Instagram werkt aan likes voor stories

Christophe Moons-24 augustus 2021 om 08:01

Het is de Italiaanse developer Alessandro Paluzzi die met het nieuws naar buiten komt. Alessandro, een leaker die ook mobiele apps ontwikkelt, ontdekte dat Instagram aan de nieuwe feature werkt.

Reageren op stories kan al langer, maar nu zou Instagram dus werken aan een mogelijkheid waarbij je stories kan liken en iedereen het aantal likes van een story kan zien. "Stories zijn eigenlijk posts die verborgen worden in je feed, dat maakt het mogelijk om ze ook gewoon te liken", klinkt het.

Nog volgens Alessandro zou je elke story meerdere likes kunnen gaan geven.

Of en wanneer Instagram deze feature gaat uitrollen, is (nog) niet bekend.

Foto: Linus Mimietz (Unsplash)

Gordon Ramsay krijgt veel kritiek na TikTok met lammetjes

Sofie Verbeeck-06 augustus 2022 om 10:45- Foto:

TikTok Gordon Ramsey

Gordon Ramsey, de beroemde sterrenchef, krijgt tonnen kritiek nadat hij een TikTok plaatste met lammetjes. In de video is te zien hoe hij een lammetje kiest om op te eten. Veel mensen vonden de video ongepast en gruwelijk, maar er is ook meteen een tegenbeweging ontstaan die de haters als hypocriet beschouwen.

Gordon Ramsey is nu ook al een tijdje erg populair op TikTok. Hij maakt vooral video's waarin hij reageert op kookprestaties van andere TikTokkers op zijn eigen typische manier. Eén van zijn laatste video's viel echter niet zo goed in de smaak bij zijn fans.

In de video is te zien hoe hij in het hok van enkele lammetjes kruipt en er eentje uitkiest om op te eten. Dat doet hij terwijl hij smakelijk in zijn handen wrijft. De video is grappig bedoeld maar veel mensen zien er de humor niet van in. Er kwamen meteen veel negatieve commentaren voor de tv-kok. Mensen vinden dat hij te ver gaat en dat het wansmakelijk en harteloos overkomt, ook al zijn ze zelf niet vegetarisch of veganistisch.

Daarbij ontstond er meteen een tegenbeweging van mensen die vinden dat de negatieve commentaren hypocriet zijn. Zo werd er op Twitter door iemand gepost dat ze hoopt dat mensen die boos zijn over de video én vlees eten, zich ooit afvragen vanwaar hun vlees juist komt.

Daisy Ridley zit nu (toch) op instagram!

Dieter Blarinckx-06 augustus 2022 om 08:46

Hoewel de Britse actrice al jarenlang niet te vinden is op sociale media, heeft ze nu toch een instagram aangemaakt! En ze is al flink aan het posten!

Instagram is dus een 'Star Wars'-ster rijker, want niemand minder dan Rey Skywalker herself, Daisy Ridley, zit nu ook op instagram!

In ieder interview de voorbije jaren haalde de actrice aan dat sociale media niets voor haar was en dat ze dus ook niet te vinden was op die platformen. Maar sinds april waagt Ridley zich toch aan instagram.

Bij haar eerste post ooit schreef ze: "Ik kom verfrist en opgeladen uit mijn social media winterslaap en ben klaar voor wat ik mijn "Jaar van Ja" noem!".

Volgen maar!

Ontdek meer