Elon Musk koopt Twitter voor megabedrag

Karen Luiken-26 april 2022 om 06:19

Elon Musk heeft Twitter gekocht en moest daarvoor flink in zijn buidel tasten. De grote Tesla-baas heeft volgens BBC een bedrag 44 miljard dollar betaald voor het platform. Omgerekend is dat 41,2 miljard euro.

Eerder deze maand bleek al dat Elon 9,2 procent van de aandelen van Twitter had gekocht en daarmee de grootste aandeelhouder van het bedrijf werd. Hij kreeg een plek in de raad van het bestuur aangeboden, maar die wees hij af.

Elons doel is om flink wat veranderingen in Twitter door te voeren. “Ik wil Twitter beter dan ooit maken door het product uit te breiden met nieuwe functies”, aldus de steenrijke zakenman in een verklaring.

Hij wil van Twitter hét wereldwijde platform voor de vrijheid van meningsuiting maken. “Twitter heeft een enorm potentieel. Ik kijk ernaar uit om met het bedrijf en de gebruikersgemeenschap samen te werken om het te ontsluiten.”

Ongewenst naaktfoto's ontvangen is straks verleden tijd bij Instagram

Karen Luiken-23 september 2022 om 06:37

Ongevraagd naaktfoto’s ontvangen via DM’s op Instagram? Dat wordt binnenkort verleden tijd. Het platform werkt aan een manier om gebruikers hiertegen te beschermen.

Meta, het moederbedrijf van Instagram, heeft aan The Verge bevestigd dat de functie in ontwikkeling is. Als alles straks naar behoren werkt, zouden gebruikers van Instagram in de toekomst beschermd moeten zijn tegen het ontvangen van ongewilde naaktfoto’s en andere ongewenste berichten.

De functie wordt vergeleken met de filter ‘verboden woorden’, waarmee gebruikers automatisch directe berichtverzoeken met aanstootgevende inhoud kunnen verbergen.

Meta maakt duidelijk dat de beschermde berichten niet met derden worden gedeeld. “We werken nauw samen met experts om ervoor te zorgen dat deze nieuwe functies de privacy van mensen beschermen, terwijl ze de controle krijgen over de berichten die ze ontvangen”, zegt Meta-woordvoerder Liz Fernandez volgens The Verge.

In de komende weken worden er meer details over de functie bekendgemaakt.

Lea Michele deelt hilarische TikTok over dat ze niet kan lezen

Dieter Blarinckx-21 september 2022 om 09:09

De 36-jarige ‘Glee’-actrice Lea Michele zit nu ook op TikTok. En in een van haar eerste TikToks reageert ze hilarisch op de geruchten dat ze niet zou kunnen lezen…

De geruchten doen al de ronde sinds 2017. Het begon als een grapje, maar al snel geloofden enkele fans dat ze écht niet zou kunnen lezen. Nu plaatste de zangeres en actrice op TikTok een video waarin ze duidelijk lacht met die roddels.

In de TikTok belt ze haar goede vriend Jonathan en vraagt 'm om even te praten. Maar wat er dan geschreven staat op de beelden is: "Bellen met Jonathan en hem vragen om de comments op mijn eerste TikTok te lezen"! :D

Check ‘m hier:

Ontdek meer