Instagram test functie waarmee vastpinnen van posts mogelijk wordt

Karen Luiken-27 april 2022 om 08:16

Instagram is bezig met het onderzoeken van een nieuwe functie waarmee gebruikers specifieke berichten op hun profiel vast kunnen pinnen. Dat meldt TechCrunch.

Gebruikers die al toegang hebben tot de functie, zien sinds kort de optie ‘pin naar uw profiel’ staan. Deze knop kan geselecteerd worden door in het menu met drie stippen te drukken dat naast alle posts staat.

De nieuwe feature kan handig zijn voor creators die hun favoriete berichten willen uitlichten of voor andere gebruikers die specifieke posts willen benadrukken.

Het is momenteel al mogelijk om Stories vast te pinnen, maar deze functie moet dus worden uitgebreid naar alle berichten op Instagram. Zowel de Stories als vastgepinde berichten komen boven de echte tijdlijn te staan.

De nieuwe functie bevindt zich momenteel in een testfase en verschijnt daarom alleen nog voor geselecteerde gebruikers.

TikTok gaat strijd aan met Instagram

Chelsy Vanlerberghe-13 maart 2024 om 09:37

Naar verluidt werkt TikTok aan een nieuwe app die zich richt op het delen van foto's. Dat doen ze om de concurrentie aan te gaan met Instagram. TikTok is een sterke rivaal op vlak van video, terwijl je op Instagram naast video, ook foto's en stories kan delen. Nu lijkt het erop dat TikTok een nieuwe app in de steigers heeft staan om de strijd aan te gaan met Instagram's fotostream.

Wat houdt dat precies in? Volgens TheSpAndroid is er een code gevonden in de nieuwste versie van TikTok die verwijzingen bevat naar een nieuwe "TikTok Foto's"-app. Die app zou op Instagram lijken, met een feed waarin je foto's kan delen met je vrienden en familie.

Wanneer de nieuwe app gelanceerd zal worden, is niet duidelijk. Alles wijst erop dat we er binnenkort meer over te horen krijgen.

Zo speel je het 'verborgen' Instagram-spel

Chelsy Vanlerberghe-11 maart 2024 om 09:45

Precies wat we nodig hebben: een nieuwe manier om tijd te doden op social media. Instagram heeft stiekem een game in je DM's verstopt.

Wil je het zelf problemen? Simpel! Open een bericht, stuur een emoji naar keuze en druk erop. Bam, je wordt naar het gamescherm gestuurd.

Het doel van het spel is om te voorkomen dat de emoji van het scherm valt door met je vinger een platform te verschuiven waarop de emoji kan blijven stuiteren. Hoe langer je je emoji in de lucht houdt, hoe sneller hij stuitert en hoe moeilijker het wordt.

Ontdek meer