Instagram werkt aan likes voor stories

Christophe Moons-24 augustus 2021 om 08:01

Het is de Italiaanse developer Alessandro Paluzzi die met het nieuws naar buiten komt. Alessandro, een leaker die ook mobiele apps ontwikkelt, ontdekte dat Instagram aan de nieuwe feature werkt.

Reageren op stories kan al langer, maar nu zou Instagram dus werken aan een mogelijkheid waarbij je stories kan liken en iedereen het aantal likes van een story kan zien. "Stories zijn eigenlijk posts die verborgen worden in je feed, dat maakt het mogelijk om ze ook gewoon te liken", klinkt het.

Nog volgens Alessandro zou je elke story meerdere likes kunnen gaan geven.

Of en wanneer Instagram deze feature gaat uitrollen, is (nog) niet bekend.

Foto: Linus Mimietz (Unsplash)

TikTok test nieuwe functie à la Twitter

Karen Luiken-18 januari 2022 om 07:23

TikTok is druk bezig met het testen van een gloednieuwe functie. Het gaat om een Repost-knop waarmee gebruikers hun favoriete video’s met anderen kunnen delen zonder er eigen content aan toe te moeten voegen. Volgens TechCrunch heeft het nieuwigheidje opvallend veel weg van Twitters retweet.

Het was al mogelijk om TikTok-filmpjes van anderen te delen op je eigen profiel. Dat kon enkel door er een eigen bijdrage aan toe te voegen. Maar dat laatste moet met de nieuwe functie dus gaan veranderen. Bedoeling is dat je straks je favoriete video’s van mede-TikTokkers kunt posten inclusief alle likes en reacties die daarbij horen.

De nieuwe Repost-knop zal te vinden zijn in het menu ‘Delen’, waar je normaal gesproken video’s naar vrienden kunt sturen via berichten. De vraag is alleen wanneer het zover is. De functie is momenteel alleen in betaversie beschikbaar voor een beperkt aantal TikTok-gebruikers.

(Photo by Solen Feyissa on Unsplash)

Nieuwe wet moet het plaatsen van bewerkte foto's tegengaan

Karen Luiken-17 januari 2022 om 07:22

Het wordt voor influencers steeds moeilijker om ‘neppe’ beelden op Instagram te plaatsen. In navolging van Noorwegen, waar het niet langer is toegestaan om betaalde foto’s die bewerkt zijn te delen, gaan binnenkort mogelijk ook de regels in het Verenigd Koninkrijk veranderen.

Omdat het aantal ziekenhuisopnames voor jongeren met anorexia, boulimia en eetstoornissen in het Verenigd Koninkrijk sterk zijn toegenomen, heeft de staat besloten actie te ondernemen. Er is een nieuw wetsvoorstel ingediend in een poging om lichaamsdysmorfie (een stoornis van de lichaamsbeleving) online te bestrijden.

De wet roept op tot meer transparantie van merken en influencers die hun beelden vaak bewerken met Photoshop of andere apps. “Als iemand betaald wordt om een bewerkte foto op social media te plaatsen, moet daar eerlijk en openhartig over gecommuniceerd worden”, zegt Dr. Evans volgens Hypebeast.

Mocht de wet er inderdaad komen, dan is het nog maar de vraag hoe deze gehandhaafd gaat worden. De regel zal in ieder geval bedoeld zijn voor betaalde berichten.

(Photo by Solen Feyissa on Unsplash)

Ontdek meer