Snapchat komt met toezichtstool voor ouders

Dieter Blarinckx-10 augustus 2022 om 12:55

Snapchat heeft zopas groot nieuws bekendgemaakt waar lang niet iedereen blij mee is: ze lanceren immers binnenkort een tool waarmee je ouders je beter in de gaten kunnen houden op de app…

Binnenkort kan je dus in Snapchat het tabje Family Center terugvinden. Via die weg kunnen je ouders je meer en meer in de gaten houden via de app. Let wel: je ouders moeten je een uitnodiging sturen op Snapchat, ergo: ze moeten dus zelf ook een eigen Snapchat hebben.

Indien de koppeling gelukt is, hebben jouw ouders een zicht op je ganse vriendenlijst. Ze kunnen echter niet gaan rondneuzen in je berichten (chanceke!).

Sinds begin deze week is de tool al beschikbaar in de Verenigde Staten, Australië, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Nieuw-Zeeland. Dit najaar zal de tool bij ons uitgerold worden.

Gigi Hadid verwijdert Twitter

Karen Luiken-07 november 2022 om 07:30

Gigi Hadid heeft haar Twitter-account verwijderd nu Elon Musk de social media-website heeft overgenomen. Het model noemt het platform ‘een beerput van haat en onverdraagzaamheid’.

Afgelopen vrijdag ging het profiel van Gigi offline, niet lang nadat bekend werd dat een groot aantal mensen bij Twitter ontslagen zal worden. “Al een lange tijd, maar vooral nu met zijn nieuwe leiderschap, wordt het meer en meer een beerput van haat en onverdraagzaamheid”, aldus Gigi. “Het is niet een plaats waar ik nog deel van wil uitmaken.”

Gigi zegt sorry tegen haar fans en vond het fijn om met hen via Twitter te connecten, maar daar gaat ze nu dus toch mee stoppen. “Ik vind het geen veilige plek meer, net zoals ik het geen social media-platform vind dat meer goed dan kwaad doet.”

TikTok geeft toe dat ze gegevens delen met meerdere landen

Dieter Blarinckx-04 november 2022 om 08:27

Wie vaak op TikTok te vinden is, zal vast en zeker deze nieuwe melding al wel zien passeren hebben. TikTok past namelijk op 2 december hun privacybeleid aan. En zo geven ze ook toe dat ze jouw gegevens delen met andere landen.

Wanneer je eindeloos aan het scrollen bent door de populaire app, laat je steeds heel wat persoonlijke info achter. Denk maar aan je locatie, welke gsm je gebruikt, met wie je communiceert, hoe lang je blijft scrollen, welke content je leuk vindt… En die gegevens zijn dus toegankelijk voor andere landen zoals China, Brazilië, Israël, Japan, Maleisië, de Filipijnen, Singapore, Zuid-Korea en de Verenigde Staten.

In een statement beweert TikTok dat het delen van deze gegevens met andere landen noodzakelijk is om o.a. de app te onderhouden, het algoritme te verbeteren en vervelende accounts op te sporen. Maar een duidelijkere reden heeft TikTok (tot nu toe) nog niet bekendgemaakt.

Vanaf 2 december passen ze hun beleid dus aan waardoor iedere TikTok-gebruiker binnenkort een melding zal ontvangen om dit beleid te accepteren...

Ontdek meer