Oprichter Patagonia geeft bedrijf weg om klimaatcrisis te bestrijden

Karen Luiken-16 september 2022 om 06:11

De oprichter van Patagonia gaat met pensioen en heeft besloten zijn bedrijf weg te geven. Niet aan zomaar iemand, maar aan een organisatie die de winst zal gebruiken om de klimaatcrisis te bestrijden.

De 83-jarige Yvon Chouinard richtte Patagonia, een merk voor buitenkleding, in 1973 op. Na bijna 50 jaar is de oprichter er klaar mee en draagt hij zijn eigendom over aan een non-profitorganisate. Alle winst die met het bedrijf behaald wordt, komt ten goede aan het beschermen van de planeet.

“Als we enige hoop hebben op een bloeiende planeet over 50 jaar, dan eist dat van ons allemaal dat we alles doen wat we kunnen met de hulpbronnen die we hebben”, zegt Yvon Chouinard. “In plaats van waarde uit de natuur te halen en deze om te zetten in rijkdom, gebruiken we de rijkdom die Patagonië creëert om de bron te beschermen. We maken van de aarde onze enige aandeelhouder. Ik ben bloedserieus over het redden van deze planeet.”

SNATCHED: Streetwear binnen de skate scene

Simon Smetryns-23 september 2022 om 16:03

Ilyas Kose en Febe Sanders maken zich klaar voor Leuven Skate Contest. TAGMAG Lifestyle Insider Simon Wauman helpt hun met een nieuwe fit via Zalando Streetwear! Let's go!

Emma Watson is nieuwe gezicht en regisseur van Prada

Dieter Blarinckx-05 september 2022 om 08:45

De Britse actrice Emma Watson is het nieuwe gezicht van Prada. En voor die nieuwe campagne kroop ze ook zélf in de regisseursstoel.

Emma Watson werd wereldwijd immens bekend door haar rol als Hermelien Griffel in de ‘Harry Potter’-films en later ook als Belle in de live-actionverfilming van ‘Beauty and the Beast’. Het acteren staat tegenwoordig op een lager pitje aangezien ze zich de laatste jaren vooral inzet voor vrouwen- en mensenrechten in het algemeen, maar ook onderwerpen als het klimaat laat ze niet aan zich voorbijgaan. Tussen de soep en de patatten doet ze ook nog wat modellenwerk en daar is deze nieuwe campagne van Prada het resultaat van.

Watson is sinds kort het gezicht van de Prada Paradoxe-geuren en ging voor deze campagne zélf aan het regisseren.

“Toen Prada me vroeg om het gezicht te zijn van hun nieuwe parfumcampagne, vroeg ik of ik de spot mocht regisseren. Maanden later kan ik met jullie het resultaat delen van het vertrouwen dat ze in me stelden. Ik kan niet wachten om dit kunstwerk met jullie te delen en ik hoop dat jullie er even hard van genieten als ik”, klinkt het op sociale media.

Check de beelden hier:

Ontdek meer