Zo kan je vanaf 1 september toch al dansen op café en in clubs

Christophe Moons-28 augustus 2021 om 06:29

Het overlegcomité besliste dat dansen vanaf 1 september weer kan, maar enkel op familie-, trouw-, buurt- of andere privé-feesten. Op café en in discotheken moet je tot 1 oktober helaas braaf op je stoel blijven zitten. Alleen... er is een achterpoortje ontdekt!

In het officiële Ministerieel Besluit dat na het overlegcomité werd gepubliceerd, staat duidelijk dat op café wél mag gedanst worden. Zonder mondmaskers en social distancing én zonder Covid Safe Ticket zelfs. De voorwaarden: er mogen max. 199 personen aanwezig zijn en het moet om een privé-organisatie gaan, op individuele uitnodiging.

Volgens de bevoegde minister, Annelies Verlinden, geldt een publiek Facebook evenement niet als privé, maar als al de rest is eigenlijk gewoon oké: een uitnodiging per mail of zelfs een berichtje via WhatsApp zijn geldig. Dat wil zeggen dat een cafébaas simpelweg naar al zijn gasten een WhatsApp kan sturen van zodra zij binnenkomen. Het café moet namelijk niet afgehuurd worden en het maakt ook niet uit wie de organisator is, zolang er maar minder dan 200 man aanwezig is.

Discotheken

Ook discotheken kunnen van dit achterpoortje profiteren. Zij mogen in principe al open vanaf 1 september, op voorwaarde dat er gebruikt wordt gemaakt van het Covid Safe Ticket. Met het achterpoortje van de minister, hoeft dit Ticket nu in se niet meer.

Een beetje bizar, maar het is 100% wettelijk. "Toch is het geen vrijgeleide om al de inspanningen die we tot nu toe hebben geleverd teniet te doen", waarschuwt de minister wel nog.

Foto: Sam Mar (Unsplash)

Oudste dochter van Brad Pitt en Angelina Jolie gaat studeren

Sofie Verbeeck-01 augustus 2022 om 11:10

De 17-jarige dochter van Angelina Jolie en Brad Pitt, Zahara Marley, gaat studeren aan het Spelman College in Atlanta. Dat laat haar trotse mama Angelina Jolie weten via Instagram.

Komende herfst zal Zahara starten aan het Spelman College in Atlanta, Georgia. Ze kiest daarmee voor een universiteit die behoort tot de groep van historische zwarte hogescholen en universiteiten. Die zijn vooral bedoelt voor de Afrikaans-Amerikaanse gemeenschap.

In 2005 adopteerde Angelina Jolie en haar toenmalige echtgenoot Brad Pitt Zahara in Ethiopië. Van hun 5 kinderen is zij de oudste dochter. Haar oudere broer studeert al twee jaar Biochemie maar nu is het aan Zahara om het studentenleven te ontdekken. Haar mama is alvast enorm trots op haar, dat laat ze via een bericht weten via Instagram.

Deze ploegen staan in de finale van 'De Campus Cup'

Karen Luiken-30 juni 2022 om 06:09

Het is zover. Na de spannende halve finales van ‘De Campus Cup’ zijn de finalisten bekend. Vanavond neemt Toegepaste Taalkunde van de VUB het op tegen Geneeskunde van de KU Leuven.

In welke opleiding zitten dit jaar de slimste studenten? Dat moet nog blijken, maar één ding staat al vast: het wordt een primeur. Beide universiteiten hebben namelijk nog nooit een trofee gewonnen. Voor de VUB is het zelfs de eerste finaleplaats.

Geneeskunde van de KU Leuven versloeg eerder al de richting Toegepaste Taalkunde van de KU Leuven, maar kunnen ze het ook winnen van de taalkundigen uit Brussel? De finale van het vierde seizoen van ‘De Campus Cup’ is vanavond om 22.05 uur te zien op Eén.

Ontdek meer