TikTok krijgt minigames

Karen Luiken-23 mei 2022 om 15:28

TikTok krijgt er een nieuwe functie bij. Reuters meldt dat het bedrijf van plan is om minigames naar zijn app te brengen. De testen daarvoor zijn al gestart in Vietnam.

Het gaat om spelletjes die over het algemeen eenvoudige spelmechanismen en een korte speeltijd hebben. Het aanbieden van deze games kan advertentie-inkomsten verhogen, plus de tijd hoeveelheid die gebruikers aan de app besteden.

De spelletjes zullen in het begin waarschijnlijk advertenties bevatten. Heel veel meer informatie is er nog niet. Wel wordt er gezegd dat TikTok in de toekomst de ambitie zou hebben om meer met gaming te doen.

Gigi Hadid verwijdert Twitter

Karen Luiken-07 november 2022 om 07:30

Gigi Hadid heeft haar Twitter-account verwijderd nu Elon Musk de social media-website heeft overgenomen. Het model noemt het platform ‘een beerput van haat en onverdraagzaamheid’.

Afgelopen vrijdag ging het profiel van Gigi offline, niet lang nadat bekend werd dat een groot aantal mensen bij Twitter ontslagen zal worden. “Al een lange tijd, maar vooral nu met zijn nieuwe leiderschap, wordt het meer en meer een beerput van haat en onverdraagzaamheid”, aldus Gigi. “Het is niet een plaats waar ik nog deel van wil uitmaken.”

Gigi zegt sorry tegen haar fans en vond het fijn om met hen via Twitter te connecten, maar daar gaat ze nu dus toch mee stoppen. “Ik vind het geen veilige plek meer, net zoals ik het geen social media-platform vind dat meer goed dan kwaad doet.”

TikTok geeft toe dat ze gegevens delen met meerdere landen

Dieter Blarinckx-04 november 2022 om 08:27

Wie vaak op TikTok te vinden is, zal vast en zeker deze nieuwe melding al wel zien passeren hebben. TikTok past namelijk op 2 december hun privacybeleid aan. En zo geven ze ook toe dat ze jouw gegevens delen met andere landen.

Wanneer je eindeloos aan het scrollen bent door de populaire app, laat je steeds heel wat persoonlijke info achter. Denk maar aan je locatie, welke gsm je gebruikt, met wie je communiceert, hoe lang je blijft scrollen, welke content je leuk vindt… En die gegevens zijn dus toegankelijk voor andere landen zoals China, Brazilië, Israël, Japan, Maleisië, de Filipijnen, Singapore, Zuid-Korea en de Verenigde Staten.

In een statement beweert TikTok dat het delen van deze gegevens met andere landen noodzakelijk is om o.a. de app te onderhouden, het algoritme te verbeteren en vervelende accounts op te sporen. Maar een duidelijkere reden heeft TikTok (tot nu toe) nog niet bekendgemaakt.

Vanaf 2 december passen ze hun beleid dus aan waardoor iedere TikTok-gebruiker binnenkort een melding zal ontvangen om dit beleid te accepteren...

Ontdek meer