegt dat videospelletjes bij kunnen dragen aan een goed leven.

“Doorgaans kijken we naar games door een lens van plezier en genot, maar het spelen kan ook een diepere, betekenisvolle ervaring oproepen”, zegt Daneels. Hij voerde gesprekken met 53 Vlaamse jongeren tussen de 12 en 18 jaar en kreeg daaruit een duidelijker beeld van de gedachtes die zij over gamen hebben. “Wat telkens terugkwam in de diepte-interviews is hoe jongeren diepere ervaringen ondervonden wanneer ze het gevoel hadden sociaal verbonden te zijn met hun medespelers. Ook droegen hartverwarmende, maar ook bedroevende, momenten in een game bij tot een diepere beleving.”

Wat Daneels verder ook ontdekte, is dat jongeren geluk ervaren als ze tijdens een game de kans krijgen tot (zelf)reflectie. “Denk maar aan verhaallijnen waarbij je als speler plots een moreel dilemma krijgt voorgeschoteld."

Betrokken zijn bij het hoofdthema in het gameverhaal – een evoluerende familieband tussen vader en zoon of broer en zus – en het zelf kunnen sturen van het verhaal via keuzemogelijkheden, het uniek interactieve karakter van games, zorgden voor deze gelukzalige momenten.

Met het onderzoek hoopt Daneels de reputatie van videogames op te blinken. “Momenteel kampt gamen nog altijd met een bedenkelijk imago”, zegt hij. “Het cliché van spelletjes spelen als nutteloos tijdverdrijf leeft nog steeds. Deze bevindingen tonen aan dat gamen anno 2023 allesbehalve oppervlakkig hoeft te zijn.”

PlayStation dropt nieuwe 'Spider-Man 2' beelden

Nico De Greef-26 mei 2023 om 14:37

Tijdens de PlayStation Showcase werd maar liefst meer dan 10 minuten aan gameplay van de aankomende Marvel-game Spider-Man 2 getoond. Een releasedatum voor de game werd nog niet bekendgemaakt, al zal het spel wel nog dit jaar uitkomen voor de PlayStation 5.

Een uitgebreide gameplay-video toont dat Peter Parker en Miles Morales in de aankomende sequel het op moeten nemen tegen een reeks nieuwe superschurken waaronder Kraven the Hunter en Dr. Curt Conners aka. The Lizard. De Kraven's Hunters zitten achter Lizard aan en Peter en Miles moeten hen zien tegen te houden. Daarbij zullen spelers tussen de twee helden kunnen schakelen.

De webslingeraars krijgen ook tal van nieuwe vaardigheden en handige gadgets. Zo zien we Miles met Web Wings waarmee hij door het luchtruim kan zweven. Peter's superheldenpak heeft dan weer een totale make-over gekregen met de toevoeging van de symbioot, een gevaarlijk levend organisme die de controle over zijn gastheer kan nemen.

Marvel's Spider-Man 2 wordt ontwikkeld door Insomniac Games en moet deze herfst uitkomen op de PlayStation 5.

Ontdek meer