Instagram werkt aan likes voor stories

Christophe Moons-24 augustus 2021 om 08:01

Het is de Italiaanse developer Alessandro Paluzzi die met het nieuws naar buiten komt. Alessandro, een leaker die ook mobiele apps ontwikkelt, ontdekte dat Instagram aan de nieuwe feature werkt.

Reageren op stories kan al langer, maar nu zou Instagram dus werken aan een mogelijkheid waarbij je stories kan liken en iedereen het aantal likes van een story kan zien. "Stories zijn eigenlijk posts die verborgen worden in je feed, dat maakt het mogelijk om ze ook gewoon te liken", klinkt het.

Nog volgens Alessandro zou je elke story meerdere likes kunnen gaan geven.

Of en wanneer Instagram deze feature gaat uitrollen, is (nog) niet bekend.

Foto: Linus Mimietz (Unsplash)

Vlaamse 'The Social House' komt terug!

Dieter Blarinckx-18 september 2021 om 08:44

Na alle controverse rond de eerste afleveringen van ‘The Social House’ dacht iedereen dat het over en uit was met de Vlaamse variant van dit format, maar think again. Er komt wel degelijk een tweede seizoen. Dat werd zopas bevestigd door het productiehuis achter de show, Wünderbaar.

Het eerste seizoen werd vreselijk onthaald en moest er zelfs vroegtijdig de stekker uittrekken nadat de deelnemers en hun familie doodsbedreigingen kregen. Ook besliste enkele deelnemers zelf om zich te distantiëren van het programma. Het was een ongelukkige timing, zo midden in de coronapandemie.

In ‘The Social House’ zitten acht Vlaamse influencers gedurende twee weken samen opgesloten in één huis. Daar maken ze dan samen content en doen ze leuke challenges. De acht influencers van het eerste seizoen waren Steffi Mercie, Jonatan Medart, Flo Windey, Elias Verwilt, Sarah Bossuwé, Michael Amani, Stien Edlund en Gerben Tuerlinckx.

Maar nu wil Wünderbaar het concept nog een kans geven: “We willen niet toegeven aan de online haat. Ons plan is om de pijnpunten aan te pakken en extra aandacht te geven aan de kritiek rond diversiteit, corona en mentale gezondheid, zodat we sterker terugkomen. Zo zullen er meer diverse gasten komen en gaan we de kijkers meer betrekken.”

Welke nieuwe gezichten en wanneer we het tweede seizoen net mogen verwachten, is helaas nog niet bekend.

Angelina Jolie verbreekt Instagramrecord!

Dieter Blarinckx-23 augustus 2021 om 10:42

Angelina Jolie zit nog maar enkele dagen op Instagram en heeft al meteen het record verbroken. Ze haalde in die eerste dag, na haar eerste post, maar liefst 3,5 miljoen volgers binnen. Ondertussen staat de teller al op 7,5 miljoen. Zo verbreekt ze het zotte record dat op naam stond van Jennifer Aniston. In haar eerste post deelde ze een brief van een Afghaans meisje:

"Op dit moment verliezen de Afghanen hun mogelijkheid om via sociale media vrij te communiceren. Daarom zit ik nu op Instagram, om hun verhalen te delen."

"Ik kreeg deze brief van een tienermeisje in Afghanistan. Op dit moment verliezen de Afghanen hun mogelijkheid om via sociale media vrij te communiceren. Daarom zit ik nu op Instagram, om hun verhalen te delen en de stemmen te laten horen van zij die wereldwijd vechten voor hun mensenrechten”, klinkt het bij Jolie.

Check de volledige post hieronder: