Zo kan je vanaf 1 september toch al dansen op café en in clubs

Christophe Moons-28 augustus 2021 om 06:29

Het overlegcomité besliste dat dansen vanaf 1 september weer kan, maar enkel op familie-, trouw-, buurt- of andere privé-feesten. Op café en in discotheken moet je tot 1 oktober helaas braaf op je stoel blijven zitten. Alleen... er is een achterpoortje ontdekt!

In het officiële Ministerieel Besluit dat na het overlegcomité werd gepubliceerd, staat duidelijk dat op café wél mag gedanst worden. Zonder mondmaskers en social distancing én zonder Covid Safe Ticket zelfs. De voorwaarden: er mogen max. 199 personen aanwezig zijn en het moet om een privé-organisatie gaan, op individuele uitnodiging.

Volgens de bevoegde minister, Annelies Verlinden, geldt een publiek Facebook evenement niet als privé, maar als al de rest is eigenlijk gewoon oké: een uitnodiging per mail of zelfs een berichtje via WhatsApp zijn geldig. Dat wil zeggen dat een cafébaas simpelweg naar al zijn gasten een WhatsApp kan sturen van zodra zij binnenkomen. Het café moet namelijk niet afgehuurd worden en het maakt ook niet uit wie de organisator is, zolang er maar minder dan 200 man aanwezig is.

Discotheken

Ook discotheken kunnen van dit achterpoortje profiteren. Zij mogen in principe al open vanaf 1 september, op voorwaarde dat er gebruikt wordt gemaakt van het Covid Safe Ticket. Met het achterpoortje van de minister, hoeft dit Ticket nu in se niet meer.

Een beetje bizar, maar het is 100% wettelijk. "Toch is het geen vrijgeleide om al de inspanningen die we tot nu toe hebben geleverd teniet te doen", waarschuwt de minister wel nog.

Foto: Sam Mar (Unsplash)

Kom mee skiën met TAGMAG in San Sicario!

Samuel Wornoo-08 november 2021 om 13:50

De krokusvakantie komt er snel aan en dan is het natuurlijk tijd om te skiën of snowboarden! Van 22 februari tot 6 maart 2022 organiseert The Graduates by Route Du Soleil in samenwerking met TAGMAG dé perfecte skivakantie voor Belgische jongeren die er voor een betaalbaar prijsje even tussenuit willen.

Het Olympic Center Hotel in San Sicario (Italië) werd speciaal voor de Graduates volledig afgehuurd. De appartementen, die aan 4-8 personen onderdak bieden, zijn volledig uitgerust met een eigen balkon en badkamer. Vlakbij het complex wordt een privé après-ski terras gebouwd waar na het skiën perfect verbroederd en gefeest kan worden!

Het Graduates-team zal er voor zorgen dat er ook naast de piste één en ander te beleven valt en voorziet een paar spectaculaire activiteiten die volledig gratis zijn voor iedereen. Uiteraard zijn die niet verplicht en kan er meegedaan worden wanneer men wilt. Zo kan je de lucht in gekatapulteerd worden door de big air bag, gaan skiën in je beste kerstmankostuum tijdens de santa ski, snelheidsrecords breken met de snowscooter, en zorgen dat je je de dag niet meer herinnert tijdens de après-ski. Meer dan genoeg te doen dus!

Wie kan zich inschrijven?
Iedereen tussen de 16-18 jaar die goesting heeft in een fantastisch leuke vakantie. Voor meer informatie kan je terecht op de website van The Graduates, of als je je meteen wilt inschrijven kan dat hier (vergeet TAGMAG niet te vermelden bij je inschrijving).

We zien je graag op je skilatten in Italië!

Deltaworx organiseert ook dit jaar 'Belgian Week', het grootste winterfestival van België!

Lola Obasuyi Van Acker-18 oktober 2021 om 15:00

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk kan het weer! Ben jij klaar voor Belgian Week?

Belgian Week is het grootste winterfestival van België dat doorgaat tijdens de lesvrije week van 5 tot 12 februari 2022 in Val Thorens (Frankrijk). Samen met 15 DJ's van eigen bodem zal er 7 dagen gefeest worden op 3 verschillende locaties in de Franse Alpen. Op ons programma staat alvast de TAGMAG Welcome Party op zaterdag, TAGMAG Tuesday in nachtclub Le Malaysia en TAGMAG Thursday op 360 met o.a. 5NAPBACK, Jael Ost en Jamie-Lee Six & Louis XIV. Andere top-DJ's die je mag verwachten zijn MATTN, Ilsen & Verhulst, Licious, etc.

Je kan je eigen skireis organiseren en festivaltickets apart bestellen op de officiële website van Belgian Week óf je kan een volledig reispakket boeken via Route de Soleil.

See you there!

Ontdek meer