Elon Musk koopt Twitter voor megabedrag

Karen Luiken-26 april 2022 om 06:19

Elon Musk heeft Twitter gekocht en moest daarvoor flink in zijn buidel tasten. De grote Tesla-baas heeft volgens BBC een bedrag 44 miljard dollar betaald voor het platform. Omgerekend is dat 41,2 miljard euro.

Eerder deze maand bleek al dat Elon 9,2 procent van de aandelen van Twitter had gekocht en daarmee de grootste aandeelhouder van het bedrijf werd. Hij kreeg een plek in de raad van het bestuur aangeboden, maar die wees hij af.

Elons doel is om flink wat veranderingen in Twitter door te voeren. “Ik wil Twitter beter dan ooit maken door het product uit te breiden met nieuwe functies”, aldus de steenrijke zakenman in een verklaring.

Hij wil van Twitter hét wereldwijde platform voor de vrijheid van meningsuiting maken. “Twitter heeft een enorm potentieel. Ik kijk ernaar uit om met het bedrijf en de gebruikersgemeenschap samen te werken om het te ontsluiten.”

BeReal test nieuwe functie met privéberichten

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:37- Foto:

Photo by Josh Withers on Unsplash

BeReal is druk bezig met het testen van iets nieuws. De app wil binnenkort RealChat introduceren, een functie waarmee je privéberichtjes kunt versturen.

Momenteel is het op BeReal alleen mogelijk om te reageren onder foto’s die vrienden sturen. Maar daar komt binnenkort dus verandering in. Met de nieuwe functie RealChat, die momenteel getest wordt in Ierland, kun je straks ook privéberichtjes naar iemand sturen. BeReal schrijft dat je dat op twee verschillende manieren kunt doen: door op ‘Mijn Vrienden’ bovenaan de tijdlijn te drukken of rechtstreeks vanuit de BeReal van een vriend.

RealChat is de zoveelste nieuwe functie waar BeReal in een korte tijd mee komt. Eerder werd het al mogelijk om meerdere foto’s per dag te plaatsen, mits je je kiekjes op tijd instuurt. Ook kunnen gebruikers sinds kort muziek toevoegen aan hun BeReal.

Zo zien de perfecte man en vrouw eruit volgens AI

Karen Luiken-19 mei 2023 om 15:52

Lang, knap, gespierd en geen grammetje vet. Zo zien de ideale man en vrouw eruit volgens kunstmatige intelligentie. Althans, dat blijkt uit plaatjes die momenteel via het wereldwijde web worden verspreid.

AI heeft op basis van miljarden afbeeldingen verschillende foto’s samengesteld die een beeld geven van hoe perfecte mannen en vrouwen eruit zouden moeten zien. Daaruit blijkt dat er een voorkeur lijkt te zijn voor olijfkleurige huidtinten. Vrouwen zouden blond haar en bruine ogen moeten hebben, en mannen zijn schijnbaar het knapst als ze bruin haar en bruine ogen hebben. De ‘perfecte’ man heeft daarnaast ook een flinke sixpack.

The Boulimia Project, de organisatie hier onderzoek naar deed, noemt de resultaten zorgwekkend. “We kunnen alleen maar aannemen dat AI met zoveel vreemd gevormde versies van de lichaamsbouw komt omdat social media-platforms onrealistische lichaamstypes promoten”, zo klinkt het.

Ontdek meer